Püf Noktaları ile Sac Kavurma Tarifi

Püf Noktaları ile Sac Kavurma Tarifi

Özellikle kurban bayramında öğünlerde sıkça tüketilen ve gelen misafirlere ikramlık olarak verilen sac kavurma yemeğinin tarifi çok önemlidir. Çok az malzeme kullanılarak hazırlanan sac kavurma için en önemli nokta etlerin doğranış şekli ve pişirilmesidir. Sac kavurma yapılacak et koyun ya da kuzuya ait ise but ve kol kısmından danaya ait ise sırt ve kol kısmından alınır. İnce küp şeklinde kuşbaşı olarak doğranan etler doğru baharat ve pişirme teknikleri ile özenle hazırlanır.

Sac Kavurma Nasıl Yapılır?

Sac Kavurma Nasıl Yapılır?

Sac kavurma yapmak için öncelikle etler iyi seçilmelidir. Kuşbaşı olarak doğranan etler bir güzel yıkanmalı ve suyu iyice süzülmelidir. En iyi sac kavurma etin kendi yağı ile yapılandır. Bunun için etin yağlı kısımlarını ayırarak sac kavurma tavası içine alınarak eritilir. Etin yağları eridiğinde tava içerisinde bazı kıkırdak kalıntıları kalacaktır. Bu kalıntılar dikkatli bir şekilde yağ içerisinden çıkartılır. Tamamen eriyen yağların içine kuşbaşı doğranan etkler konulur. Etlerin yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavrulması beklenir. Eğer kısık ateşte etleri kavurmaya çalışırsanız etler suyunu çekmek yerine daha çok sulanır. Etlerin rengi kırmızılıktan döndüğünde ocağın altı iyice kısılır.

Etlerin daha iyi pişmesi için tavanın kapağı kapatılır. eğer kuzu ya da koyun etinden sac kavurma yapıyorsanız et daha kolay pişecektir. ancak dana etinden yapılıyorsa et sert olduğu için pişme esnasında az miktar su ekleyerek etin pişirilmesi gerçekleşir. Etler iyice piştikten sonra gerekli olan baharatlar ilave edilir. Tuz ve karabiber sac kavurmanın olmazsa olmaz baharatlar çeşitleridir. İsteğe bağlı olarak damak zevkine göre kekik, kimyon, pul biber, sarımsak tozu gibi baharatlar da ilave edilir. Sac kavurma tarifi yörelere göre değişiklik gösterir. Bazı mutfaklarda etler piştikten bir süre sonra kuru soğan, biber ve domates de kuşbaşı şeklinde doğranarak ilave edilir ve pişirilir. Sac kavurma püf noktaları dikkat alındığında lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Sac Kavurma için Gerekli Malzemeler

Sac Kavurma için Gerekli Malzemeler

Sac kavurma tarifi için gerekli olan malzeme listesi şu şekildedir: 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 kilogram kuşbaşı doğranmış et, 2 adet küp şeklinde doğranmış kuru soğan, 3 adet doğranmış yeşil köy biberi, 2 adet orta büyüklükte kabuğu soyularak doğranmış domates, tercihe göre 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, tercihe göre sarımsak ve defne yaprağı.

Yanında İyi Gider: Saç Kavurma Aperatifleri

Yanında İyi Gider: Saç Kavurma Aperatifleri

Tavada sac kavurma başlı başına bir yemek olsa da hazırlayacağınız basit ve pratik aperatif tariflerle lezzetine lezzet katabilirsiniz. Sac kavurma tavada kavrulurken sizler de basit tariflerle hem sofranızı renklendirin hem de farklı lezzetlerle sevdiklerinizi mutlu edin. Sac kavurmanın yanında tüketebileceğiniz pilav, çorba, zeytinyağlı fasulye ya da kereviz, ezme ve sebze tarifleri vardır. Yoğurt çorbası, terbiyeli sebze çorbası hem yemek öncesi midenizi rahatlatacak hem de sac kavurmanın yanına en iyi giden çorba çeşitleridir.

Etli yemeklerin yanına sebze ağırlıklı yemekler hazırlayabilirsiniz. Et ağır bir yemek olduğu için daha hafif yemekler ile birlikte tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır. Patates püresi, şehriyeli sebzeli pilavlar, biber dolması gibi yemekler tercih edebilirsiniz. Sac kavurmanın yanına sindirimi kolaylaştırıcı içecekler de hazırlayabilirsiniz. Ayran, cacık, salata gibi basit tariflerle de destekleyebilirsiniz. Türk mutfağının olmazsa olmaz ürünü ekmektir. Sac kavurmayı yeni pişmiş lavaş eşliğinde sunmak hem sizin hem sevdiklerinizin beğenisini kazanacaktır. Sac kavurma yaparken ihtiyaç duyacağınız tüm ürünler Trendyol’da sizleri bekliyor.