Sade Gelinlik Modelleri

Yılbaşı Hindisi Tarifi


Keyifli ve kalabalık yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı geleneksel yılbaşı hindisi… Yılbaşı gecelerinin en güzel ve en özel yemeği olan bu yemeği yapmak da en az yemek kadar keyifli. Özellikle kalabalık sofralar için hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek olan hindinin hazırlanma sürecine aynı zamanda birçok lezzetli sebze dahil oluyor. Aralık ayına girmemizle birlikte beraber hindi tarifi yılbaşı, yılbaşı hindi dolma tarifi, yılbaşı hindisi nasıl pişirilir, yılbaşı hindisinde kullanılacak soslar ve garnitürler nelerdir gibi sorular da sıkça sorulmaya başladı. Bu nedenle tadı damaklarda kalacak geleneksel yılbaşı hindisinin tarifini sizler için hazırladık.

Yılbaşı Hindisi Tarifi: Soslar ve Garnitürlerle Beraber

Yılbaşı Hindisi Tarifi: Soslar ve Garnitürlerle Beraber


Bu özel yemeğin en güzel yanlarından biri de bol sebze ile hazırlanması; hem lezzetli hem de besleyici bir öğün olması. Hazırlama aşamasının ilk adımı hindiyi güzelce temizlemek elbette! Hindinizi temizledikten sonra tencereye koyun ve bol su ekleyerek, doğradığınız soğan, havuç ve kerevizleri de içerisine atın. Dilerseniz aromasını güçlendirmek için bu karışıma bir miktar defne yaprağı da ekleyebilirsiniz. Tüm bu sebzeleri yaklaşık 2 saat haşladıktan hindiyi ve sebzeleri ayrı bir tabağa alın.

Yılbaşı hindisi sosu tarifinde soya sosu, zeytinyağı, salça ve baharatlar bulunur. Sevdiğiniz baharatları seçtikten sonra, tüm bu malzemeleri karıştırarak sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Sosu güzelce yedirmek için hindinin her tarafını kaplayacak şekilde üzerine ve içine sürün. Dilerseniz hindi etinin daha yumuşak ve lezzetli olması için sarımsak ve tereyağı da kullanabilirsiniz.


Hindinin içerisine koyacağınız pilavı hazırlamak için ise bir tencerede soğan, fıstık ve pirinçleri kavurun. Üzerine 2 bardak kadar su ekleyin. Yılbaşı hindisi iç pilavı tarifinizi zenginleştirmek isterseniz nane ve karabiber gibi baharatları da kullanabilirsiniz. Eğer tavuk suyu lezzetini seviyorsanız hindi ve sebzeleri haşladığınız suyla da pilavınızı hazırlayabilirsiniz. Pilavınız hazır olduktan sonra hindinin içerisine doldurup fırına vermek için hazır hâle getirebilirsiniz!


Hindinin iyice kızarması için 190 derece fırında, üzeri kapalı şekilde 3 saat pişirmeniz yeterlidir. Fırından çıktığında ise 20 dakika dinlendirip, yemeğinizi sevdiklerinize servis edebilir ve bu müthiş lezzetin keyfini birlikte çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.

Gelinliğin Tamamlayıcı Parçaları Nelerdir?

Yılbaşı Hindisi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?


Hindinizi seçerken dikkat etmeniz gerekenlerin başında kaç kişi için yemek hazırlayacağınız gelir. Orta boyutta ideal bir hindinin ağırlığı 4-5 kilogramdır. Sofranızdaki misafir sayısına göre parçalanmış veya bütün hâlde hindi alabilirsiniz.


Et ürünlerini satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise tazeliktir. Bu nedenle güvendiğiniz kasap, market ve online alışveriş platformlarını tercih etmek de önemli olacaktır. Eğer hindinizi yılbaşı gününden önce alacaksanız, bir diğer dikkat etmeniz gereken konu da saklama koşullarıdır. Eğer hindiyi 1 haftadan uzun süre saklayacaksanız derin dondurucunuzu kullanabilirsiniz. Yakın zamanda pişirmeyi planlıyorsanız mutlaka buzdolabında, serin koşullarda muhafaza etmeye ve oda sıcaklığında bırakmamaya özen gösterin!

En Güzel Sade Gelinlikler

Hindi Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?


Oldukça besleyici olan hindi etinin lezzetini tam olarak alabilmek için pişirme yönteminize de dikkat etmeniz gerekir. Hindi eti yağ oranı düşük bir et türü olduğu için pişirme sürecinde doğru yöntemlerle marine etmek, yumuşatmak ve tamamlayıcı aromaları bulmak önemlidir.


Hindi eti pişirmenin püf noktalarından ilki hindi etinin terbiye edilmesidir. Baharatlar, yağlar ve sarımsak eti terbiye etmek hem etin daha yumuşak olmasını sağlar hem de lezzetini artırır. Hindiyi pişireceğiniz kabın büyüklüğü de önemlidir. Hindi ve kap arasında 7-8 cm olacak şekilde bir boşluk olması aromaların çok daha kolay ete işlemesine ve kolay pişmesine yardımcı olur.


Pişirme işlemi esnasında hindinin dağılmaması için ısıya dayanıklı iple, çok sıkmadan bağlayabilirsiniz. Pişirme sırasında etin kurumaması için mutlaka yağlı kağıda sarılıp alüminyum folyoyla kapatılması gerekir. Hindi fırından çıktıktan sonra mutlaka 20 dakika dinlendirilmelidir. Yılbaşında yemek hazırlarken ihtiyacınız olacak tavuk, fırın, yağ ve sos çeşitlerini Trendyol’dan inceleyebilirsiniz.