Kombi Barı Nedir? Neden Yükselir?

Kombi Barı Nedir? Neden Yükselir?

Kombi barı, kombinin su basıncı için kullanılan bir ifadedir. Yani kombi içinde bulunması gerekli olan su miktarının basıncını göstermek için bar ifadesi kullanılır. Bu basınç kombinin çalışma prensibinde önemli bir yere sahip olduğu bar oranı takip edilir. Kombi barı ve basıncı hakkında merak edilenlere yazımızda yer verdik.

Kombi Barı Kaç Derece Olmalı?

Kombi Barı Kaç Derece Olmalı?

Kombi barı ne kadar olmalı konusu çok fazla araştırılır. Bunun nedeni ise bar üzerinde ara sıra değişikliklerin görülmesi ve uyarıların yorumlanmak istenmesidir. Özellikle kış aylarında kombi basıncında değişimler görebilmek mümkündür. Bunun sebebi bu aylarda kombinin çok daha fazla kullanılmasıdır. İdeal olarak bilinen kombi basıncı yani bar seviyesi 1.2 ile 2.0 arasında olan basınçtır. Kombi üzerinde yer alan gösterge üzerinden bu basınç düzenli olarak kontrol edilebilir. Anormal şekilde yükselmesi ve düşmesi durumunda kombi uyarı ışığı vermekte ve bu şekilde gerekli ayarlamalar yapılabilmektedir.

Özellikle kış aylarında çok fazla kullanıldığı, hem ısınma hem de hijyen için ihtiyaç duyulduğu için kombinin daima ideal basınç seviyesinde kalması gerekir. Bu seviyeyi kombinin kullanım kılavuzdan yardım alarak düzenlemek mümkündür. Eğer gerekli ayarlamalar yapılamıyorsa profesyonel yardım alınması doğru olacaktır. Kombi basıncının düşmesi ya da artmasına bağlı olarak farklı uygulamalar yapılmalıdır. Bazen kombiye su basılması gerekirken bazen farklı yöntemlerin kullanılması gereklidir. Bu nedenle kombi barı yükselmesi ve düşmesi hakkında bilgi sahibi olmak önemli bir konudur.

Kombi Barı Yükselirse Ne Olur?

Kombi Barı Yükselirse Ne Olur?

Kombi barı yükselirse ne olur konusu bar oranında yükselme görüldüğü zaman sorulabilen bir sorudur. Kombilerde görülen arızalar veya uyarılar pek çok kişi tedirgin edebilir. Ancak basınç yükselmesi veya düşmesi gibi durumlara müdahale edilmesi mümkündür. Müdahale etmekte geç kalınmamalıdır. Eğer geç kalınırsa kombinin çalışma şeklinde farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durum da farklı masraflara yol açar. Beyaz eşya yedek parça ihtiyacını ortaya çıkarabilir veya geri dönüşü olmayan bozulmalara sebebiyet verebilir. Kombi barının 2.0 oranının üzerine çıkması kombi barı yükselmesi olarak açıklanabilir.

2.5 veya 3.0 barı geçerse kombi içerisinde yüksek bir basınç olduğu düşünülmelidir. Bu durum aslında kombinin içerisinde bulunan su miktarının yüksek olduğunu göstermektedir. Kombi çalışma prensibine bağlı olarak bu basıncın azalmasını sağlar. Yani emniyet ventili denilen parça çalışmaya başlar. Bu parça sayesinde kombi içerisinde bulunan fazla su tahliye edilmeye başlanır. Gerekli seviyeye indiği zaman da emniyet ventili devreden çıkar. Peki, kombi barı neden yükselir? Kombi barı en çok kış aylarında yükselir.

Kombi Barı Nasıl Düşer?

Kombi Barı Nasıl Düşer?

Günümüzde artık önemli beyaz eşya çeşitleri arasında gösterilebilen kombilerde basınç yükselmesi kadar basınç düşmesi durumu da yaşanabilmektedir. Bu durumda da yine vaktinde müdahale edilmesi yaşanabilecek büyük sorunların önüne geçer. Basınç düşmesi genel olarak bakım yapılmayan kombilerde görülen bir sorundur. Tankın içinde yer alan havanın ve suyun azalması kombi barının düşmesine neden olmaktadır.

Kış aylarında çok fazla su kaynattığı için kombi içinde bulunan su seviyesi de yükselmektedir. Su seviyesinin yükselmesi de barın artmasına neden olur. Peki, kombi barı nasıl yükseltilir? Kombilerin alt kısmında takviye vanası denilen bir vana yer alır. Barın yükseltilmesi için bu kısımdan kombi içerisine su takviye etmek gereklidir. Vananın saat yönüne çevrilmesi barın artırılması için yeterli olacaktır. Bar seviyesi göstergeden takip edilerek işlem yapılmalıdır. Trendyol’dan ihtiyaç duyduğunuz tüm ürünlere ulaşabilir ve avantajlı şekilde alışveriş yapabilirsiniz.