Yoğuşmalı Kombi Nedir? Yoğuşmalı Kombi Nasıl Çalışır?

Yoğuşmalı Kombi Nedir? Yoğuşmalı Kombi Nasıl Çalışır?

Yoğuşmalı kombiler, gizli ısıdan faydalanarak enerji verimliliği sağlayan cihazlardır. Bu cihazlar sayesinde hem yaşam alanınızı hem de suyunuzu ısıtmanız mümkündür. Yoğuşmalı kombi kullanımı, her daim sıcak suya ve içinizi ısıtan bir ortama sahip olmanızı sağlarken enerjiden tasarruf etmenize de yardımcı olur. Bu anlamda yoğuşmalı kombiler hem çevre hem bütçe dostu ürünlerdir.

Birçok avantajı bulunan yoğuşmalı kombiler; büyük evlerde, ofislerde ve kurs merkezi gibi farklı alanlarda kullanılabilir. Bu cihazların sessiz çalışması, özellikle eğitim merkezlerinde büyük bir avantaj sağlar. Hemen her tesisata uyum sağlayan yoğuşmalı kombileri dilediğiniz yerde kullanmanız mümkündür.

Yoğuşmalı Kombi Nedir? Yoğuşmalı Kombi Özellikleri Nelerdir?

Yoğuşmalı Kombi Nedir? Yoğuşmalı Kombi Özellikleri Nelerdir?

Kombi alırken yoğuşmalı mı yoksa konvansiyonel çeşitlerin mi tercih edilmesi gerektiği, kafaları karıştıran en büyük sorudur. Bu karışıklığı gidermek için yoğuşmalı kombinin anlamını ve ne işe yaradığını bilmek gerekir. Peki yoğuşmalı kombi nedir? Yoğuşmalı kombi, hermetik olarak da bilinir. Bu cihazlar, ismini yoğuşma eyleminden alır. Söz konusu ürünler, yakıt olarak kullanılan gazın sıvı hâle dönüşürken yani yoğuşurken çevresine yaydığı ısı enerjisinden yararlanır.

Bu cihazlarda gazın yanmasının sonucunda ortaya çıkan ve konvansiyonel kombilerde bacadan dışarı atılan su buharındaki enerji, özel ısı eşanjörü sayesinde geri kazanılır. Böylece verimli bir kullanım mümkün hâle gelir. Yoğuşmalı kombi özellikleri sayesinde öne çıkar. Bunlardan biri de gizli ısı olarak adlandırılır. 1 metreküp doğalgazdan 1,5 kg ila 1,7 kg arasında su açığa çıkar. 1 kg suyun oluşturduğu buharlaşma ısısı ise 539 kcal’dir. Bu enerji ise cihaz tarafından tekrar kullanılır. Yoğuşmalı kombi kullanımı, çevreci bir davranıştır.

Yoğuşmalı Kombi Nasıl Çalışır?

Yoğuşmalı Kombi Nasıl Çalışır?

Yoğuşmalı kombilerin çalışma sistemini ve yukarıda anlatılan verimi nasıl sağladığını merak ediyor olabilirsiniz. “Yoğuşmalı kombi nasıl çalışır?” sorusu, pek çok kişinin aklına takılır. Bu cihazlar, turbo eşanjör sistemiyle çalışır. Bu aparat, yanma sonucunda ortaya çıkan su buharını, sisteme geri kazandırır. Bu kazanım, atık gaz sıcaklığının düşmesinin sonucunda gerçekleşir. Bu sayede enerji tasarrufu sağlanmış olur. Enerji tasarrufunun yanı sıra sessiz çalışma da yoğuşmalı kombi avantajlarından biridir.

Yoğuşmalı kombinin çalışma prensibi kadar kullanımını da bilmekte fayda vardır. Peki yoğuşmalı kombi nasıl kullanılır? Öncelikle bu cihazlarda sıcaklık ve yoğuşmanın ters orantılı çalıştığını bilmek gerekir. Isı arttıkça kombinin yoğuşma oranı azalır. Yoğuşmalı kombi kullanımını ideal şekilde gerçekleştirmek için ortam sıcaklığını ölçen araçlardan faydalanabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra yoğuşmalı kombilerin verimli çalışabilmesi için petek sayısının az ya da radyatörlerin boyutlarının küçük olmamasına dikkat etmek gerekir.

Yoğuşmalı Kombi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Yoğuşmalı Kombi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Yoğuşmalı kombi seçerken dikkat edilmesi gereken ilk özellik, ısıtılacak olan alanın büyüklüğüdür. Çok sayıda radyatöre ve büyük peteklere ihtiyaç duyan yoğuşmalı kombiler, geniş alanlar için uygundur. Daha küçük ortamlar için konvansiyonel kombilere ya da klima ısıtıcı kategorisinde yer alan cihazlara yönelmek mümkündür. Bahsi geçen ürünlerin arasında da verimli bir biçimde çalışan sayısız model bulunur. Kombi kullanmadığınızda sıcak su elde etmek için ise termosifon modellerinden faydalanabilirsiniz. Bu cihazlar, pratik bir kullanım imkânı tanır.

Her türlü tesisat yapısına uyum sağlayan yoğuşmalı kombilerin %100 verim sağlayan modellerini tercih etmek, kullanıcıya yarar sağlar. Doğru bir seçim yapmak için tüm yoğuşmalı kombi çeşitlerini detaylı bir şekilde incelemeniz gerekir. Trendyol’un geniş ürün yelpazesi sayesinde bu işlemi kolayca gerçekleştirmeniz ve ihtiyacınıza uygun yoğuşmalı kombiyi bulmanız mümkündür.