TV Ekran Kararmasını Düzeltmenin Yolları Nelerdir?

TV Ekran Kararmasını Düzeltmenin Yolları Nelerdir?

Televizyonda ekran kararması olduğunda sakince gerekli kontrolleri yapmanızı öneririz. Çünkü, bazı elektronik ürünlerde bulunan gelişmiş özellikler herhangi bir sorun olmadan da ekranı kararmasının nedenidir. Televizyonunuz belirli bir saatte uyku moduna geçmiş ya da uzun süre kullanılmadığı için tasarruf amaçlı kendini kapatmışsa aslında bu bir sorun değildir. Böyle bir durumda akıllı cihazınızın bu yeni özelliklerini devre dışı bıraktığınızda kaynaklanmayabilir. Teknik bilgi sahibi olmayan kullanıcılar için tv ekran kararması sorununun kaynağını tespit etmenin çeşitli yolları var. Ekran karardığında bu arızayı gidermek için en basitten karmaşığa bazı adımları izleyerek çözüme yaklaşabilirsiniz.

TV'de Ekran Kararması Neden Olur?

TV'de Ekran Kararması Neden Olur?

Televizyon ekran kararması durumuyla karşılaştıysanız öncelikli olarak bazı kontrolleri yapmanızı öneririz. İlk olarak, televizyonunuzun güç ışığının yanıp yanmadığına bakabilirsiniz. Güç ışığı yanıyorsa bağlantı kablolarının çıkmış olabileceği ihtimalini düşünmek gerekiyor. Bu aşamada kabloların gevşek olup olmadığını gözden geçirebilirsiniz. Uydu cihazınızın bağlantısında bir sorun olabileceği gibi bunu anlamak için de antenli görüntüyü test edebilirsiniz. Tv kumandasından görüntü ayarlarının değiştirilmiş olma ihtimalini de gözden geçirmenizde fayda var. TV’ye harici bir cihaz bağlıysa sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmekte fayda var. Bunu anlamak için başka bir harici cihazı örneğin USB’yi de televizyona takarak aynı sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz. Tüm bu adımları izledikten sonra yine de ekran kararma sorunu devam ediyorsa led şerit arızası olduğu düşünülebilir. Bu durumda da teknik destek almanız gerekiyor demektir.

TV'lerde En Çok Görülen Sorunlar Nelerdir?

TV'lerde En Çok Görülen Sorunlar Nelerdir?

TV’lerde pek çok farklı sorun görülebiliyor. LCD TV ekran kararması cihaza yüksek voltaj gelmesinden olabiliyor. Plazma TV ekran kararması da aynı nedenden kaynaklanabiliyor. Eski televizyonlardan aşina olduğumuz ekranda çizgiler yeni nesil cihazlarda da görülebilen sorunlardan biri. Bunun dışında bulanık ekran, yinelenen görüntü, gri ekran gibi neden olduğunu teknik bilgisi olmayan kullanıcıların bilemeyeceği problemlere rastlanabiliyor. Karşılaşılan sorunların yayın sinyali ya da uydu kutusu, DVD oynatıcı dış etkenlerden kaynaklanması da olasılıklar arasında. Eski ve zarar görmüş video cihazlarını bağladığınızda uyuşmazlık yaşıyor olabilirsiniz, görüntü ve ses sistemleri konusunda yeni teknolojik ürünler alarak bu sorunları giderebilirsiniz. Yazılım güncellemesine bağlı sorunlar da sıklıkla yaşanıyor. Bekleyen bir işlemin olup olmadığına bakmak da çözüme yaklaşmanızı sağlayabilir.

TV'lerde Sıkça Karşılaşılan Sorunların Çözümleri Nelerdir?

TV'lerde Sıkça Karşılaşılan Sorunların Çözümleri Nelerdir?

LCD TV ekran kararması nasıl düzelir sorusunun bir yanıtı olarak yüksek akım korumalı prizler kullanarak bu soruna önlem almanızı tavsiye ederiz. Televizyonunuzun kumandasının güç tuşuna 20-25 saniye kadar basmak bu tip sorunların bir çözüm yolu olabiliyor. Bu yöntemi denediğinizde TV ekranında herhangi bir farklılık görmediğiniz takdirde cihazın gücünü kapatabilirsiniz. Tv’nin prizini çekip birkaç dakika bekledikten sonra yeniden takarak ekran kararma sorununu gidermeniz mümkün. Bu yöntem de işe yaramadıysa daha komplike bir sorundan kaynaklanmış olabileceğini de hesaba katmak gerekiyor. Örneğin cihazınız Led TV ise, ekran kararması bu bileşenlerde bir bozukluk olduğu anlamına gelebilir. Led bileşenlerinin tamir edilmesi ya da led panelinin değiştirilmesi gibi çözümler için teknik servisin müdahale etmesi gerekiyor. Eğer TV üniteniz garanti kapsamındaysa ilgili teknik ekipleri arayarak yardım alabilirsiniz. Garanti kapsamı dışındaki cihazlar için ise özel bir servisten destek almak kalıyor. Bu noktada da kaliteli bir hizmet aldığınıza ve varsa kullanılan yedek parçaların sertifikalı olmasına dikkat etmenizi öneriyoruz.