Örgü Nasıl Örülür?

Örgü Nasıl Örülür?

Örgü örmek eski zamanlardan beri süregelen, rahatlatıcı ve eğlenceli bir el işidir. Eskiden daha çok popüler olan bu hobi günümüzde tekrardan önemli hale gelmiştir. Gerek kadınların gerekse erkeklerin kullandığı örgü kazaklar, atkılar, patikler ve bereler bu el işinin birer örnekleridir. Örgü nasıl örülür merak ediyorsanız yazımızın devamını okumayı sürdürebilirsiniz.

Kalemle Örgü Nasıl Örülür?

Kalemle Örgü Nasıl Örülür?

Örgü herkesin bildiği gibi iki şiş yardımıyla örülmektedir. Aslında şiş yerine kalemle de örgü örmek mümkündür. Şişler daha uzun olduğundan daha büyük örgüler için kullanmaktadır. Kalemler daha kısa olduğunda daha küçük boyutta örgüler için idealdir. Kalemle örgü nasıl örülür merak ediyorsanız sizin için açıklamaktayız. Kalemle örgü örmenin en önemli kuralı doğru kalemler ve doğru ipi seçmektir. Eğer yanlış tercih edilirse yapılırsa örgü içinden çıkılamayan bir karmaşaya dönebilir. Kalemle düzgün örgü nasıl örülür merak ediyorsanız işin sırrı kalemlerin pürüzsüz olmasındadır. İki tane aynı boyda, aynı kalınlıkta ve aynı pürüzsüz yapıda kalemle örgü örmek gayet kolaydır. Tıpkı şişlerdeki gibi ipi kalemlerin üzerinde ilmek atıp başlayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise ipin kalemlerin ucundan düşmemesidir. Bunun için tıpkı şişlerin sonunda duran aparatlar gibi kalemlerin ucuna da düşmesini engelleyecek aparatlar koyabilirsiniz. Kalemle örgü örmek için en ideal ipler daha büyük örgülerin artıklarından kalan iplerdir. Kalan ipleri kalemle örerek küçük projeler çıkarmak sizin için oldukça eğlenceli olacaktır.

Hasır Örgü Nasıl Yapılır?

Hasır Örgü Nasıl Yapılır?

Kadınlar tarafından oldukça tercih edilen bir örgü modeli de hasır örgüdür. Görünüş itibariyle farklı ve güzel duran bu modelin yapılışı oldukça merak edilmektedir. Hasır örgü nasıl örülür siz de merak ediyorsanız kolayca öğrenebilirsiniz. Çapraz duran bu örgü modeli kalın olması istenen bebek battaniyesi, hırka gibi işlerde kullanılabilir. Bu modelde hızlı örgü nasıl örülür merak ediyorsanız cevabı aslında ip ve şiş seçiminde. Örgüye başlamadan önce kalın bir nako ip ve kalın şişler kullanılırsa hem model kendini daha iyi gösterir hem de örgü daha hızlı örülebilir. İlmek sayısının da tek sayı olması gerekmektedir. On ilmek yerine on bir ilmek gibi. Ters örgü ile modele başlanır. Örerken ipi gevşek tutmaya özen gösterirseniz size kolaylık sağlayabilir. ilk sıra bittikten sonra diğer kısma başlandığında ilk ilmek örülmeden alınır. Böylece hep çift çift örülerek devam ettirilmiş olur. Çift örerken ilk ilmeği değil ikinci ilmeği örüp daha sonra öndeki ilmek düz olarak örülür. Önce arkadaki ilmek daha sonra öndeki ilmek alınarak örmeye devam edilir. Bu şekilde devam ettirilerek hasır şeklinin yavaş yavaş ortaya çıktığı görülebilir.

Balık Sırtı Örgü Nasıl Yapılır?

Balık Sırtı Örgü Nasıl Yapılır?

Balık sırtı örgü duruşu itibariyle oldukça zarif bir örgü modelidir. Yelekten şallara kadar hatta kırlent için bile kullanılabilecek oldukça kolay bir modeldir. Kolay örgü nasıl örülür diye merak edenlerin en çok aradığı örgü çeşididir. Örgüye başlanırken çift ilmek atılır. Düz örgüyle başlanan örnekte dikkat edilmesi gereken ilk şey iki ilmeğin tam ortasından şişi geçirmektir. İpi attıktan sonra sadece bir tane ilmek düşürülerek devam edilir. Sonrasında yine iki ilmeğin tam ortasından şiş geçirilerek bir ilmek daha dolandırılır. Yine bir tane ilmek düşürülerek devam ettirilir. Sıranın sonuna kadar bu mantıkla ilerlenilir. Şişte son iki tane ilmek kaldığında yine ikisinin ortasından geçirilip bir tane bırakılır ama bu sefer son kalan ilmeğe düz örgü yaparak sıranızı bitirmelisiniz. Bu yapılmazsa model daralır. Bir başka kolay örgü modeli de pirinç örgüdür. Pirinç örgü nasıl örülür örgü severlerin merak ettiği bir sorudur. Pirinç örgü örebilmek için ters ve düz örgüyü bilmek yeterli ve oldukça pratiktir. Şişe yirmi tane ilmek attıktan sonra bir ters bir düz örgü yapılarak model ortaya çıkarılmış olur. Siz de örgüye dair aradığınız tüm ürünleri Trendyol’dan inceleyebilirsiniz.