Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül reçeli nasıl yapılır? Gül bitkisinden yapılan reçelin lezzetli olması için bir gece önceden gülün bekletilmesi gerekir. Bu sayede, gül yaprakları suyunu salacaktır. Su eklemek yerine gülün kendi suyuyla özdeşleşmesi reçelin daha lezzetli olmasına yardımcı olur. Gül reçeli lezzetinin fazla olması adına çürümüş ve kurumuş gül yapraklarının ayıklanması gerekir. Aynı zamanda, gül yapraklarının beyaz kısmından kesilerek ayıklanması gerekmektedir. Gül reçeli yapımı esnasında ise derin bir tencere içerisine gülleri şekeri üzerine serperek bir gece bekletin. Ertesi gün suyunu salmış olan gül ve şeker yapraklarını kısık ateşte pişirebilirsiniz. Ev yapımı gül reçeli hazırlarken, gül seçiminin de önemi büyüktür. Reçellik güller ile lezzetli gül reçelleri pişirebilirsiniz. Kısık ateşte pişireceğiniz karışım, kaynamaya başlayınca içine limon suyu sıkarak pişirme işlemine devam edebilirsiniz. Bu şekilde ortalama 20 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

 Gül Reçeli Ölçüleri Nedir?

Gül Reçeli Ölçüleri Nedir?

Gül reçeli ölçüleri bireylerin ihtiyacı ve isteğine göre şekillenen bir durumdur. Ancak bir kavanoz kadar gül reçeli yapmak istiyorsanız, 200 gram kokulu gül yaprakları yeterli olacaktır. Bu orandaki güllere 2 su bardağı kadar toz şeker ilave edebilirsiniz. Pratik gül reçeli tarifinize ortalama 2 su bardağı kadar da su eklemesi yapabilirsiniz. Bu karışıma sıkacağınız limon suyu oranı ½ ölçülerinde olmalıdır. Gül reçeli malzemelerinizi hazırlarken, kaç kavanoz yapacağınıza karar vermelisiniz.

Gül reçeli tarifi farklı gül reçelleri yapabileceğiniz seçeneklere ayrılır. Çünkü şekersiz olarak da bu reçeli hazırlayabilmeniz mümkündür. Farklı tarifler ile hazırlayacağınız gül reçellerinin tadı da değişkenlik gösterecektir.

 Gül Reçeli Malzemeleri Nelerdir?

Gül Reçeli Malzemeleri Nelerdir?

Gül reçeli malzemeleri, toz şeker, gül, limon suyu ve sudan oluşur. Ancak hazırlamak istediğiniz tarif şekersiz gül reçeli ise, toz şekeri tarifinizden çıkarabilirsiniz. En iyi gül reçeli tarifini hazırlamak için gül seçiminin de doğru olması gerekir. Reçellik gül alarak, güllerin kokulu olmasına da dikkat etmelisiniz. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan gül reçeli, gülün kalitesine bağlı olarak da lezzet düzeyi değişkenlik gösterecektir.

Şeker ile birlikte muhteşem bir kokuya veren doğal gül reçeli kırmızı ya da pembe güllerden yapılabilmektedir. Ancak güllerin reçellik olduğundan emin olunmalıdır. Şekersiz olarak hazırlayacağınız gül reçelini bekletirken su katmanız yeterli olacaktır. Gül reçeli için kullanacağınız malzemelerin orantılı olması da son derece önemlidir.

 Gül Reçeli Yapımı Püf Noktaları Nelerdir?

Gül Reçeli Yapımı Püf Noktaları Nelerdir?

Evde gül reçeli nasıl yapılır? Ev ortamında hazırlayacağınız gül reçelinin yapımı sırasında bazı püf noktaları göz önünde bulundurmalısınız. Bu reçeli yaparken, öncelikle gül yapraklarının doğru ayıklanmasıdır. Ayıklanan gül yaprakları, şekerle bekletilirken karışıma su atılmamalıdır. Gül reçeli yapımı püf noktaları arasında reçele dahil edeceğiniz limon suyu vardır. Limon suyu, reçelin şekerlenmesini önleyecektir. Reçeliniz piştikten sonra, sıcak sıcak kavanozlara koymanız da son derece önemlidir. Sıcakken kavanozlara koyacağınız reçelleri sıkı bir şekilde kapatarak, uzun ömürlü bir şekilde saklayabilirsiniz.

Pişirdiğiniz reçelinizi soğuk, kuru ya da serin bir ortamda saklamanız da son derece önemlidir. Gül reçelinin lezzetli olması için mevsiminde olan gülleri kullanmanız gerekir. Bu sayede, daha lezzetli ve doğal gül reçelleri pişirebilmeniz de mümkün olur. Gül reçeline kullanacağınız şeker oranını da kendi damak zevkinize uygun olarak ekleyebilirsiniz. Çok şekerli, az şekerli ya da şekersiz olarak da gül reçellerini hazırlayabilmeniz mümkündür. Reçel için tercih edeceğiniz gül yapraklarının çürük ya da hastalıklı olmadığından da emin olmalısınız. Trendyol uygulamasına mobil ya da bilgisayarınız üzerinden bağlanarak reçel yapımında kullanacağınız tüm malzemeleri satın alabilirsiniz.