Kombi Neden Su Akıtır?

Kombi Neden Su Akıtır?

Isınma ve sıcak su ihtiyacının karşılanmasını sağlayan ısıtma cihazı kombi olarak isimlendiriliyor. Ev ve/veya ofis içerisinde kullanılabilen kombide zaman içerisinde akma sorunu ile karşılaşılabiliyor. Peki kombi niye su akıtır? Bu durum pek çok farklı sebepten kaynaklanabilir. söyleyebiliriz. Basınç artışı, su fazlalığı, tesisat hatası ve parça arızası gibi nedenleri bulunmaktadır.

Kombi Su Akıttığında Ne Yapılmalıdır?

Kombi Su Akıttığında Ne Yapılmalıdır?

Kombi neden su akıtıyor sorusunun cevabı kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilir. Kombi içerisinde bulunan suyun fazla olması, cihazın su akıtmasının nedenleri arasında yer alıyor. Ev ve ofis içerisindeki hem ısınma hem de sıcak su ihtiyacını gideren kombinin bakımının aksatılmaması büyük önem taşıyor. Kullanıcıların kombi bakımını yaptırmamaları durumunda da, su akıtma sorunu ile karşılaştıkları görülüyor. Kombinin su akıtma nedenlerinden bir diğeri de, cihaz parçalarında yaşanan arızalar olarak biliniyor.

Kombi parçalarında meydana gelen hasar ve/veya arıza durumu kombinin su akıtmasına neden oluyor. Tesisat sırasında ya da kullanım esnasında yapılan hatalar, kombinin su akıtma sebepleri arasında yerini alıyor. Kombi su akıtıyor ne yapmalıyım diye merak ediyor olabilirsiniz. Kombinizin su akıttığını fark ettiğinizde ilk yapmanız gereken akıntının olduğu noktanın doğru tespit edilmesi olarak öne çıkıyor. Kombi içerisinden su akışı varsa servisi aramanız gerekiyorken; suyun boru kısmından gelmesi halinde de tesisatçıyı çağırmanız gerekiyor.

Kombide Arızalı Olabilecek Parçalar Nelerdir?

Kombide Arızalı Olabilecek Parçalar Nelerdir?

Kombi su kaçırıyor neden? Kombi içerisinde bulunan parçalar gerek iç gerekse dış etkenlerden dolayı zamanla arızalanabiliyor. Kombi bakımının gecikmesi ve/veya yaptırılmaması durumunda kombide içeriden ya da boru kısmından su akıntısı meydana geliyor. Kombide bulunan parçaların kırılması, çatlaması ya da delinmesi durumunda da cihazın su akıttığı görülüyor. Peki kombi nereden su kaçırır? Su akıtma problemi olan kombilerde genellikle bazı parçaların arızalandığı biliniyor.

Kombi parçalarından bazılarının arızalanması nedeniyle kombinin su akıttığı görülüyor. Arızalandığında su kaçırma problemine neden olması muhtemel parçalar ise şöyle sıralanıyor: Pompa, genleşme tankı, ana eşanjör, doldurma musluğu, blok ve emniyet ventilinden dolayı su akıntısı sorunu yaşanabiliyor. Kombilerinde su akıntısı meydana gelen kullanıcıların cihaza müdahale etmemeleri büyük önem taşıyor. Kombide bulunan ilgili parçalarda arızalanma olması durumunda mutlaka servis çağırılması gerekiyor. Kullanıcıların belirtilen parçalardaki arızadan kaynaklı olan su akıntısına kendileri müdahale etmeleri durumunda ise, cihazda geri dönülemez hasarlar görülebiliyor.

Kombinin Su Akıtmasının Sebepleri Neler Olabilir?

Kombinin Su Akıtmasının Sebepleri Neler Olabilir?

Kullanıcıların ev ve ofis gibi küçük ölçeğe sahip kapalı alanlarda hem doğalgaz hem de sıcak su ihtiyacını kombi kullanarak gidermeleri mümkün oluyor. Isınma ve sıcak su gereksiniminizi karşılayan kombinin 4 farklı türü bulunuyor. Hermetik, bacalı, elektrikli ve yoğuşmalı kombi çeşitleri kullanıcı ihtiyacını karşılıyor. Kombilerde zaman içerisinde çeşitli sebeplerden dolayı su akıntısı yaşanabiliyor.

Kombi su akıtıyor neden olabilir? diye merak ediyorsanız sorunun muhtemel sebepleri şu şekilde sıralanıyor: Kombi parçalarından birisi olan doldurma musluğunun kırılması, açık kalması ya da arızalanması nedeniyle kombi su akıtabiliyor. Pompa kısmının bozulmuş olması ve/veya emniyet ventilinde meydana gelen arızalanma da ilgili soruna neden olabiliyor. Kombinin önemli parçalarından biri olduğu bilinen genleşme tankının hava alması ya da delinmesi durumunda da kombide su akıntısı meydana geliyor. Plaka eşanjörünün arızalanması, kombinin su kaçırmasına neden oluyor. Isınma ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz klima ve ısıtıcı çeşitleri Trendyol’da sizleri bekliyor. Günlük hayatınızı kolaylaştıracak elektronik aletleri Trendyol üzerinden inceleyebilir ve hemen sipariş oluşturabilirsiniz.