Postnatal Nedir

Postnatal Nedir?

Kadının yaşam döngüsü içerisinde geçtiği en zorlu aşamalardan olan gebelik ve doğum sonrasındaki depresyon belirtileridir. Annenin vücudundaki tüm doku, organ ve hormonların ani değişiklikler yaşaması olağandır. Lohusa seti doğum sonrası ürünleri annenin sosyal hayata hızlı, rahat şekilde adapte olmasına olanak sağlayabilir. Postnatal nedir ? Annenin gebelik ve doğum sonrasında stres ve depresyon, ailesini görme ihtiyacı gibi davranışlar sergilemesidir. Bu gibi durumlar annenin direncini önemli ölçüde azaltabilir. Postnatal sürecinde anne doğum sonrası stres, ruhsal sıkıntı, zorlanmalar yaşayabilir. Annenin içinde bulunduğu ruhsal çöküntü tablosu mantıklı düşünmesini engelleyebilir. Anne ve başta eşi olmak üzere annenin tüm yakınlarının ruhsal durumları dalgalanmalar gösterebilir. Bu gibi durumlarda hiç vakit kaybetmeden uzman bir psikiyatri hekime başvurarak annenin içinde bulunduğu huzursuzluk, keyifsizlik, muhakeme bozukluğu gibi depresyon belirtilerini kontrol altına alabilirsiniz.

Postnatal (Lohusalık) Ne Demektir?

Postnatal (Lohusalık) Ne Demektir?

Postnatal lohusalık depresyon döngüsü, kadınların yaklaşık %85'inde görülebilir. Ruhsal dalgalanma şeklinde ortaya çıkabilir. Postnatal dönem nedir ? Annenin lohusalık sürecinde yaşadığı ruhsal çöküntüdür. Anne doğru tedaviyle iki hafta içerisinde düzelebilir. Lohusalıkta tercih edebileceğiniz hamile giyim ürünlerinin oldukça rahat, vücut yapınıza uygun olması gerekir. Postpartın depresyon dönemi sıkıntılı geçtiği için vücudunuzu rahatlatan kıyafetleri tercih etmelisiniz. Anne en çok doğum sonrası bakıma ve ilgiye gereksinim duyabilir.

Postnatal dönemde annenin yanında en çok eş ve aile yakınlarının yer alması, onunla keyifli aktiviteler yapması tavsiye edilir . Bu dönemde anne uyuyarak dinlenmelidir. Prenatal postnatal dönemde takıntılı düşüncelere sahip olan annenin muhakkak hekim desteği almalıdır. Annenin uyku kalitesi artırılarak kalabalık ortamdan uzak tutulmalıdır. Riskli bir dönem olan postpartum dönemi annenin annelik rolüne adaptasyon sürecini yavaşlatabilir. Gebelik sonrası dönemde kadının annelik rolüne motive olması, dış çevresiyle olumlu ilişkiler geliştirmesi, eşi ve ailesi ile eğlenceli vakit geçirmesi için uzman hekiminin önerdiği doğru ilaç ve tedavi yöntemlerini düzenli, periyodik olarak uygulaması gerekir.

Doğum Sonrası Postnatal Süreçte Karşılaşılan Durumlar Nelerdir?

Doğum Sonrası Postnatal Süreçte Karşılaşılan Durumlar Nelerdir?

Doğum sonrası görülen postnatal dönemde annenin ilk iki hafta içerisinde düzelmesi olağandır. Bu süreden önce oluşan depresyon belirtileri annenin erken postnatal sorunu yaşadığını gösterebilir. Erken postpartum dönem nedir ? 2 haftadan uzun süren postpartum depresyon belirtileri doğumdan sonraki süreçte erkenden başlayabilir.

Annede isteksizlik, yorgunluk, keyifsizlik, hayattan zevk alamama, uyku bozukluğu, enerji kaybı, gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Sıkı takip ile bebeğin sağlığı korunarak anne ve bebek arasındaki iletişim, sevgi bağı artırılıp güçlendirilebilir. Annede gelişen postpartum depresyon durumu fark edildiği andan itibaren uzman bir doktora danışılarak annenin tedavi edilme süreci hızlandırılabilir.

Postnatal Dönemde Size İyi Gelecek Çözümler Nelerdir?

Postnatal Dönemde Size İyi Gelecek Çözümler Nelerdir?

Gebelik sonrası ortaya çıkan postnatal dönemde annenin hayat kalitesinin artırılarak çevresi ile daha keyifli ve uyumlu hale getirilmesi amaçlanır. Bunun için hekiminizin önerdiği vitamin, ilaç, aktivite ve tedavi programları uygulanmalıdır. Doğum sonrası gerçekleşen, kontrol edilemeyen taşkınlık, huzursuzluk, şaşkınlık ve yoğun suçluluk düşüncesi annenin bebeğine karşı ilgisiz olmasına ve başka kişiye zarar vermesine sebep olabilir. Postnatal depresyon nedir ? Doğum sonrası gerçekleşen annenin çeşitli depresyon belirtileriyle ortaya çıkar. Annenin başta bebeğe olmak üzere kendine veya başkasına zarar vermesi, intihar eğilimleri, yememe, içmeme, muhakeme bozukluğu gibi çeşitli belirtilere sebep olabilir.

Annenin bu dönemde ruhsal, bedensel olarak zorlandığı durum ve faktörler gözden kaçırılabilir. Bunun için aile içi iletişim güçlüklerinin yanı sıra kültürel ve ekonomik güçlükler ortadan kaldırılmalıdır. Annenin ciddi ruhsal rahatsızlıkları çok kolay gözden kaçabildiği için ruhsal durumu takip edilmelidir. Tüm aile bireylerinin birlikte sorumlu olduğu bu sorun karşısında doktorla kaliteli, iyi iletişim sağlayarak annenin kısa sürede iyileştirilmesine, sosyal yaşamına sağlıklı şekilde geri dönmesine yardım edebilirsiniz. Postnatal dönemde kullanabileceğiniz ürünlere Trendyol'dan ulaşabilirsiniz.