Şardonlu Kumaş Nedir?

Şardonlu Kumaş Nedir?

Şardonlu kumaş nedir sorusu hazır giyimde sıklıkla karşılaşılan şardonlu kumaşın araştırılmasında sorulabilmektedir. Şardonlu kumaş olarak bir niteleme ile karşılaşılsa da aslında şardonlu kumaş kumaş türleri arasında yer almaz. Yani şardonlu nitelemesi aslında tüylendirme işlemi için kullanılmaktadır. Bu işlemin yani tüylendirmenin yapıldığı kumaş çeşitlerine şardonlu ismi verilmektedir. Peki, şardonlu kumaş ne demek ve ne işe yarar? Şardonlu kumaş yapısı, kalın yapıya yani ipliğe sahip kumaş türlerinin üzerinde tüylendirme yapıldığı zaman ortaya çıkmaktadır. Bu yapının ortaya çıkabilmesi içinde kumaş içinde liflerin çekilmesi gerekmektedir. Bu şekilde kumaş türleri daha tüylü yani şardonlu bir yapıya sahip olmaktadır. Şardonlu kumaş giyim sektöründe kullanılmaktadır. Özellikle kış koleksiyonlarında bu kumaş türüyle karşılaşılabilir. Soğuk havalarda giyilebilecek tasarımlar ortaya çıkarılmaktadır.

Şardonlu Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Şardonlu Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Şardonlu kumaş nasıl olur sorusundan farklı olarak bu kumaş türünün kullanıldığı alanlar da merak edilmektedir. Bu kumaş türü çok farklı alanlarda karşılaşılabilecek türler arasında yer alır. Kışlık tekstil ürünleri genellikle şardonlama işlemine maruz kalmaktadır. Ev tekstili ürünlerinde bu kumaş türleriyle karşılaşılabilir. Özellikle battaniye ve benzeri ürünlerin bu yapıya sahip olduğu görülebilir.

Örgü i̇pi çeşitlerinde de yine bu işlemin kullanıldığı görülür. Giyim sektöründe şardonlu kumaşlar çok yaygındır. Ceket, mont ve palto gibi dış giyim ürünlerinde içi şardonlu kumaş çeşitleriyle karşılaşılabilir. Dış yapıları da yine bu şekilde olabilir. Bunun dışında eşofman ve pijama gibi giyim ürünlerinde de bu kumaş kullanılabilir. Şardonlu kumaş yazın giyilir mi gibi farklı sorular da sorulabilir. Ancak bu işleme çeşidi genellikle kış aylarında kullanılan giyim ürünlerinde kullanılmaktadır. Yani soğuk havalarda kullanımı daha uygun olur.

Şardonlu Kumaş Nasıl Elde Edilir?

Şardonlu Kumaş Nasıl Elde Edilir?

Şardonlu kumaşın elde edilebilmesi için mekanik apre işlemi uygulanmaktadır. Bu da kumaş aralarından metal teller geçirilmesi ve bu şekilde iplik liflerinin çıkarılması anlamına gelmektedir. Kalın yapıya sahip kumaş türleri için bu işlem uygulanır. 3 iplik şardonlu kumaş nedir sorusu buna bağlı olarak sorulabilir. 3 iplik kumaş türü kalın yapılı kışlık kumaşlar arasında yer alır ve şardonlu çeşitleri de bulunabilmektedir.

Bu da liflerin belirgin olduğu yani tüylü yapılı çeşidinin bulunabileceği anlamına gelir. 2 iplik şardonlu kumaş nedir sorusunun yanıtı da merak edilebilir. 2 farklı ipliğin kullanıldığı bu kumaş türü de kalın ve sıcak tutan yapısıyla dikkat çekmektedir. 2 iplik kumaşların da şardonlama işlemi uygulanan çeşitleri bulunmaktadır. Bu kumaş türlerinden farklı olarak ribana kumaş türlerinde de şardonlama işlemi yapılabilmektedir. Çok farklı kumaş türlerinin şardonlu çeşitleri bulunabileceği sonucu çıkarılabilir.

Şardonlu Kumaş Kıyafetler Nasıl Yıkanmalıdır?

Şardonlu Kumaş Kıyafetler Nasıl Yıkanmalıdır?

Şardonlu kumaş türleri sıcak tutar mı sorusuna evet cevabı rahatlıkla verilebilir. Şardonlu özelliğe sahip kumaşların tamamı kalın yapıya sahip olur. Genellikle soğuk havalarda kullanılan kıyafet ve tekstil ürün çeşitleriyle karşılaşılır. Şardonlu kumaş terletir mi sorusu da yaygındır. Bu sorunun yanıtı şardonlama yapılan kumaş türüne göre değişebilir. Şardonlu kumaş özellikleri genel olarak bu konuya bağlı olarak değişmektedir. Temizlenmesi ve yıkanması konusunda da merak edilenler olabilir.

Şardonlu kumaşlar genellikle esnek bir yapıya sahip olur. Bu özellik de kırışmamasını sağlar. Yıkanınca çeken bir yapıya da sahip değildir. Ancak yüksek sıcaklıklarda yıkanması lif yapısını etkileyebileceği için tavsiye edilmez. Bunun dışında liflerin yıkanma sırasında takılabileceği giyim ürünleriyle de yıkanmamalıdır. Şardonlu kumaşlarla dikiş kutusu, iğne ve dikiş makinesi gibi yardımcı ürünler kullanılarak rahatlıkla evlerde dikim de yapılabilir.