Kartondan Neler Yapılır?

Kartondan Neler Yapılır?


Aldığımız eşyalar ne kadar çeşitli ise karton kutular arasında da o kadar fark vardır. Çoğu zaman muhafaza etmek için kullanılsa da bunları değerlendirmenin birçok yolu bulunur. Bu doğrultuda ilk olarak akla “Kartondan neler yapılır?” sorusu geliyor. “Alt tarafı karton işte” diye düşünebilirsiniz. Bu noktada hayal gücünüz devreye girebilir. Yaratıcılığınızı kullanarak mukavvaları değerlendirmek mümkündür. Bu kutular ile kullanışlı eşyalar veya çocuklar için oyuncaklar yapabilirsiniz. Hangi boyutta ve hangi renkte olursa olsun bu kutuları atmadan önce bir kez daha düşünmeniz yararlı olabilir.

 Çocuğunuz İle Birlikte Kartondan Neler Yapabilirsiniz?

Çocuğunuz İle Birlikte Kartondan Neler Yapabilirsiniz?


Teknolojik aletlerin insanların arasına görünmeyen sınırlar koyduğu durumlar olabilir. Bu sınırları kırmak adına çocuğunuz ile kartondan oyuncaklar veya öğretici öğeler yapabilirsiniz. Bu konuda tek ihtiyacınız olan şey bazı kırtasiye ürünleriolacaktır. Mesela düz kartona bir ayakkabı çizerek delik kısımlarını açabilirsiniz. Bu deliklerden geçirilen ip ile 2 boyutlu bir ayakkabı elde edilir. Bu sayede çocuklar bağcık bağlamayı pratik edebilirler. Karton bardaklar genelde işleri bittikten sonra atılırlar. Oysa ki minikler için bunlar eğlenceli bir matematik egzersizine dönüştürülebilir. İç içe geçmiş bardakların dışarıda kalan kısımlarına sayılar yazabilirsiniz. İşlem uzunluğuna göre daha fazla bardağı iç içe geçirebilirsiniz. Ardından siz sayıları ve artı eksileri çevirerek çocuğunuz için işlem yaratabilirsiniz. O da en son kısımda olan bardakları çevirerek işlemi çözmeye çalışabilir. Kartondan hayal gücünüzü kullanarak birçok şey yapmak mümkündür!

 Geri Dönüşüme Katkı Sağlayarak Kartondan Neler Hazırlayabilirsiniz?

Geri Dönüşüme Katkı Sağlayarak Kartondan Neler Hazırlayabilirsiniz?


Geri dönüşüme katkı sağlamak adına kutuları çeşitli objelere dönüştürerek değerlendirmeniz de mümkündür. Bu sayede atık üretmek yerine onu bir süre de olsa kullanabilirsiniz. Şu an karton kutudan ne yapılır diye soruyor olabilirsiniz. Örneğin, boş bir kutudan neden piknik sepeti yapılmasın? Bu konuda tek ihtiyacınız olan şey pötikareli kumaş ve birkaç metre kalın kurdeledir. Kutunun etrafı pötikareli kumaş ile sararak zımba yardımı ile kutuya tutturabilirsiniz. Böylece istediğiniz stilde bir piknik sepeti elde edebilirsiniz. Üstelik kartondan yararlanmak sadece sizinle sınırlı kalmak zorunda değil. Tüylü dostlarımızı da unutmadık! Kedi için karton ev yapımı da oldukça basittir. Herkes kedilerin kutuları çok sevdiğini bilir. Minik dostunuzun sığabileceği bir kutuya kapı kesebilirsiniz. Kediye zarar verebilecek bir çıkıntı olmamasına dikkat etmeniz tavsiye edilir. İstediğiniz dış görünüşe sahip olabilecek bu kutu onun bayılacağı mini bir ev olabilir!

Kartondan Tasarımlar Yaparken Kullanabileceğiniz Malzemeler Nelerdir?

Kartondan Tasarımlar Yaparken Kullanabileceğiniz Malzemeler Nelerdir?


Çocuğunuz için karton şapka yapımına başlarken sadece karton yeterli olmayabilir. Onların dikkatini çekecek ve eğlenceli bir görünüm oluşturabilecek detaylar katmak isteyebilirsiniz. Bunun için de bazı kırtasiye ürünlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Uzunluğu ölçmek için cetvelden yardım alabilirsiniz. Ek olarak mukavvalar ve kağıtlar için yapıştırıcı olmazsa olmazdır. Renkli kartondan neler yapılır diye soranlar için de bazı fon kağıtları yanıt olabilir. Bunlar sayesinde mukavvanın dış rengini istediğiniz kaplama ile sarabilirsiniz. Ardından renkli kağıt ürünleri ile kendi istediğiniz desenleri mukavva üzerine yapabilirsiniz. Çeşitli boyalar da tasarım yaparken oldukça işinize yarayabilir. Ayrıca sert kağıtları kesmek için makas da kullanabilirsiniz. Tüm bu malzemeler aynı anda elinizin altında bulunmayabilir. Bu yüzden yaratıcılığınız harekete geçtiğinde geç kalmamak için bu gibi materyalleri edinebilirsiniz. Evde kartondan yaratıcı şeyler ortaya koymak isteyenler Trendyol üzerinden avantajlı fırsatlarla buna uygun malzemeler alabilir. Böylece yaptığınız kullanışlı şeylerin üzerine güzel dokunuşlar yapabilirsiniz.