Yüzmek Hangi Kasları Çalıştırır?

Yüzmek Hangi Kasları Çalıştırır?

Yüzme, hem spor olarak hem de eğlenceli bir aktivite olarak herkes tarafından sevilir. Bazen vücutta kaslardan dolayı oluşan olumsuz durumlarda doktorlar tarafından düzenli yüzme tavsiye edilir. Sağlıklı kilo verme yöntemleri arasından vücut için en faydalı egzersizlerden biri olan yüzmek hangi kasları çalıştırır veya yüzmek kasları geliştirir mi gibi sorular sporcular ve zayıflamaya çalışan kişiler tarafından oldukça merak edilmektedir.

Sırt Üstü Yüzmek Hangi Kasları Çalıştırır?

Sırt Üstü Yüzmek Hangi Kasları Çalıştırır?

Su sporları içerisinde vücutta kasları güçlendirip geliştirmeye yarayan yüzmenin birçok farklı şekli bulunmaktadır. Her yüzme şekli vücudunuzdaki farklı kas grubunu çalıştırarak o bölgedeki kas oranını arttırmanıza yardımcı olur. Hatta düzenli yüzdüğünüzde vücudunuzdaki belirli kas grupları aktifleşerek çalışmaya başlar. En genel hatlarıyla yüzerek çalıştırıp geliştirebileceğiniz kas grupları; arka, orta ve ön omuz kasları, kanat kası, alt ve üst göğüs kasları, karın kasları, kalça kasları, arka ve ön kasların üst bölümleri olmaktadır. Sırtüstü yüzme hangi kasları çalıştırır diye bakıldığında suda daha iyi ayak çırpmanıza yardımcı olan ön bacak, arka bacak ve ayak kasları çalıştırılır. Suyu yakalarken ise el kası ve suyu çekmeye yarayan arka kol olmaktadır. Sırt üstü yüzmek hangi kasları çalıştırır sorusuna da verilebilecek en net cevap boyun kaslarıdır. Siz sırt üstü yüzerken başınızın su yüzeyinde durabilmesi için boyun kasları çalışmaktadır. Boyun ile ilgili herhangi bir problem yaşandığında da sırt üstü yüzme şekli kasların gelişebilmesi için tavsiye edilen tedavi yöntemlerinden birisidir.

Balıklama Yüzmek Hangi Kasları Çalıştırır?

Balıklama Yüzmek Hangi Kasları Çalıştırır?

Balıklama yüzerken vücutta en fazla gövde ve kol bölgesi çalışmaktadır. Belirli bir pozisyonda yüzmeniz gerektiği için hep aynı kaslar çalışacak ve daha hızlı gelişeceklerdir. Balıklama esnasında omurgayı destekleyen göğüs, yan gövde, karın, arka kanat, arka ve üst sırt, omuz ve kasık kasları büyük oranda çalışmaktadır. Kolun uzanmasında yardımcı olan ön-kol kasları da bu yüzme şeklinde oldukça aktiftir. Balıklama gibi yüzmenin farklı bir çeşidi olan kurbağalamada da hangi kas grubunun çalıştığı merak edilir. Yüzerken kurbağalama yüzme hangi kasları çalıştırır genel haliyle başınızı sudan çıkarıp nefes aldığınızda göğüs ve arka kanat kasları; ayak vuruşu yaptığınızda ise kalça ve ön bacak kasları olmaktadır. Yüzmek için belirli bir gün veya saat sınırlaması yoktur. Fazla ya da az yüzmenizin size olumsuz bir etkisi olmaz. Her bir kas grubu yüzme esnasında farklı şekillerde aktifleşerek yağ yakmanıza yardımcı olur.

Yüzmenin Faydaları Nelerdir?

Yüzmenin Faydaları Nelerdir?

Yüzmenin faydaları araştırılırken en çok yüzme kasları güçlendirir mi sorusu ile karşılaşılmaktadır. Yüzmenin insan vücuduna en büyük faydalarından biri kasları güçlendirmesidir. Spor aletleri ile çalışmak gibi gün içerisinde belirli bir süre yüzerek fitness yapmış gibi bir etkiyle karşılaşabilirsiniz. Yüzmenin sağlık açısından pek çok faydası olduğu söylenebilir. Bu faydalar kalp krizi riskini azaltması, damar tıkanıklığını önlemesi, eklem rahatsızlığına iyi gelmesi, vücutta kardiyo etkisi yaratması, yorgunluğunuzu ve stresinizi azaltarak psikolojinize olumlu yönde katkı sağlaması, kolesterol seviyesini düzenleyerek olası bir kolesterol rahatsızlığını önlemeye yardımcı olması ve fizik tedavi yöntemlerinde kullanılarak insan vücudunu olumlu etkilemesi olarak sıralanabilir. Sağlığa olumlu etkilerinin dışında yüzme esnasında su yoğunluğu ile kemikler ve eklemler rahatlar. Bu nedenle kemikler ve eklemler rahatlayarak esneklik kazanır. Yüzerken tüm vücudun çalışmasından dolayı oldukça efor sarf eder ve enerji harcarsınız. Fazla efor sarf etmek kişiyi yorduğu için yüzdükten sonra uykuya dalmanız kolaylaşır. Siz de yüzmek için yararlanabileceğiniz tüm spor aletleri kategorisini Trendyol’dan inceleyebilirsiniz.