Şömine Nasıl Yakılır?

Şömine Nasıl Yakılır?

Şömine kullanımı, yakma şekli ve temizliği dışarıdan oldukça zorlu ve zahmetli bir iş olarak görülmektedir. Bu nedenle en pratik şekilde şömine nasıl yakılır merak edilmektedir. Şöminenizi kullanmak ve kullandıktan sonra temizlemek, tüm eylemleri pratikleştirerek sizin için kolay bir hale getirebilir. Şömine kullanımı ve temizliği pek çok kişi tarafından merak edilse de çözüm oldukça basit olabilmektedir.

Şömine Yakılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Şömine Yakılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Evde şömine nasıl yakılır öğrenilirken dikkat edilmesi gereken birkaç faktör bulunmaktadır. İlk önce mutlaka şöminenin bacasının açık olduğundan emin olmalısınız. Şömineyi yakmadan önce haznede bulunan külleri temizlemeli ve bacanın açık olduğundan emin olmalısınız. Daha sonra elinizde bulunan odun, tahta, çıra veya talaş gibi malzemeleri bir araya getirmelisiniz. Yakma işleminde kullanacağınız çıra, tahta ve odun gibi malzemeleri üzerine çadır olacak şekilde yerleştirmelisiniz. Çadır da kullandığınız çıra sayısı en fazla 3 olmalı, çıralar çok fazla alev almaya meyilli olduğu için üç tanesi yeterli olacaktır. Tüm malzemeleri dizdikten sonra kibrit ile çıraları tutuşturarak şömineyi yakabilirsiniz. Tüm bu ürünleri mangal ve barbekü malzemeleri altında bulabilirsiniz. Çırayı tutuşturmak için kibrit yerine kimyasal tutuşturucular kullanılmamalarıdır. Odun türü olarak sadece kuru meşe tercih etmelisiniz. Diğer odun türleri etrafa kıvılcım saçabilir ve şömine etrafındaki kişilere zarar verebilir. Kullandığınız şöminenin modeli açık değilse yandığı süre boyunca kapağını kapalı tutmalısınız. Şömine yanarken etrafında alev alabilecek hiçbir cisim bulundurmamalısınız.

Açık Şömine Nasıl Yakılır?

Açık Şömine Nasıl Yakılır?

Açık şömine nasıl yakılır ve şömine nasıl yakılır sorularının cevabı aslında aynıdır. Açık şömine yakılırken kesinlikle meşe veya pres odunu dışında bir malzeme kullanmamalısınız. Kullanacağınız odunları bahçe gibi açık alanlarda bekletiyorsanız üstleriniz örtmelisiniz. Açık halde bırakırsanız nemlenir ve şömine için uygun olmaz. Odunları şöminenin ortasında dizdikten sonra üzerinde kurduğunuz çadıra 2 adet çıra koymalısınız. Çıraları kibrit ile tutuşturduktan sonra üçüncü çırayı da ayrı olarak tutuşturup şöminenin içerisine koymalısınız. Açık şömine dışında evlerin içerisinde sıklıkla şömine soba da kullanılmaktadır. Şömine soba kullanımı diğer şömine modellerine göre farklıdır. Şömine soba nasıl yakılır sorusunun cevabı da sobanın alt ve üst kapağını açarak odunları hava alacak şekilde dizmek olacaktır. Daha sonra odunların üzerine tutuşması için bir miktar talaş koymalısınız. Talaşları da yerleştirdikten sonra bir adet çırayı kibritle tutuşturarak soba içerisine yerleştirmelisiniz.

Masaüstü Şömine Nasıl Yakılır?

Masaüstü Şömine Nasıl Yakılır?

Masaüstü şömineyi bacasız veya dumansız şömine olarak adlandırmakta mümkündür. Bu tarz şömineler mekânlarda kullanmak amaçlı tasarlanmışlardır. Masaüstü şömine nasıl yakılır kolay öğrenilir ancak dikkatli olunması gereken püf noktaları bulunmaktadır. Şöminenin haznesinin yakıt kısmı 0.5 cm kadar üst tarafta kalacak şekilde doldurmalısınız. Bioethanol yakıtını doldururken taşmaması için azami seviyede dikkatli olmanız gerekmektedir. Yakıt haznesini doldurduktan sonra etrafındaki camları yerleştirmelisiniz. Uzun uçlu bir çakmak ile yakıtı tutuşturunuz. Ateş yanmaya başladıktan sonra mümkün olduğunca uzakta durmaya özen gösteriniz. Şömine yakıldıktan sonra 7-10 dakika kadar ateşin rengi mavi olmalıdır. Onuncu dakikadan sonra yanma sıcaklığına ulaşarak sarı veya kızıl rengi almaya başlayacaktır. Ateş yanarken kesinlikle etrafına vantilatör tarzı hava akımı yaratan ürünleri şömineden uzak tutun. Ateş üzerine en ufak şekilde bile olsa kesinlikle üflememelisiniz. Ürünün yanarken sıvıyla temas etmemesine dikkat etmelisiniz. Siz de şömine ürünlerini veya şömine yakmak için kullanabileceğiniz tüm malzemeleri bulabileceğiniz piknik seti kategorisini Trendyol’dan inceleyebilirsiniz.