Şarjlı Ampul Nasıl Çalışır?

Şarjlı Ampul Nasıl Çalışır?

Şarjlı ampul nasıl çalışır sorusu tasarruf amacıyla bu ampul modellerini kullanmak isteyen kişiler tarafından merak edilir. Şarjlı ampuller de normal ampullere benzer şekilde hatta aynı şekilde elektrik enerjisi kullanarak çalışmaktadır. Ancak normal ampullere tip olarak da oldukça benzer olsa da farklı şekilde çalıştığı görülmektedir. Peki, şarjlı led ampul nasıl çalışır ve hangi özelliklere sahiptir? Şarjlı ampullerin çalışabilmesi için bir duy üzerine takılması gerekir. Bu duyun bağlı olduğu elektrik düğmesi açık olduğu sürece şarjlı ampuller çalışmaya devam eder. Normal ampullerden farklı çalıştığı süre boyunca elektrikten aldığı enerjiyle depolama yapmasıdır. Enerji depolandıktan sonra da elektrik kesintisi yaşandığı zaman çalışmaya devam eder. Elektrik kaynağı kullanmadan yaklaşık 4 saat boyunca çalışabilmektedir. Şarjlı ampul modellerine göre de çalışma süresinin değiştiği söylenebilir.

Evinize Tasarruf Sağlayacak Şarjlı Ampul Nedir, Nasıl Çalışır?

Evinize Tasarruf Sağlayacak Şarjlı Ampul Nedir, Nasıl Çalışır?

Şarjlı ampül kısaca elektrik bağlantısı olmadan da çalışabilen ampul olarak tanımlanabilir. Ancak çalışabilmesi için elektrik enerjisi depolamaktadır. Çalışması için de farklı bir işlem yapılması gerekmez. Ampulun duya yerleştirilmesi ve kullanılmaya başlaması yeterli olacaktır. Elektrik enerjisi olmadığı zamanlarda da kendiliğinden çalışmaya devam etmektedir. Bu ampul modellerinin farklı çeşitlerde bulunur. Bu çeşitlerin tamamı elektrik & tesisat malzemeleri arasında gösterebilmektedir.

Şarjlı ampullerin kullanıldığı alanlara göre çeşitleri arasında seçim yapılmalıdır. Bu özelliğe sahip ampuller genel olarak trafiğin yoğun olduğu alanlarda tercih edilir. Kapı girişlerinde bahçelerde veya koridorlarda şarjlı ampuller kullanılabilir. Bunun nedeni ise elektrik kesintisi yaşandığı zaman sorun yaşamamaktır. Şarjlı fener lamba gibi farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Çalışabilmeleri için yeteri kadar elektrik enerjisi alabilmeleri gerekmektedir. Şarjlı ampul nasıl şarj edilir sorusu da bu şekilde yanıtlanabilir.

Şarjlı Ampulde Işıklandırma Nasıldır?

Şarjlı Ampulde Işıklandırma Nasıldır?

Şarjlı ampul kullanımı ampul modellerine göre değişebilir. Farklı alanlarda kullanılabilen çok farklı modeller vardır. Renk sıcaklığı da genel olarak iki farklı çeşittir. Beyaz ve gün ışığı olmak üzere iki farklı renk sıcaklığı sunulmaktadır. Şarjlı led ampul hem evlerde hem de iş yerlerinde tercih edilir. Genel olarak elektrik enerjisine direkt bağlı şekilde kullanılan ampul modelleridir. Şarjlı spot lamba da yine farklı alanlarda kullanılabilir.

Daha yoğunn ışık veren bu lambaların USB kullanılarak şarj edilebilmesi de mümkündür. İçerisinde şarj edilebilmesi ve kullanılması için batarya yer alır. Evlerde mutfak ve benzeri alanlarda tercih edilebilir. Genellikle küçük boyutlara sahiptir. Şarjlı florasan lamba modelleri floresana benzer şekilde ince ve uzun bir yapıya sahiptir. Işıldak olarak da bilinen bu lambalar seyyar olarak kullanılabilir. Gereken zamanlarda açılarak kullanılması mümkündür. Kamp alanlarında veya elektrik kesintisi durumlarında kullanılır.

Şarjlı Ampul Nasıl Şarj Edilir?

Şarjlı Ampul Nasıl Şarj Edilir?

Şarjı ampullerin şarj edilme şekilleri değişebilen bir durumdur. Genel olarak iki farklı şekilde şarj edildikleri görülür. Örnek vermek gerekirse şarjlı seyyar lamba modelleri genellikle USB kablosu kullanılarak adaptöre bağlanır. Adaptör de güç kaynağına takılarak şarj edilir. Yani prize takılarak belirli bir süre şarj edilmesi sağlanmaktadır. Tamamen şarj edildikten sonra birkaç saat aydınlatma sağlar. Aynı durum şarjlı fotoselli lamba için de geçerli olmaktadır. Spot ve benzeri ampul modelleri de bu şekilde şarj edilir.

Duya takılarak kullanılan led ampul modelleri kendiliğinden şarj olur. Elektrik kesintilerinde aydınlatmayı bu şekilde sağlar. Yapı market ürünleri arasında şarjlı ampul çeşitlerinin rahatlıkla bulunması ve ihtiyaçlara göre tercih edilmesi de mümkündür. Şarjlı ampul ürün çeşitlerini incelemek için Trendyol’u tercih edebilirsiniz.