İftarda Ne Yenir? İftarda Yapılacak Yemekler Nelerdir?

İftarda Ne Yenir? İftarda Yapılacak Yemekler Nelerdir?

Ramazan, hemen her anlamda yılın diğer zamanlarından farklı geçer. Bu farklılığın en önemli sebeplerinden biri ise oruç tutmaktır. Eğer oruç tutuyorsanız beslenme düzeniniz bir ay boyunca değişecek demektir. Vücudunuzun bu değişimden zarar görmeden sağlıklı bir şekilde çıkabilmesi için iftarda ne yediğinize dikkat etmelisiniz. Bu noktada uzmanların verdiği iftar yemeği önerilerini göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. Özellikle yaz aylarına denk gelen Ramazan dönemlerinde vücudunuza 15 saatten daha fazla bir süre boyunca gıda ve içecek girmez. Böylesine boş bir mideyi yanlış yemeklerle beslemek hem kilo almanız hem de sağlık sorunları yaşamanıza neden olabilir. Peki, bu sorunları yaşamamak için iftarda ne yenir?

İftarda Nasıl Yemekler Tercih Etmelisiniz?

İftarda Nasıl Yemekler Tercih Etmelisiniz?

İftarda yenecek yemeklerin dikkatle seçilmesi gerektiği, beslenme uzmanları tarafından sıkça dile getirilen bir durumdur. İftarda yenecek hafif yemekler tercih ederek Ramazan ayını daha rahat ve sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz. Bu noktada çok yağlı yemek ya da hamur işlerine yüklenmeniz doğru olmayabilir. Kuru sebze yemekleri, iftar yemeği önerileri arasında gösterilebilir. Uzun süre boş kalan mideye ağır bir yük yüklemek, tokluktan çok şişkinlik hissi verir.

İftar için tercih edeceğiniz yemeklerin kolay yapılabilir özellikte olması da avantaj sağlar. Çünkü Ramazan’da akşam yemeğinin saati bellidir ve hazırlıkların da o saate göre yapılması gerekir. Özellikle çalışan kişilerin iftara yapılacak kolay yemeklere yönelmesinde fayda vardır. Buna ek olarak gün içinde yiyecek ve içecek tüketmemek vücudu güçsüzleştirir. Bunun üzerine yorgunluk da eklendiğinde hâlsizlik meydana gelebilir. Bu nedenle iftar için yapımı kolay olan yemekler seçmek önemlidir.

İftarda Yapılacak Yemeklerin Dengesini Nasıl Sağlarsınız?

İftarda Yapılacak Yemeklerin Dengesini Nasıl Sağlarsınız?

İftarda yenilecek yemekler arasında denge sağlamak da önemlidir. Bir ay boyunca yiyeceğiniz yemeklerin besin değeri açısından birbirini dengelemesi gerekir. Her gün benzer yemekler yemek, önerilmeyen bir eylemdir. Bu nedenle içecek, tatlı ve yemek sonrası öğünler için de önerilere kulak vermenizde fayda vardır. Sıvı desteği, uzun süre içecek tüketmemiş bir vücut için son derece önemlidir.

Sıvı dengesini korumak için gereğinden fazla su içmemelisiniz. Günlük ortalama miktarı iftar – sahur arası tüketebilirsiniz. Su dengesi için hoşaf ve komposto gibi gıdaları tercih edebilirsiniz. Peki, dengeli beslenme için iftarda ne yemelisiniz? İftar denince aklınıza Ramazan pidesi geliyor olabilir fakat özellikle bu dönemde hamur işi tüketimini minimumda tutmaya özen göstermeniz gerekir. Hurma ise vitamin desteği için oldukça önemli bir besindir. Tüm bunların yanı sıra akşam yemeğinde taze ve dondurulmuş et ürünlerini de tercih edebilirsiniz.

İftar Menüsü: İftarda Yapılacak Yemekler Nelerdir?

İftar Menüsü: İftarda Yapılacak Yemekler Nelerdir?

Ramazan’da 30 gün boyunca “İftar yemeğinde ne yapsam?” diye düşünmeniz gerekebilir. Fakat size özel hazırlanmış menü ve iftar yemeği önerileri ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Çorba çeşitleri, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Meyve olarak hurma, kuru yemiş olarak da ceviz ve fındık tercih edebilirsiniz.

İftarda yapılacak yemekler arasında elbette ki pilav da vardır. Bu noktada daha çok bulgur ile yapılan pilavlar önerilir. Pilavın yanında ise yoğurt ya da ayranın yer almasını tavsiye ederiz. İftarda et yemeklerini de sıkça tüketebilirsiniz. Fakat çok yağlı ve ağır olmayacak tarifler denemeniz daha yararlı olacaktır. Etleri fırınlayabilir ya da köfte ve kebap şeklinde tüketebilirsiniz. Kabak, karnabahar ve patlıcan gibi sebzelerle yapılan yemekleri de menünüze ekleyebilirsiniz. Yapmak istediğiniz her türlü tarif için ihtiyacınız olan tüm malzemelere Trendyol üzerinden göz atabilir, dilediğiniz ürünü yalnızca birkaç tıklamayla kolayca satın alabilirsiniz.