Oyun Bilgisayarında Olması Gereken Özellikler

Oyun Bilgisayarında Olması Gereken Özellikler

İster profesyonel oyuncu olun, ister boş vakitlerinde hobi olarak oyun oynamayı tercih eden bir oyuncu, oyun bilgisayarı seçiminizi doğru yapmak, oynadığınız oyundan maksimum verim alabilmek adına oldukça önemli. Yüzlerce modelin arasından size en uygun olanını bulmak kafa karıştırıcı olabilir. Yeni oyun bilgisayarı alırken dikkat etmeniz gerekenleri bilmek, doğru bütçeyle doğru modeli almanıza yardımcı olacak.

Oyun Bilgisayarı Nasıl Toplanır?

Oyun Bilgisayarı Nasıl Toplanır?

Bir oyuncu bilgisayarı alırken en çok tercih edilen yöntemlerden birisi, sıfırdan bilgisayar toplamak. Bu zorlayıcı bir iş, çünkü elinizde bir liste yoksa unuttuğunuz parçalar olabilir. Bu yüzden, oyuncu bilgisayarı toplamak istiyorsanız ilk önerimiz gereken bileşenlerin listesini çıkarmak. Genel olarak bir bilgisayar toplamak için mutlaka anakart, RAM, işlemci, ekran kartı, güç kaynağı ve bir kasaya ihtiyacınız olacak. Ayrıca, kasanın içindeki termal soğutma sistemini iyi seçmeniz de önemli. İyi bir oyuncu bilgisayarı, iyi soğutmaya sahip olmalı. Böylece oyun oynarken saniyedeki kare sayısında düşüş yaşamazsınız. Bilgisayar kasası toplamak için gerekenleri konuştuk, peki monitör, klavye ve mouse ne olacak? Eğer sil baştan bir sistem topluyorsanız fare, klavye ve ekran seçimine de özen göstermelisiniz. Ekranınızın frekansı oyundaki performansınızı etkileyebilir, bu yüzden en az 144 Hz Monitör seçmekte fayda var. Oyunda en iyi olmak için önünüzde hiçbir engel kalmasın istiyorsanız sizin hızınıza yetişebilen, dönüt süresi kısa bir klavye ve mouse seçmelisiniz. Kısayollara sahip fareler de aynı şekilde size yardımcı olacaktır. Hazır modeller veya laptop yerine baştan masaüstü oyun bilgisayarı toplamak, parçaları kendinizin seçebilmesine olanak sağladığı için daha avantajlı olabilir.

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Etmeli??

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Eğer yeni oyuncu bilgisayarı toplamakla uğraşmak istemiyorsanız, içinden seçebileceğiniz onlarca hazır oyuncu bilgisayarı var. En iyi oyuncu bilgisayarı arayışınızda karşınıza birçok parametre çıkacak. Bütün özellikler bazen kafanızı karıştırsa da, bu özellikler hakkında bilgili olmakta fayda var. Örneğin, oyuncu bilgisayarınızı dizüstü mü yoksa masaüstü mü istiyorsunuz? Eğer yanınızda taşıyabileceğiniz bir sistem arayışındaysanız laptop oyuncu bilgisayarı size göre. Diğer yandan, daha büyük bir ekran ve daha güçlü bir sistem için masaüstü oyuncu bilgisayarı tercih etmek isteyebilirsiniz. ‘Dizüstü mü masaüstü mü?’ Sorusunun cevabından eminseniz, sırada oyuncu bilgisayarı parçaları var. Bir oyuncu bilgisayarı için en önemli parça genelde ekran kartıdır. Oyunların çoğu ‘GPU’ gücü gerektirdiğinden iyi bir ekran kartı, kesintisiz oyun deneyimi anlamına gelir. Parçaların kalitesi bütçenizle doğru orantılı olarak artacaktır, ancak en iyi bileşenlere sahip bilgisayarı almak zorunda değilsiniz. Vakit geçirmeyi planladığınız oyuna göre parça bakmak sizin için en doğru tercih olacaktır. Bazı oyunlar en yeni bileşenleri gerektirirken, bazılarının yüksek performanslı ekran kartlarına ya da işlemcilere ihtiyacı olmayabilir.

Oyun Bilgisayarı Özellikleri Nasıl Olmalı?

Oyun Bilgisayarı Özellikleri Nasıl Olmalı?

Bu soru büyük oranda kişisel tercihlere ve zevklere bağlı. Oynayacağınız oyundan tutun, nasıl bir kalite istediğinize göre özellikler değişecektir. Bunun için iyi bir araştırma gerekiyor. Ancak bir oyun bilgisayarının en az 8 GB RAM’e ve en az i7 işlemciye sahip olmasının büyük bir avantaj olduğunu söyleyebiliriz. Oyun severler için bir başka soru ise konsol mu oyun bilgisayarı mı sorusu. Profesyonel oyuncular genelde oyun bilgisayarlarını tercih ederken, günlük oyuncular oyun konsolları tercih edebiliyor. Bunun bir sebebi de konsolların oyun bilgisayarlarına oranla daha az özelleştirmeye izin vermesi. Oyun bilgisayarı, genel olarak konsollardan daha iyi performans sağlaması ve fare kullanımının kolaylığı nedeniyle tercih ediliyor. Konsollar ise kendilerine özgü bazı oyunlara sahip olabildiği için bazı noktalarda konsol sahibi olmak zorunlu hale geliyor. Oyun konsolları, içerisinde oyuncu bilgisayarlarından daha az RAM bulundurduğu için bilgisayardaki kadar akıcı bir oyun performans sağlamayabilir. Öte yandan, konsolların en büyük artılarından birisi de oyun koluna sahip olmaları. Oyun kolu, klavye ve fareyle oynamaktan daha rahat olsa da fare kadar işlevsel olmayabiliyor. İki tarafın da kendilerine göre avantajları ve dezavantajları var. Bu çatışmanın kazananını belirlemek zor, ancak oyun bilgisayarlarının daha fazla tercih edildiği bir gerçek.