Judo Nedir?
Judo; silahsız modern bir Japon dövüş sanatıdır. Aynı zamanda 1964'ten beri olimpiyat sporudur. Judo insanı zorlamasının yanında fazlasıyla da faydalı bir spordur. Tekniklerin doğru bir şekilde yapılması sonucunda güç, esneklik, çeviklik ve dayanıklılık gibi özelliklerin gelişmesini sağlar. Judonun eğitimi uzun süreli bir eğitimdir. Bunun nedeni sadece judonun teknik ve kurallarının öğrenilmesi değil sezgilerinde gelişmesini beklemektir.
Judo teknikleri ve kuralları oldukça nettir. Judo; 3 ile 20 dakika arasında değişebilen saatler içerisinde yapılır. Rakibin sırt üstü yere yatırılması ve 30 saniye boyunca kalkmaması sonucunda galibiyet elde edilir. Rakibin kollarını büküp boynundan kavranılıp pes etmesini beklemek de galibiyet kazanılmasını sağlar. Müsabaka sırasında herhangi bir yumruk ya da tekme atılması durumunda bu davranışı sergileyen taraf diskalifiye edilir.
Judo Kıyafetleri Nerede Satılır?
Judo kıyafetlerine Trendyol’dan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Judo; daha çok giysiler üzerinden temasa geçilen bir spordur. Bu nedenle dayanıklı bir pantolon ve önü açık beyaz ceket giyilir. Farklı anlamlar taşıyan kuşak ise bel bölgesine bağlanır. Judoya alıştıkça bu kıyafetlerin içinde de çok daha rahat hareket etmeye başlanıldığı görülür. Judo; insanların fiziksel pek çok alanda gelişimini sağlar. Aynı zamanda formunuzu korumanız, fazla kilolarınızı vermeniz ve kas hacminizin artması açısından da son derece etkili bir spordur. Aynı zamanda sezgilerinizi de büyük oranda geliştirir. Zihinsel anlamda da gelişmenizi sağlar. Hem fiziksel hem zihinsel hem de kendi özgüveninizin gelişmesi için judo sporuna başlamayı tercih edebilirsiniz. Bu sporun kıyafetlerini ise Trendyol’dan satın alabilirsiniz.
Aikido Kuşak Nasıl Bağlanır?
Aikido kuşağı kayışın sol kenarından geri çekilmek için yaklaşık 20 cm bırakılıp ön gövdeye doğru çekilir. Serbest ucu onun altından aşağıdan yukarıya doğru atlanır. Oluşturulan iki ucun eşit olup olmadığı kontrol edilir. Aşağıdan yukarıya doğru atılan sonrasında yukarıdan aşağıya atılır. Belin etrafına sarılmış iki parça arasından çekilir. İkinci serbest ucun yukarıdan aşağı doğru gireceği ilmek sıkılmamış halde bırakılır. Kenar ilmek içine ve aynı zamanda kayışın iki katı arasına da atlanır. Daha sonra kenarlar yumuşak bir şekilde çekilir. Böylece bir düğüm oluşturmuş olursunuz.