Kettle Düğmesi Neden Atar ve Nasıl Çözülür?

Kettle Düğmesi Neden Atar ve Nasıl Çözülür?

Mutfak eşyaları arasında en işe yarayan ve en sık kullanılan aletlerden biri olan su ısıtıcı kettle çay veya kahve hazırlarken ya da yemek yaparken elimizin altında olan pratik ev eşyaları arasında yer alır. Kullanım alanı sadece mutfakla sınırlı kalmayıp sıcak suya ihtiyaç duyulan her an fayda sağlar. Latince ‘’su kaynatma kabı’’ anlamını taşıyan ‘’catillus’’ kelimesinden ortaya çıkan kettle, isminin anlamına uyacak şekilde su ısıtmaya yarayan bir içecek hazırlama aletidir.

Kettle Düğmesi Atmamasının Sebepleri ve Çözüm Yöntemleri

Kettle Düğmesi Atmamasının Sebepleri ve Çözüm Yöntemleri

Kettle kullanımında kullanıcıların en çok çözüm aradığı konu kettle düğmesi atmıyor problemidir. Kettle düğmesi bozuldu şikayetiyle buna yönelik çözüm arayışında olan birçok kullanıcı bulunmaktadır. Aletin açma kapama düğmesi, içindeki suyun ısınmasını sağlar ve ısıtma işlemini tamamladıktan sonra çıkardığı ses ile atarak suyun kaynadığını belirtir. Kettle açma kapama düğmesi birçok sebebe bağlı olarak bir süre sonra arıza yaratabilmektedir. Suyun kaynaması ancak düğme atmadığı için ısıtıcının kapanmaması şeklinde arızanın nedenlerinden biri kapağın kapalı olmamasıdır.

Su kaynamasına rağmen atmaması ise ilk olarak filtre probleminden kaynaklanabilmektedir. Kettle içerisinde filtrenin yer almaması ya da düzgün bir şekilde yerleştirilmemiş olması anahtarın atmamasına sebebiyet vermektedir. Aynı zamanda basit ama gözden kaçan bir diğer neden kapağın kapalı olmamasıdır. Bir kırıcı ya da onu tetikleyen bimetalik bir plakanın kırılması da kettle arızasına bir nedendir. Kettle düğmesi tamiri için önce gözle görülür bir sorun olup olmadığını anlamak adına inceleme yapılmalı eğer bir sorun göze çarpmıyorsa ilgili servisten yardım alınmalıdır.

Kettle Düğmesi Atmasını Önlemek İçin İpuçları

Kettle Düğmesi Atmasını Önlemek İçin İpuçları

Su ısıtıcısını çalıştırmadan önce cihaz üzerinde belirtilen ve genelde ısıtıcının alt tarafında bulunan voltajın evinizdeki şebeke gerilimiyle uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Isıtma elemanlarını zarardan korumak adına içerisinde su bulunmadan ısıtıcıyı çalıştırmamalısınız. Kullanım sonrası fişi çekmeden önce cihazın güç düğmesini kapalı hale getirip daha sonra fişten çıkarmalısınız.

Kettle düğmesi basmıyor şikayetiyle karşılaşmamak adına ısıtıcıyı çalıştırmadan önce kapağının kapalı olduğundan emin olunuz. Kapak ve muhafaza arasında büyük boşluk bulunması da ısıtıcının kapanmamasının sebeplerinden biridir. Ayrıca filtrelerin kontrolü yapılmalı ve filtrenin gerektiği şekilde yerleşip yerleşmediğini kontrol etmek için kettle incelenmelidir. Cihazı mutlaka topraklı bir prize takmak uzun ömürlü olması ve sorunsuz çalışması için gereklidir. Cihazdaki suyu tekrar kaynatmak için cihazı çalıştırmadan 15-20 saniye beklemelisiniz.

Kettle Bakımı ve Temizliği ile İlgili Bilgiler

Kettle Bakımı ve Temizliği ile İlgili Bilgiler

Isıtıcıda kaynatılan su yaşanılan bölgeye göre farklılık gösterebilmektedir. Suyun içerisinde bulunan kireç haznenin iç tabanını kaplayabilir. Ev aletleri için satılan kireç çözücüler veya limon ve sirkeli su kaynatarak kireç temizliği yapabilirsiniz. Bu işlemleri yaparken cihazın elektrikli parçalarına su kaçmamasına dikkat edilmelidir. Kireç temizlenmesinden sonra 2-3 defa temiz suyun kaynatılmasıyla tekrar kullanıma hazır hale gelecektir.

Enerji iletim tabanının suya teması olmadan temizlenmesi ve cihazın direkt ısı kaynaklarından uzak tutulması cihazı, başta düğme arızası olmak üzere birçok arızadan koruyacaktır. Ancak, kettle düğme tamiri gibi teknik sorunlar için ilgili servise danışmak daha güvenli bir çözüm olacaktır. Eğer kettle’ınızı kendiniz tamir etmek isterseniz çeşitli aletlerden yararlanabilirsinz. Evinize uygun kettle modellerini ve kettle’ınız bozulursa değişim yapabilmek için gereken tüm bilgisayar yedek parça ve modellerini Trendyol’dan inceleyebilirsiniz.