İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Araç Marka ve Model
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Oto Röle

" araması için 1779 sonuç listeleniyor

Oto Röle Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Oto Röle Ne İşe Yarar?

Araçlarda şalter gibi işlem yapan röle, iki parçadan oluşur. Merak edilen röle ne işe yarar sorusuna kısaca; elektromanyetik bir şalterdir denilebilir. Üzerinden akım geçtiği takdirde çalışan bu devre, kendisine bağlı başka bir devreyi elektrik enerjisi ile açı kapatabilir. Toplamda 3 bölümden meydana gelen röle; başlangıç bölümü olan bobin, kontak ve palet olarak adlandırılan parçalara sahiptir. Araç farlarını çalıştırmak için dahi röleye ihtiyaç duyulur. Röle olmadığında, far sistemlerini akım düzeneğine büyük kablolarla çevreleyerek araç içerisinde ayrı bir şalter düzeneği kurmak gerekir. Aracınıza uyumlu röleye sahip olarak performansını yükseltebilirsiniz.

Röle Nerede Kullanılır?

Elektronik devrelerde kullanılan röle çeşitleri 4 kısımda incelenir. Bu kısımlar; aşırı akım, manyetik, dil kontak ve termik röle olarak adlandırılır. Çalışma alanları farklı olan röleler, düşük akım seviyesi ile yüksek akım çeken bazı araçları anahtarlama görevi üstlenir. Bu görevi elektrik akımı ile yerine getiren cihazlar otomobillerde de sık değerlendirilir. Marş rölesi olarak adlandırılan yapı aşırı kontak anahtarının çevrilmesi ile çalışır. Elektrik devrelerinde kullanılan çeşitli alternatifler, yüksek akımları yönlendirir. Bu özelliklerinden dolayı sigortalarda, elektrikli ev aletlerinde, alarm sistemleri üzerinde sıkça kullanılır. Kaçak akım, zaman ve motor koruma rölesi gibi çok fonksiyonel çeşitleri bulunur. Termik röleler, ısıya duyarlı alternatifler olduğu için ütülerde değerlendirilir. Farklı alanlardaki ihtiyaçlarınıza hitap eden modellere sahip olarak etkili bir koruma sağlayabilirsiniz.

Röle Seçimi Nasıl Yapılır?

Röle seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk unsur çalıştığı voltaj seviyesidir. Sağlayacağı maksimum akıma odaklanarak ihtiyaç duyulan alandaki yeterliliğini tespit edilir. Kontak yapısı ve çıkış sayısı ürünün değerlendirileceği yere göre farklılıklar gösterebilir. Ayrıca rölenin montaj şekli ve pratik kullanım avantajı da seçim sürecini doğrudan etkileyen bir faktördür. Tozu ya da suyu geçirmeyen modeller araç kullanımı için son derece önemlidir. Titreşime karşı mukavemeti yüksek hızlı çalışan ve değişken sıcaklık parametrelerinde uyumlu bir röle tercih ederek verimli şekilde kullanabilirsiniz.