Sırt Tutulması Nasıl Geçer?

Sırt Tutulması Nasıl Geçer?

Sırt bölgesi kimi zaman yanlış hareket sonucu kimi zaman ise yanlış uyku pozisyonu sebebiyle gün içerisinde ağrıyabilen hatta tutulabilen bölgelerden biridir. Oldukça ağrılı geçebilen sırt tutulması neden olur gibi sorular da oldukça merak edilmektedir. Birden fazla nedeni olabileceği gibi sırt tutulmasının birden fazla tedavi yöntemi de bulunabilir. Nedenini öğrendikten sonra doğru tedavi yöntemini uygulayabilir gerekirse doktorara başvurarak sırt için özel vücut kremleri kullanabilirsiniz.

Sırt Tutulması Kaç Günde Geçer?

Sırt Tutulması Kaç Günde Geçer?

Sırt tutulması kas gerilmesi, kas spazmları ve kötü duruş gibi kas kaynaklı nedenlerden kaynaklanabilir. Lomber omurgada artrit ve siyatik siniri (belden bacaklara giden sinir) sıkıştıran omurilik basıncı da sırt ağrısı ve tutulmaya neden olabilir. Oldukça yaygın olmakla birlikte kimi zaman aniden gelişir kimi zamansa zamanla gelişebilen bir kas rahatsızlığı da olabilir. Peki sırt tutulması kaç günde geçer?

Evde yapabileceğiniz belli başlı bazı uygulamalar bulunmaktadır. Bu tedavi yöntemlerine bağlı olarak bir ya da iki hafta içerisinde sırt tutulmasından kurtulabilirsiniz. Peki sırt tutulması nasıl geçer? Isı, ağrıları hafifletmek için kan akışını hızlandırarak kasları gevşetir. Bunun aksi olarak ise buz da kemiklerde iltihap varsa kan damarını daraltarak ağrıyı uyuşturur. Sırt ağrınız varsa sürekli olarak yatmak sırttaki sertliği kötüleştireceğinden yoga ve pilates gibi hafif aktivitelerle hareketi sağlayabilirsiniz. Bu durumda ağır yük kaldırma gibi aktivitelerden kaçınarak sırtınızı bükmemelisiniz. Masaj da sırt tutulmasına iyi gelen yöntemlerden biridir.

Sırt Tutulması Neden Olur?

Sırt Tutulması Neden Olur?

Genellikle kişilerin oldukça ağrılı geçirebildiği sırtın tutulması nasıl geçer sorusu cevaplandıktan sonra pek çok kişi bir daha yaşamamak için sırt tutulmasının nedenlerine odaklanmaktadır. Bunlardan ilki artrit sırt tutulmasına yol açabilir. Eklemlerdeki iltihaplanma sırtta sertliğe yol açarak sırt tutulmasına neden olabilir. Sırt sertliğiniz bazı kas rahatsızlıklarından da kaynaklanıyor olabilir. Sırttaki kaslar üzerindeki aşırı güç sertliğe ve ağrıya neden olabilir. Sırt kasları fibromiyalji gibi kas-iskelet sistemi ağrı sendromlarında rol oynayabilir.

Bunların dışında tekrarlanan ağır kaldırma veya ani bir garip hareketle omurga bağlarınızı ve sırt kaslarınızı zorlayabilirsiniz. Ani hareketler de sırt tutulmasına sebebiyet verebilir. Aynı zamanda uykunuzda da hareketsizlikten kaynaklı olarak sabah kalktığınızda sırt tutulması yaşayabilirsiniz. Sırt tutulmaları genel olarak pek çok yöntemle evde geçirilebilir. Ancak aynı zamanda ciddi rahatsızlıkların da habercisi olabilir. Geçmeyen sırt ağrılarınız varsa doktorunuza danışmanız önerilir. Doktorunuzun size önereceği vücut bakımı ve kremlerinden edinerek sırt tutulmasını geçirebilir ya da daha ciddi bir problem varsa erken teşhis alabilirsiniz.

Sırt Tutulması Geçtikten Sonra Alınması Gereken Önlemler

Sırt Tutulması Geçtikten Sonra Alınması Gereken Önlemler

Uyluk ve/veya kalçalarınızdaki belirli kas gruplarındaki gerginlik omurganızın biyomekaniğini değiştirebilir. Değişen mekanikle sırt tutulması yaşayabilirsiniz. Uzun süre oturduğunuzda da meydana gelen bazı sebeplerle sırt tutulması yaşayabilirsiniz. Nedenleriyle birlikte öğrendiğiniz boyun sırt tutulması nasıl geçer, evde denenebilecek tedavi yöntemlerini de öğrendikten sonra sıradaki soru bu sorunu bir daha yaşamamak için ne yapacağınız olacaktır.

Sırt tutulmasını önlemek için dik bir oturma pozisyonu kullanın. Kulaklarınız omuzlarınızın üzerinde ve üst kollarınız gövdenize paralel olacak şekilde omuzlarınızı geriye doğru yuvarlayın. Ofis sandalyesinde otururken sırtlığı sürekli kullanmaktan kaçının ve çekirdek kaslarınızı harekete geçirmek için dik oturun. Bu gibi küçük hareketleri denedikten sonra sırt tutulmasını başlamadan önleyebilirsiniz. Siz de sırt tutulması gibi fiziksel ağrılarınıza iyi gelebilecek cilt bakımı ve vücut kremi ürünlerine doktorunuza danışarak Trendyol’dan erişebilirsiniz.