Boya Yapma Tüyoları: Boya Nasıl Yapılır?

Boya Yapma Tüyoları: Boya Nasıl Yapılır?

Dekorasyonda bütünlüğü yakalamak için en önemli unsur renklerdir. Durum böyle olunca boya nasıl yapılır sorusu, ev ve iş yerlerinde değişikliğe gitmek isteyen herkesin merak konuları arasında yer alır. Bulunduğunuz ortamları kendi ellerinizle dekore etmek istiyorsanız ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeleri alarak kollarınızı sıvayabilirsiniz.

Yaşam alanlarına biraz hareket katmak için yapmanız gereken tek şey; boyayacağınız alanı, renkleri ve desenleri seçmektir. Özellikle geniş bir alanı boyayacaksanız işiniz oldukça kolaydır. Sadece fırçayı sürekli aynı doğrultuda hareket ettirerek birkaç kez üst üste gelmeyecek şekilde duvarda gezdirmeniz yeterli olur. Ancak duvarın bir bölümünü boyamak için maskeleme bantlarına veya desen şablonlarına ihtiyacınız olabilir.

Boya Nasıl Yapılır? Boya Yapma Malzemeleri Nelerdir?

Boya Nasıl Yapılır? Boya Yapma Malzemeleri Nelerdir?

Ustaların elinden çıkmış gibi muntazam boya yapmak için seçtiğiniz ürünlerin kalitesi ve kullanım özellikleri önemlidir. Örneğin iç cephe boyası dış ortama göre daha narin ve ince yapıda üretilir.

Tüm duvarı boyamak için uzatma sopası bulunan rulo fırçalar oldukça kullanışlıdır. Bu sayede merdivene çıkmaya gerek kalmadan uzun ve yumuşak kıllı rulo fırçayla boya işlemini tamamlayabilirsiniz. Rulo fırçadaki boya fazlalığını atmak için bir sıyırma teli veya boya teknesine ihtiyaç duyabilirsiniz. Ayrıca boya yaparken zemini korumak için yere muşamba veya koruma örtüsü sermeyi de unutmamalısınız.

Dekoratif boya nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır diye merak ediyorsanız ilk karşılaşacağınız ürün kestirme fırçalardır. Bu fırçalar duvarların birleşim bölümlerinde farklı renklerin karışmaması için oldukça kullanışlıdır. Bunun yanı sıra sünger veya desenli rulo fırçalar da bulunur. Aynı zamanda şık desenler yapmak için dekoratif boya şablonları da satın alabilirsiniz.

Boya Yapma Teknikleri Nelerdir?

Boya Yapma Teknikleri Nelerdir?

Yaşam alanlarınızı güzelleştirmeye duvarlarınızdan başlamak istiyorsanız iyi bir sonuç için boya yapma teknikleri oldukça önemlidir. İç cephe boyalarında birkaç kez üst üste atılan veya farklı doğrultularda sürülen boya dalgalı bir görüntü oluşturabilir. Ancak bu durum, yalıtım boyaları için geçerli değildir. Çünkü dış cephe boyaları, iç cepheye göre daha yoğun ve hata kaldırabilir bir yapıya sahiptir.

İç cephede silikonlu boya nasıl yapılır diye merak ediyorsanız cevabı oldukça basittir. Çünkü silikonlu boya, en çok hata kaldırabilen boyalardan biridir. Ancak etkileyici bir sonuç için boya yapmadan önce duvarın temizliği ve taban rengi de önemlidir. Duvarda göçükler bulunuyorsa bunları macunla kapattıktan sonra astar atarak boyamaya geçmelisiniz.

Yaşam alanınıza biraz hareket katmak için desenli boya nasıl yapılır diye merak ediyor olabilirsiniz. Desenli rulo fırçalar, desen şablonları, taraklar ve baskı kalıpları bu işi oldukça kolaylaştırır. Bu aparatları kullanarak duvarınızda dilediğiniz deseni oluşturabilirsiniz.

Boya Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar Nelerdir?

Boya Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar Nelerdir?

Tek seferde kusursuz bir renklendirmenin anahtarı boya yapma püf noktalarında saklıdır. Doğru uygulanmayan boya, dalgalı bir görünüme sahip olabileceği gibi kısa bir sürenin ardından da kabarıp dökülmeye başlayabilir. Pürüzsüz bir uygulama için göçük ve yaraları macunla kapatıp zımparalayarak işe koyulabilirsiniz.

Rulo fırça kullanırken fazla boyayı her zaman akıtmalı ve fırçayı aşağı-yukarı doğrusal hareketlerle sürmelisiniz. Aynı zamanda tamamen boya ile kaplanan bir alanın üzerinden birden fazla kez geçmemelisiniz. Birkaç kat boya uygulayacaksanız boya katlarının tamamen kuruması için zaman tanımalısınız.

Su eklemek yerine boya talimatlarına da göz atarak kendi incelticisinden katmalısınız. Aynı zamanda kaliteli bir fırça satın alarak kılların dökülerek boyaya karışmasını engelleyebilirsiniz. Şık ve göz alıcı bir dekorasyon için ihtiyacınız olan tüm boya ekipmanlarını avantajlı fiyatlarla Trendyol’dan satın alabilirsiniz.