Yazıcı Nedir? Yazıcı Çeşitleri Nelerdir?

Yazıcı Nedir? Yazıcı Çeşitleri Nelerdir?

Yazıcılar, çeşitli belgelerin basılmasını sağlayan akıllı cihazlardır. Bu cihazlar, farklı boyut ve fonksiyonlarda üretilerek piyasaya sunulur. Peki, yazıcı çeşitleri nelerdir? Yazıcılar; ev, iş ve sanayi tipi olmak üzere üç kategoriye ayrılır.

Ev tipi yazıcılar, küçük ebatları ve ergonomik tasarımları sayesinde pratik bir kullanım sağlar. Bu tip ürünler, genellikle sadece çıktı alabilme özelliğine sahiptir. İş yerlerinde kullanılan yazıcılar ise baskının yanı sıra fotokopi ve tarama gibi işlemler de yapabilir. Ayrıca birden fazla kâğıdı aynı anda işleyebilir. Sanayi tipi yazıcı çeşitleri; kitap, dergi ya da gazete basımı için kullanılır. Bu cihazlar oldukça büyüktür ve işlemleri seri biçimde tamamlar.

Kullanım Alanlarına Göre Yazıcı Çeşitleri

Kullanım Alanlarına Göre Yazıcı Çeşitleri

Yazıcı çeşitleri ve özellikleri, kullanım alanlarına göre değişiklik gösterir. Kimi ürünler seri işlemler için üretilirken kimileri ise yüksek kalitedeki baskılar için kullanılır. Cihaz alınmadan önce ne alanda kullanılacağı ve gerekli özellikleri tespit edilmelidir. Bu tarz bir yöntemle satın alınan yazıcılar, maksimum verimle kullanılabilir.

Lazer yazıcılar, kâğıdı ısıtarak tozlar yardımıyla baskılama prensibiyle çalışır. Dolayısıyla renklerin karışması veya yazıların akmasına sebep olmaz. Bu cihazlar, oldukça hızlıdır ve yüksek kalitede çıktılar üretir. Fazla ses çıkarmama özelliği, kütüphane veya iş yerlerinde kullanışlı bir performans sergilemesini sağlar. Bu ürünler, bakım ve kullanım açısından son derece pratiktir. Lazer yazıcılar, sıklıkla tercih edilen cihazlardır.

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, ev ve iş yerlerinde kullanılmak için uygundur. Cihaz, haznesine yerleştirilen kartuşlar yardımıyla çalışır. Bu tür yazıcılar, renkli fotokopiler için sıklıkla kullanılır. Genellikle küçük ebatlarda üretilir ve fazla yer kaplamaz. Püskürtmeli yazıcılar, aynı anda tek kâğıt basabilme kapasitesine sahiptir.

Çok Fonksiyonlu Yazıcı Çeşitleri Nelerdir?

Çok Fonksiyonlu Yazıcı Çeşitleri Nelerdir?

Yazıcı çeşitleri ve kullanım alanları, sadece çıktı almaktan ibaret değildir. Ürün, modeline göre belge tarama ve fotokopi çekme gibi işlevler de gerçekleştirebilir. Bu tür makineler, yazıcı tarayıcı olarak da bilinir. Boyutları diğer cihazlara kıyasla daha büyük olan bu ürünler, sahip oldukları panel sayesinde istenilen işlemi saniyeler içerisinde gerçekleştirilebilir. Bu tip yazıcıların sanayi tipi kullanımlara uygun olanları da mevcuttur.

UV yazıcılar, baskı ve kesim için kullanılan diğer cihazlandır. Bu tür makineler, fiziksel bir temasın aksine ultraviyole ışınlarının kâğıdı ısıtmasıyla çalışır. Bu sayede kullanılan mürekkep kısa sürede kurur ve herhangi bir bulaşmaya sebebiyet vermez. UV yazıcılar, yalnızca kâğıt baskıları için kullanılmaz. Cihaz, çeşitli yüzeylerde de rahatlıkla çalışabilir.

Nokta vuruşlu yazıcıların baskı kalitesi, diğer cihazlara göre düşük olsa da enerji tasarrufu sağlama özelliği ile dikkatleri üzerine çeker. Az atık üretmesi nedeniyle bütçe dostu performans sergileyen bu ürün, daktilo prensibiyle çalışır. Cihaz, çeşitli iş yerlerinde rahatlıkla kullanılabilir.

İhtiyacınıza Göre Yazıcı Çeşidini Nasıl Seçersiniz?

İhtiyacınıza Göre Yazıcı Çeşidini Nasıl Seçersiniz?

Doğru yazıcı tercihi yapabilmek için elde edilmek istenen baskının niteliği oldukça önemlidir. Kimi yazıcı modelleri renkli fotokopiler konusunda daha iyiyken, kimileri ise hızlı olma özelliği sebebiyle tercih edilir. Ürünün ebatı ve tasarımı, cihaz seçimini etkileyen faktörlerden biridir. Küçük hazneli yazıcılar ev kullanımı için uygunken, çok hazneliler ise büyük boyutları sebebiyle bu alanlarda kullanışlı olmayabilir.

Ürün tercih edilirken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise cihazda kullanılan materyallerdir. Darbe ve ısınmalara karşı dayanıklı ham maddelerden üretilen cihazlar, uzun süreli bir kullanım sunar. Su ve toza karşı dayanıklı olan yazıcılar, her türlü ortamda gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Siz de Trendyol’da yer alan yazıcı çeşitlerine göz atabilir, dilediğiniz ürünü yalnızca birkaç tıkla kolaylıkla satın alabilirsiniz.