Oyun Hamurundan Ne Yapılır?

Oyun Hamurundan Ne Yapılır?

Oyun hamuru, elbette ki çocuğun hem fiziksel, hem de psikolojik gelişimine büyük katkılar sunan bir oyun aracıdır. Bu nedenle de pek çok ebeveyn, çocuklarına en uygun oyun hamurunu satın almanın peşine düşerler. Satın alınmanın ardı sıra da akıllarda direkt olarak oyun hamuru ile neler yapılır sorusu oluşur. Burada ise hem ebeveynleri hem de çocukları pek çok alternatif bekler. Örnek olarak satın alınmış olan bir oyun hamuru seti ile köpekbalığı şekli yaratmak cazip bir seçenektir. Bu şekli vermek çocuğunuz için hiç de zorlayıcı değildir. Bunun yanında diğer canlıların şekillerinin yapılması konusunda teşvik etmek, çocuğunuzun doğaya karşı algılarının daha açık olmasına kapı aralar. Bu amaç doğrultusunda salyangoz yapmak da iyi bir yoldur. Çocuğunuzdan en sevdiği meyvenin şeklini oluşturmasını da isteyebilirsiniz. Bunun yanı sıra çocuğun günlük hayatta gözlemlemiş olduğu masa, araba ya da sandalye gibi objelerin yapılması da makuldür. Eğer çocuğunuz okula yeni başladı ise; oyun hamurlarının bu hususta da son derece destekleyici bir rol üstleneceği söylenebilir. Hamurlarla alfabedeki harflerin ya da temel rakamların şekillerini meydana getirmek; çocuk açısından epey öğretici olabilmektedir. Sözü edilen yollar başlıca oyun hamuru şekilleri arasında kendine yer bulur.

Oyun Hamuru Çocuk Gelişimine Nasıl Katkılar Sunar?

Oyun Hamuru Çocuk Gelişimine Nasıl Katkılar Sunar?

Oyun hamuru oyunları; en temelde katkısını, çocukların hayal dünyaları üzerinde yapar. Çocuklar dünyaya bakış açılarını söz konusu oyunlar ile direkt olarak dışa vurabilmektedir. Çocukların yorumlarını böylesine estetik bir yolla dışa vurabiliyor olması; bu hususlar hakkında yeni düşünce ve yorumlar oluşturabilmesi adına destekleyici olur. Bunun yanı sıra çocuk, yeni bir biçim ortaya koyması sayesinde çok küçük yaşlarda başarı duygusunu tatmaya başlamış olur. Söz konusu bu durum onun, hem çocukluk döneminde hem de sonraki hayatında daha girişken, girişimci ve üretken bir ruha sahip olmasına kapı aralar.

Oyun hamuru ile şekiller yapmak; pek tabii büyük bir etkisini de çocuğun fizyolojik gelişimi üzerinde gösterir. Çocukların motor becerileri geliştirilirken; bu hususta epeyce değerli katkılar sunduğu ifade edilebilir. Çocuğun el kasları ile oyun hamuru kalıpları kavranmaya alışıldıktan sonra; hem ellerinin hem de kol kaslarının geliştiği gözlenir. Eller ve gözler arasındaki uyum da insan gelişimi açısından mühim bir kazanımdır. Çocuk bu oyun vasıtasıyla bu hususta bir koordinasyon geliştirmeye başlar. Tüm bunlara ek olarak oyunun yansımaları tüm duyu organlarının daha aktif çalışması tarafında kendini hissettirmektedir.

Oyun Hamuru Tercihinde Neleri Gözetmeliyim?

Oyun Hamuru Tercihinde Neleri Gözetmeliyim?

Uygun bir modeli tercih etme girişimi aşamasında akıllarda beliren bebekler ne zaman oyun hamuru oynar sorusunun yanıtı çok açıktır. Çocuğunuzun oyunu oynama konusundaki ilgili motor becerilerinin yeterli noktaya geldiğini gözlemlediğiniz an, bir oyun hamuru arayışına girebilirsiniz. Söz konusu aşama genel olarak 2 yaş ve üzerine tekabül etmektedir.

Karşınıza çıkan modellerin yapımında kullanılan malzemelerin neler olduğu ve kalitesini göz önünde bulundurabilirsiniz. Özellikle bünyesinde yoğun şekilde kimyasal maddeler yer alan modellerden kaçınılması fayda sağlayıcı olur.

En Uygun Oyun Hamuruna Erişim

En Uygun Oyun Hamuruna Erişim

Oyun hamuru şekillendirme sırasında ürünün kıvamı etkisini belli etmektedir. Bu bağlamda kıvam açısından daha yumuşak tonlardaki ürünlere yönelmek, şekillendirme açısından çocuğunuza avantaj sağlar. Ancak yumuşaklığı açısından da sınır gözetilmeli; dokunulduğunda ele yapışacak düzeyde bir yumuşaklığa sahip olan modellerden kaçınılmalıdır. Aynı zamanda ürünün çok kuru bir yapıda olmaması da mühim bir meseledir. Hamurun çok fazla dağılıp dağılmadığı da gözetilmelidir.

Tüm bunlara ek olarak oyun hamuru fiyatları, modellerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Çocuğunuz için en ideal oyun hamurları Trendyol'da sizleri bekliyor.