İlgili Kategoriler
Amper
Fiyat
Tip
Fiyat Geçmişi
Ağırlık
Garanti Süresi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?

Pratik Kullanıma Sahip Kaynak Makinesi Modelleri

Madenler işlenmeye başlandığından beri, yakın bir tarihe kadar, farklı malzemelere çeşitli şekiller vermek için yoğunlukla kol gücüne başvurulurdu. Özellikle metallerin işlenmesinde başvurulan yöntemler, demircilerin uyguladığı ısıtma ve dövme işlemlerinden oluşan zorlu ve zaman alan süreçlerden oluşuyordu. Elektriğin keşfi ve takip eden gelişmeler ile ortaya çıkan yeni üretim teknikleri, bu işlemleri daha kolay bir hâle getirdi. Metallerin ve alaşımların yüksek ısıyla eritilip birlikte donarak birleştirilmesini mümkün kılan ilk önemli teknolojiler elektrik ark ve oksi-gaz kaynağı oldu. Böylece bugün metal işleme endüstrisinden garaj hobisi faaliyetlerine kadar geniş bir kullanım alanı olan kaynak makinesi türlerinin ilk örnekleri kullanılmaya başlandı.

Günümüzde farklı imalat işlemlerinde kullanılmak için üretilen çok çeşitli elektrikli el aletleri bulunur. Bunların kimileri materyalleri ayrıştırmak veya parçalamak, kimileri fiziksel ve kimyasal özelliklerini değiştirmek, kimileri de farklı malzemeleri bir araya getirmek için kullanılır. Üzerinde çalışılacak malzeme ahşap veya seramik gibi kolayca şekil verilebilen nitelikte olmadığı zaman işte bu elektrikli aletlerin yardımına başvurulur. Kaynak aletleri de buna iyi bir örnektir. Bu aletler genellikle metallerin veya termoplastik materyallerin birleştirilmesi için kullanılır. Kaynak makineleri bu işlevi yerine getirirken öncelikle parçaları yüksek ısıya maruz bırakarak erimelerini, daha sonra soğurken füzyon aracılığıyla birleşmelerini sağlar. Farklı materyallerin birleştirilmesinde lehim gibi teknikler kullanılsa da, bunların kaynaktan temel farkı, üzerinde çalıştıkları malzemeyi değil de yardımcı bir malzemeyi eriterek birleşmeyi sağlamalarıdır. Bir metal kaynak makinesi ile eritilerek birleştirilen malzemeler daha sonra taşlama makinesi gibi cihazlarla pürüzsüz bir hâle getirilebilir.

Kaynak makinesi, erime noktası yüksek olan ve dolayısıyla cisim bütünlüğünü korumaya meyilli materyallerin birleştirilmesi işlemini sağlar. Bu alanda getirdiği yenilik ve kolaylık sayesinde sanayinin pek çok alanında en sık kullanılan aletlerden biridir. Öyle ki kullanım alanları su altı tesisatlarından uzay istasyonu tamirat ve geliştirmelerine kadar son derece geniş bir alana yayılmıştır. Aynı zamanda en küçük tamirat işlemlerinde kullanılabilen portatif kaynak makinesi modellerinden ağır sanayi işlemlerinde kullanılan sıcak kaynak makinesi modellerine büyük bir güç ve işlevsellik yelpazesi bulunur. Kullanım alanlarının bu denli çeşitlenmesinde, farklı kaynak teknolojilerinin geliştirilmesi etkili olmuştur.

Kaynak makineleri yalnızca çeşitli metaller üzerinde kullanılmak üzere geliştirilmez; aynı zamanda plastik kaynak makinesi türünde aletler de vardır. Bu makineler ile PVC gibi işlenmesi için yüksek ısı gereken termoplastik malzemeler üzerinde kullanılmak için üretilir. Bu örnekler ışığında da tahmin edilebileceği gibi profesyonel kaynak makinesi çeşitleri her çeşit kaynak ihtiyacına çözüm sunacak son derece gelişmiş teknolojilere sahiptir. Burada bir parantez açarak belirtmek gerek ki eğer bir saç kaynak makinesi arıyorsanız bu kategoride bulmanız biraz zordur. Saç kaynağı endüstriyel olmayan, kuaförler tarafından uygulanan bir işlemdir ve ilgili ürünler saç bakımı alanındaki kategorilerde bulunur.

Kaynak Makinesi Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Kaynak Makinesi Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Kaynak makinesi modelleri isimlendirilirken işlevini yerine getirmek için faydalandığı yönteme, makinenin gücüne, kullanım alanına ve bazı diğer özelliklere bakılır. Bunlardan ilki olan kaynak yaparken malzemeleri birleştirmek için kullanılan yöntemler oldukça çeşitlidir. Bu yöntemler elektrik ark, gazaltı, oksi-asetilen, elektrik direnç, enerji ışın ve katı hâl kaynaklarıdır.

Elektrik ark kaynağı yöntemini kullanan makineler, kaynak elektrodu ile kaynak yapılacak malzeme arasında bir elektrik arkı oluşturur. Bu elektrik arkının oluşturduğu yüksek ısı, metallerin eriyerek birbirine kaynamasını sağlar. Bu makineler elektronik kaynak makinesi ismiyle de bilinir.

Gazaltı kaynağı yönteminde yine yüksek ısıdan faydalanılırken, kaynak yapılan bölgede farklı soygazlarla bir koruyucu atmosfer oluşturulur. Kaynak bölgesini saran hava, bazı materyallerde kaynak işleminin sağlamlığını tehlikeye atabildiği için böyle bir koruyucu tabakaya ihtiyaç duyulur. Gazaltı argon kaynak makinesi türleri de ismini bu yöntem ve kullandıkları soygazdan alırlar. Bu kaynak yönteminde bir elektrot yardımıyla enerji transferi gerçekleşir. Bu elektrot bazı makinelerde sabit kalırken bazılarında eriyerek kaynak yapımında gerekli metali sağlar. Burada eriyen elektrot bazı aletlerde ise tel şeklinde karşımıza çıkar. Elektrot yerine tel eriten aletler tel kaynak makinesi ismiyle de bilinir.

Oksi-asetilen kaynağı olarak bilinen yöntemde ise yüksek ısıyı sağlamak için oksijenle asetilen yakılır ve yaklaşık 3100°C sıcaklıkta kaynak alevi oluşturulur. Oksijen kaynak makinesi türleri bu yöntemle çalışır. Oksi-asetilen kaynağında ortaya çıkan güç elektrik arkına kıyasla daha az yoğundur. Bu sebeple kaynak soğuması daha yavaş olur. Ani ısı değişimi olmadığı için bu yöntem özellikle yüksek alaşımlı çeliklerin kaynatılması için elverişlidir. Oksijen kaynak makineleri en eski türlerden olup, hâlâ boru ve kanal kaynağı yapımında yaygın biçimde kullanılmaktadır. Demir kaynak makinesi olarak sıkça karşılaşılan bu ekipmanlar kolay kullanımı ve ucuz maliyetleriyle öne çıkar. Aynı zamanda kullanılan tek gaz ikilisi oksijenle asetilen olmayıp hava asetilen, oksijen hidrojen veya basınçlı gaz da kullanılabilir. Bu yöntemde kullanılan gazların bir şekilde muhafaza edilmesi gerekliliği sebebiyle genellikle tüplü kaynak makinesi şeklinde karşımıza çıkarlar. PVC kaynak makinesi türlerinde de sık sık oksijen kaynağı yöntemleri kullanılır.

Elektrik direnç kaynağının çalışma prensibi ise oldukça farklıdır. Bu yöntemde kaynatılmak istenen metallerin üzerinden bir akım geçirilir. Metallerin bu akıma gösterdiği direnç, ısılarının yükselmesine sebep olur. Geçen akımın şiddeti arttıkça ısı da artar ve belli bir seviyede erime noktasına ulaşılır. Böylece eritilen metaller akım kesilerek soğumaya başlar ve kaynama işlemi gerçekleşir. Elektrik direnç kaynağı yöntemi, verimliliği ve az kirlilik yaratması ile ön plana çıkar. Füzyon kaynak makinesi çeşitlerinde kullanılan yöntem genellikle bu elektrik direnç yöntemidir.

Bir diğer yöntem olan enerji ışın kaynağı, kaynatılacak malzemeleri eritmek için lazer veya elektron ışınları kullanır. Kaynak teknolojileri içinde en yeni gelişmelerden biri olan enerji ışın kaynağı, yüksek hassasiyet gerektiren işlemler için son derece kullanışlı çözümler sunar.

Katı hâl kaynağında ise kaynak yapılacak malzemeler eritilmez. Bunun yerine yüksek basınç ve uygun koşullarda yaratılan atmosferden faydalanılarak kaynatılacak malzemeler arasında bağlar oluşturulması sağlanır. Diğer yöntemlerde elektrik akımının veya doğrudan sıcaklığın sağladığı ısıyı bu yöntemde titreşimle üretilen enerji sağlar. Katı hâl kaynağı özellikle termoplastik veya metal malzemeler ile üretilmiş olan ince tabakalar veya kabloların birleştirilmesinde kullanılır. Soğuk kaynak makinesi çeşitleri bu teknolojiden faydalanan ürünlerdir.

Kaynak Makinesi Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kaynak Makinesi Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kaynak makinesi tercihi yaparken kullanım alanı ve kaynağın üzerinde uygulanacağı malzemeler göz önünde bulundurulmalıdır. Aynı zamanda makinenin ağırlık ve ebatları, amper değerleri, kullanılan elektrot tipi, güç tasarrufu ve boşta çalışma gerilimi gibi faktörler de doğru bir tercih yapmak için hesaba katılmalıdır.

Eğer bir hobi kapsamında kaynak yapma ihtiyacınız oluştuysa, ev tipi kaynak makinesi modellerine yönelmek doğru bir karar olabilir. Bu modeller ergonomik olarak yani küçük boyutlarda ve kolay taşınabilen ağırlıklarda üretilir. Ağır sanayi işlemlerinden çok küçük operasyonlar için yeterli güçte makinelerdir. Ev tipi mini kaynak makinesi çeşitleri, farklı işlevselliklere ve tasarımlara sahiptir. Pek çok inverter kaynak makinesi de kompakt bir tasarım sunar. Bu derli toplu tasarımla çanta kaynak makinesi çeşitleri içinde kendine yer bulan aletler, ev ve atölye gibi ortamlarda yapılacak küçük ölçekli işlemler için gerekli ihtiyaçları karşılar niteliktedir. Sık sık farklı bölgelerde tamirat işlemleri yapmak için aletlerini yanında taşıması gereken ustalar içinse taşınabilir kaynak makinesi modelleri oldukça kullanışlı çözümler sunar.

Kullanılacak malzemeye göre makinenin elektrotlu ya da elektrotsuz olması büyük farklılık arz eder. Elektrot, kaynak işlemi sırasında üzerinden akımın geçerek kaynak makinesi ile uygulama malzemesi arasında bir elektrik arkının oluşmasını sağlayan parçadır. Bu parça bazı modellerde eriyen ve kaynak ağzını dolduran, bazılarında ise erimeyen özelliktedir. Elektrot seçiminde kaynak yapılarak birleştirilecek malzemelerin kalınlığı arttıkça elektrodun çapı ve amperi de artacaktır.

Amper, kaynak makinesinin elektrotlarından ne büyüklükte bir elektrik geçeceğini, dolayısıyla ne büyüklükte bir ısı ortaya çıkacağını belirleyen oldukça önemli bir faktördür. Bu bakımdan ağır malzemeler ile sanayi işlerinde kullanılacak kaynak makinelerinde daha yüksek amperler karşımıza çıkarken, daha küçük ölçekteki işlemler için düşük amperler yeterli olur. Amper değeri, verimlilikle de yakından ilişkilidir. Örneğin %60 verimde 100 amper özelliğindeki bir kaynak makinesi 6 dakika kesintisiz kaynak yapabilir ve ardından 4 dakika dinlenmesi gerekir.

Kaynak makinesi, yüksek ısılar ortaya çıkarmak için yoğun elektrik sarfiyatı yapabileceği için güç tasarrufu özellikleri maliyetleri düşürmek ve çevre duyarlılığı açısından önemlidir. Bu açıdan devrim niteliğinde bir çözümü PFC kaynak makinesi türleri sunar. Türkçedeki açılımı düzeltilmiş güç katsayısı olan PFC, makinenin kullanmadığı fakat bu özelliğe sahip değilse şebekeden çektiği reaktif güçte büyük ölçüde tasarruf sağlar. Bu sayede net bir kullanımı olmayan fakat hizmet bedeli ödenen elektrik masraflarından kaçınmak mümkün olur.

Kaynak makinesinin boşta çalışma gerilimi, çalışma hızı ve iş koşulları güvenliğini en verimli hâle getirmek için göz önünde bulundurulması gereken kilit değerlerden biridir. Boşta çalışma gerilimi yüksek olan kaynak makineleri, aradan sonra yeniden kullanılacağı zaman hızlı bir şekilde hazır hâle gelmesi sebebiyle avantajlıdır. Fakat fazla yüksek boşta çalışma gerilimi, iş güvenliğini tehlikeye atabilir. Bu bakımdan ideal boşta çalışma gerilimi aralığının 65-70 V arası olduğu söylenebilir. Boşta çalışma gerilimi ne seviyede olursa olsun, çıplak elle pense ve topraklama parçalarına dokunmamak gerekir.

Kaynak makineleri yüksek gerilimli elektrik kullanarak binlerce dereceyi bulabilen sıcaklıklar açığa çıkarırlar. Bu yüzden kaynak makinesi seçiminde dikkatli olmak gerektiği kadar kullanımında da büyük tedbirler almak gerekir. Teknik açıdan, kullanılan aletlerin bakımlarının yapıldığı, üretiminde sağlam parçalar kullanıldığı ve gerekli koruyucu önlemlerin alındığından emin olunmalıdır. Makine kablolarının izolasyonunun sağlam olduğundan ve kaynak yapılan mekânda elektrik tesisatının gereken yeterliliklere sahip olduğundan emin olmak gerekir. Kaynak yapıldıktan sonra kullanılan makine ve çalışılan malzemeye bağlı olarak ortamda zehirli gazlar birikebilir. Bu yüzden ortamın güçlü bir şekilde havalandırılması işçi sağlığı için büyük önem taşır.

Kaynak yapmak, bu alanda yeterince deneyimi olmayan kimselerce denenmesi oldukça riskli bir işlemdir. Bu yüzden yeterli teknik bilgi donanımına sahip olmayan kişilerin bu işe kalkışmaması gerekir. Özellikle arklı kaynak makineleri, gözler için son derece zararlı olabilen ışınlar yayar. Kaynak yaparken bir maske kullanmak hem bu ışınlardan hem de etrafa sıçrayan kıvılcımlardan korunmak için son derece önemlidir. Kaynaktan sıçrayan kıvılcımlar ve etrafa yayılan yüksek sıcaklık, aynı zamanda olası yangınlara da davetiye çıkarır. Bunun önüne geçmek için kaynak yapılan bölgenin çevresinde tutuşur nitelikte eşya bulundurmamak ve yanıcı kıyafetler giymemek gerekir. Aynı zamanda kaynak yapılan bölgeyle temas etmeden önce güvenli sıcaklığa düştüğünden ölçüm cihazları yardımıyla emin olmak gerekir.

Ergonomik Kaynak Makinesi Çeşitleri Hangileridir?

Ergonomik Kaynak Makinesi Çeşitleri Hangileridir?

Kaynak makineleri ulaşılması zor dirsek noktalarından devasa gemi parçalarına kadar oldukça farklı işlemler sırasında kullanılır. Bu bakımdan her durumun gerektireceği ergonomik özellikler farklılık gösterir. Örneğin dikkat edilmesi gereken özelliklerden biri kablo uzunluklarıdır. Çalışılacak alan ve güç kaynaklarının bu alandaki dağılımı göz önünde bulundurularak, satın alınacak makinenin istenilen noktada çalışmaya imkân sunacak uzunlukta kablolara sahip olması büyük önem taşır. Kaynak yapma metodu ve yapılacak bölge göz önünde bulundurularak verilecek doğru kararlar ergonomik bir kullanımı da güvenceye alacaktır.

Kaynak Makinesi Satın Alırken Amper Seçimi Nasıl Yapılır?

Kaynak Makinesi Satın Alırken Amper Seçimi Nasıl Yapılır?

Kaynak makineleri içinden bir tercih yaparken hangi malzemeler üzerinde uygulanacağı en belirleyici faktördür. Bu bakımdan doğru kaynak yöntemi ve amper ikilisini tespit etmek gerekir. Makinede kullanılan elektrot kalınlığı da ampere bağlı olarak artırılabilmektedir. Bir başka deyişle, kullanılabilecek en kalın elektrot çapını makinenin amperi belirler. Amper yükseldikçe makinenin ısı enerjisine çevirebildiği elektrik akımı daha fazla olur. Bu bakımdan ince kalınlıkta ve düşük erime sıcaklığı olan malzemeler için alt sınır olan 160-180 amper kaynak makinesi türleri gereken ihtiyaçlara cevap verir. Daha yüksek erime sıcaklığı olan veya daha kalın malzemeler içinse daha yüksek amperler gerekir. 300-400 amper kaynak makinesi seçenekleri bu konuda daha uygun seçeneklerdir.

Öte yandan farklı transformatörler aynı amperle değişen miktarlarda ısı ortaya çıkarmak için kullanılabilmektedir. Bu yüzden en az amper kadar hangi transformatör kullanıldığı ve hangi yöntemle kaynak yapıldığı da önem taşır. Amper aynı zamanda yüzde ile ifade edilen bir verime sahiptir. Burada verimin anlattığı makinenin ne kadar aralıksız çalışabileceği ve ne kadar dinlendirilmesi gerektiğidir. Örneğin %50 verimli bir makine 15 dakika çalıştırıldıktan sonra bir o kadar da dinlenmeye bırakılmalıdır. %75 verimli bir makine ise 15 dakika çalıştıktan sonra 5 dakika dinlenerek yeniden kullanmaya hazır hâle gelir.

Kaynak Makinesi Çeşitlerinin Kalitesi Malzemesine Göre Değişir mi?

Kaynak Makinesi Çeşitlerinin Kalitesi Malzemesine Göre Değişir mi?

Diğer pek çok eşyada kullanılan malzemenin niteliği ürünün kalitesini belirtse de, kaynak makinelerinde bu durum farklıdır. Bir kaynak makinesinin kaliteli olup olmadığını anlamak için krom kaynak makinesi mi döküm kaynak makinesi mi olduğuna bakılmaz. Bunun yerine, sahip olduğu verimlilik, elektronik aksam, kullanışlı tasarım ve güvenlik gibi özelliklerine bakmak gerekir. Aynı zamanda yedek parça bulma kolaylığı, garanti ve müşteri hizmetleri gibi göz ardı edilmemesi gereken önemli özellikler bir makinenin kaliteli olduğuna dair ipuçları verir.

Kaynak Makinesi Çeşitlerine Göre Fiyat Aralıkları Nasıldır?

Kaynak Makinesi Çeşitlerine Göre Fiyat Aralıkları Nasıldır?

Kaynak makinesi fiyatları farklı çeşitler için değişiklik gösterir ve geniş bir aralığa yayılır. Bu bakımdan en uygun seçenekler sıklıkla elektrik arkı çeşitlerini barındırır. Mini kaynak makinesi fiyatları da kullanıcılara oldukça bütçe dostu çözümler sunar. Yapılan işin ölçeğine bağlı olarak gerekebilecek daha işlevsel ve güçlü makinelerin fiyatları sundukları kapasiteyle doğru oranda artacaktır. Elektronik kaynak makinesi fiyatları da bu şekilde küçük ölçekli işleri görebilecek en uygun seçeneklerden endüstriyel faaliyetler için üretilen oksijen kaynak makinesi fiyatlarında olduğu gibi daha yüksek rakamlara kadar uzanır. Hangi çapta bir ihtiyaç için gerekli olursa olsun aradığınız özellik ve bütçede kaynak makinesi modelleri Trendyol’un geniş ürün kataloğunda karşınıza çıkacaktır.

Kaynak Makinesi Nasıl Çalışır?

Sanayi ve yapılaşmanın yoğun olduğu alanlarda oldukça ilgi gören mekanik ve elektronik aletlerin başında gelen kaynak makineleri otomatik şekilde çalışır. Metal, sanayi sektöründe önemli yer edinen özel tasarım ürün endüstride geniş yer tutar. Kalite ve özelliklerinin geliştirilmesi ile ekonomik açıdan maliyetleri düşürülmüştür. Metal ve alaşımları birleştirme, kaynatma işlemleri için ideal olan elektronik donanımlı özel üretim makinedir. Günümüzde en çok şarjlı olan ürünler tercih edilir. Bu makineleri doğru, güvenli şekilde kullanabilmek için elektrik hakkında belli düzeyde bilginizin olması gerekir. Metal ve plastik araçları birleştirebilen, materyal tasarım kalitesi yüksek ürün uzun süre hasar görmeden, bozulmadan rahatlıkla kullanılabilir. Kaynak işlemi açık ya da kapalı alanlarda su altında yapılabilir. PVC borular başta olmak üzere ısıtıldıklarında yumuşayan, soğuduğunda tekrar sertleşen plastik termoplastik malzemelerin birleştirilmesini sağlar.

Kaynak Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Farklı renk, boyut ve modelde tasarlanan, herhangi bir sızıntı riski olmadan hızlı ve güvenli şekilde kullanabileceğiniz en yeni, kaliteli, kullanışlı, kompakt cihazları tercih etmeniz önerilir. Sökülemeyen parçaların imalatında da kullanılan ürün inşaat sektörünün yanı sıra otomotiv sektöründe, uçak ve havacılık teknolojilerinde, savunma sanayinde kullanılabilir. Günümüzde pek çok noktada kullanılan gelişmiş teknolojisiyle ön plana çıkan kompakt cihaz, güç kaynaklarından elektrik dağıtım mekanizmalarına güç veren mega sistemlere kadar geniş alanda kesintisiz, profesyonel işlem güvenliği sunar. Bir kaynağın kesintisiz, güçlü, rahat şekilde yapılabilmesi için mekanik ve elektronik ürünlere ihtiyaç vardır. Sanayi sektöründe sayısız iş kolunda geniş alanda kullanılabilen bu ürün doğrudan akım ya da alternatif akım uygulamalarında tercih edilir. Kaynağın emniyetli, pratik şekilde yapılması için gerekli ekipmanlardan olup çelik çatı, onarım ve uygulamaları, kaynak atölyeleri, demir doğrama ve tesisat işlemlerinde sıklıkla oldukça ilgi görür.

Kaynak Makinesi Kaç Amper Olmalıdır?

Kaynak işleminin doğru, emniyetli, sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesi için gerilimin en az 25 -55 volt, şiddetinin ise maksimum 10 -600 amper olması gerekir. Elektriksel bir güç dönüştürme elemanı olarak kullanılan cihaz, kaynağından aldığı gerilimi doğru akımda işleyerek sabit, değişken, frekanslı, dalgalı akım gerilim elde etmek için kullanılır. Yüksek enerji sarfiyatı yapmadan tasarruflu kullanım deneyimi sunar. 12 darbeli, 18 darbeli, 24 darbeli olacak şekilde özel olarak dizayn edilmiştir. İnşaat sektöründe çalışanların yanı sıra çelik çatı onarım uygulayıcıları, tesisatçı, demir doğramacı, kaynak atölyelerinde çalışan pek çok kişinin tercih ettiği özel üretim malzemelerin başında gelir. Ürün marka, kalitesine ve orijinalliğine göre fiyatları değişkenlik gösterebilir. Sağlam, dayanıklı, özel tasarım kalitesiyle uzun süre bozulmadan, deformasyon problemi oluşturmadan emniyetli, zahmetsiz, rahat şekilde kullanılabilir. Günümüzde giderek talep edilen gelişmiş teknolojisiyle sürekli yenilenen bu ürünleri Trendyol'da bulabilir; kolay, hızlı şekilde sipariş edebilirsiniz.