İlgili Kategoriler
Fiyat
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
"

İç Mekan Bitkileri

" araması için 14161 sonuç listeleniyor

Dekorasyonunuzu Güzelleştirecek İç Mekan Bitkileri

İç mekân süs bitkileri kapalı ortamlarda özel saksılar içinde yetiştirilen dekorasyon öğeleridir. Doğal yollar ile profesyonel bahçe ve seralarda geliştirilen bu bitkiler ev, ofis, otel, restoran gibi yerlerin ayrılmaz bir unsurlarındandır. Bulundukları mekânı anında daha çekici ve ferah hâle getirebilen bitkiler, farklı boylardadır. İç mekândaki büyük bitkilerin doğrudan zemin üzerinde kullanımı tercih edilirken, daha küçük ebatta olanlar masa ve sehpaların üzerini süsleme görevi görür. Giderek daha popüler hâle gelen teraryum aranjmanlarında kullanılan çiçeksiz bitkiler ile de etkileyici mikrofloralar yaratılabilir.

Yapılan araştırmalar, iç mekân bitkilerinin bulundukları ortamdaki stresi azalttığını ortaya koyar. Ayrıca doğanın yenileyici gücünü barındıran bitkiler oksijeni artırmak, tozları toplamak, gürültüyü filtrelemek ve ideal akustiği sağlamak gibi faydalara da sahiptir. Gardenya, orkide ve ponsetya gibi çiçekli türler bulundukları ortama renkli bir canlılık getirebilir. Genellikle sıcak ve nemli ülkelerde yetişen tropikal türler iç mekânlara egzotik bir hava katmak için kullanılır. Bitkilerin sağlıklı büyüyebilmeleri için uygun ısı, nem ve ışık koşulları gerekir. Bu koşullarla birlikte sulanma ihtiyaçları da türlere göre farklılık gösterir. İç mekân bitkilerinin formları, yaprak özellikleri ve büyüklüklerine göre ayrılan yüzlerce çeşidi bulunur.

İç mekân Bitkileri Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

İç mekân Bitkileri Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Yerleştirildiği ortamlara doğadan hoş bir esinti getiren iç mekân bitkilerinin çiçekli ve çiçeksiz pek çok türü bulunur. Özellikle dekoratif yapraklı iç mekân süs bitkileri, mimari tasarımların tamamlayıcı bir unsurudur. Plaza, alışveriş merkezi, hastane ve okul gibi pek çok ortak kapalı alanda karşımıza çıkabilen bu bitkiler, taze ve canlı görünümleri ile ortamlara güzellik katabilir. İç mekân çiçekli süs bitkileri arasında sukulentler minimal aranjmanları ile oldukça popülerdir. Bu bitkinin bir cinsi olan tesbih çiçeği, tavana asılan saksılardan aşağı doğru uzanan şık bir forma sahiptir. Tazeleyici ve ferahlatıcı bir etki sağlayan kokulu iç mekân bitkileri ise genelde mevsimlik olma özelliği taşır.

Tropik iç mekân bitkileri, uzak diyarların atmosferini bulundukları yere getirir. Tropik bitkiler ailesinde cennet kuşuna benzeyen egzotik çiçeği ile starliçe, etkileyici bir görünüme sahiptir. Yeni Dünya Tropik bölgelerine özgü difenbahya, yazın haziran ve temmuz aylarında çiçek açar. Doğrudan güneş ışığı almaktan hoşlanmayan bu bitkinin çiçekleri genelde beyaz renklidir. Anavatanı Madagaskar olan areka palmiyesi, hava temizleyen iç mekân bitkileri arasında yer alır. İç mekân sarmaşık bitkileri bir desteğin etrafına sarılarak büyürken son derece şık ve dekoratif bir görünüm sergileyebilir. Bu grubun sevilen üyelerinden pothos sarmaşığı, aynı zamanda güneş istemeyen iç mekân bitkileri arasındadır. Bitki yetiştirme hobisi ile uğraşanlar, evlerinin içinde de taze ve capcanlı bir ortam yaratmanın keyfini sürebilirler. Bu minvalde büyük yapraklı ve dayanıklı iç mekân bitkileri pek çok kişinin tercihi arasındadır.

Bir tutam Akdeniz esintisi getiren benjamin bitkisi ile kauçuk bitkisi evlerde sıklıkla yetiştirilir. Geniş yapraklı deve tabanı da iç mekân salon bitkilerinin klasikleri arasında sayılabilir. Dekoratif olmasının yanı sıra kişisel bakım için kullanılabilecek şifalı bitkiler de bulunur. Yapraklarının içinde bulunan jel ile cilde bakım yapabilen aloe vera bitkisi bunlardan bir tanesidir. Refah getirdiğine inanılan pachira para çiçeğinin yaprakları kadar gövdesi de son derece güzel bir yapıya sahiptir. Kılıç şeklinde yaprakları ile minyatür egzotik ağaçları andıran yuka bitkisinin iki gövdeli formları oldukça popülerdir. Uzun süre yaşayabilen ve kolaylıkla bakılabilen aşk merdiveni, mekânınızı kişiselleştirmenize yardımcı olabilir. Bunların yanı sıra bir şans bambusu hediye ederek sevdiklerinize jest yapabilirsiniz.

İç mekân Bitkilerini Sağlıklı Şekilde Yetiştirme ve Bakım Yolları Nelerdir?

İç mekân Bitkilerini Sağlıklı Şekilde Yetiştirme ve Bakım Yolları Nelerdir?

Bulundukları yere canlılık getiren iç mekân saksı bitkilerinin bakımında en önemli unsurlar ışık, ısı, sulama ve ortamın nem oranıdır. Bitkilerin renklerini ve güzelliklerini korumak için bazı bakım önerilerine uymanız faydalı olabilir. Birbirinden farklı özellikleri bulunan iç mekân bitki çeşitlerinin ihtiyaçları da birbirlerinden ayrıdır. Değişen mevsimlere göre uygulayacağınız bakımlar ile tüm bitkilerinizi sağlıklı şekilde yetiştirebilirsiniz. Ayrıca gerekli olduğunda saksı ve toprak değişimi gibi işlemler için de hazırlıklı olmanız tavsiye edilir. Öncelikle bitkinizin su ve güneş ışığı ihtiyacı doğru şekilde tespit edilmelidir. İç mekân bitkilerinin su ihtiyacı yaz ve kış aylarında değişiklik gösterebilir.

Bazı tropik türlerin yazın her gün sulanması gerekirken, havalar soğuduğunda bu ihtiyaçları azalır. Kaktüsler ve bazı etli yapraklı bitkiler ise yıl boyunca çok az miktarda suya ihtiyaç duyar. Her sulama işleminden önce toprağın nemi mutlaka kontrol edilmelidir. Belli bir süreden sonra susuzluğun çiçeğinizi kurutacağı gibi aşırı sulama da köklerine zarar verebilir. Ayrıca köklerinin çürümemesi için saksılarda mutlaka fazla suyu tahliye eden delikler bulunmalıdır. Menekşe ve orkide gibi suyu seven fakat doğrudan sulanmaktan hoşlanmayan iç mekân bitkileri de mevcuttur. Tüm canlılar için elzem olan gün ışığı da çiçeklerinizin sağlıklı gelişiminde rol oynar. Fakat tüm türler parlak güneşi doğrudan almaktan memnun olmayabilir.

Refah çiçeği gibi gölge seven iç mekân bitkileri, direkt gün ışığı altında sararmaya başlayabilir. Bitkiler yerleştirilirken ısı kontrolünü de göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Birçok tropik tür, 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda sağlıklı gelişimini sürdüremez. Genelde bakımı en kolay olan seçenekler, geniş yapraklı iç mekân bitkileridir. Filtreli ve orta dereceli ışık alan havadar bir köşede, belli aralıklarla sulandığında; bu bitkiler son derece uzun ömürlü olabilir. Büyümeye meyilli pek çok iç mekan bitkisinin zaman zaman daha geniş saksılara alınması da önemlidir. Bitkilere uygulanacak gübre miktarı konusunda da dikkatli olunmalı ve verilen talimatlara uyulmalıdır. İç mekân bitkilerinin daha kolay çiçek açması için sıvı formda gübrelerin kullanılması önerilir.

İç mekân Bitkilerinin Fiyat Aralıkları Nasıldır?

İç mekân Bitkilerinin Fiyat Aralıkları Nasıldır?

İç mekân süs bitkileri fiyatları geniş bir aralığa sahiptir. Bitkilerin boyu, rengi, çiçekli ya da çiçeksiz oluşu gibi özellikleri fiyatı etkileyen unsurlar arasındadır. Ayrıca bir iç mekân bitkisinin yaygın ya da nadir bulunuyor olması da bu konuda belirleyicidir. Yurt dışından ithal edilen tropik bitkilerin yerli türlere göre daha pahalı olması muhtemeldir. Bir iç mekân bitkisi satın alırken bakım masraflarını hesaba katmanız da yararlı olabilir. Günümüzde hemen her kapalı alanda karşımıza çıkan bu canlı dekoratif öğelere olan talebin çoğalması, iç mekân bitkilerinin tedariğini de artırır. Bu da eskiye oranla fiyatları daha ulaşılabilir seviyelere indirir. Ek olarak artık yüzlerce çeşitte çiçekli ya da çiçeksiz iç mekân bitkisi bulabilirsiniz. Böylelikle elde etmek istediğiniz tasarıma göre pahalı bir bitki yerine, benzer görünümde daha ekonomik bir türü alma seçeneğiniz her zaman mevcuttur.

Günlük yaşamın yüksek temposu içinde doğayla bağlantınızı güçlendirmek için iç mekân bitkileri biçilmiş kaftandır. Ortamınızı bu canlı ve taze ürünler ile bezedikten sonra oluşan atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra özel bir günde ya da durup dururken gönderebileceğiniz bir süs bitkisi duygularınızın tercümanı olabilir. Ayrıca bu son derece kalıcı ve anlamlı armağan seçeneklerindendir. Böylece sevdikleriniz de sizin gibi doğadan ilham alarak rahatlamanın tadını çıkarabilir. Seçiminizi yaparken havayı temizlemek gibi mucizevi özellikleri olan bitkilere yönelmeniz de yaşam kalitenizi artırmaya yardımcı olabilir. Trendyol’da her bütçeye ve beğeniye uygun bir iç mekân çiçeği bulmanız mümkündür.

İç Mekan Bitkileri Nelerdir?

İç mekanda yetiştirilen bitkiler, evin dizaynına büyük katkıda bulunur. Bitkiler arasında evde yetiştirilen seçenekler oldukça fazladır. Bitki seçimi yapılırken, mekanın aldığı güneşe de dikkat etmelisiniz. Evde yetişen bazı bitkiler, güneşi fazla sevdiği için saksıyı yerleştireceğiniz kısma dikkat etmelisiniz. Bazı iç mekan bitkileri ise güneşi sevmedikleri için evin gölge bölgelerinde konumlanmaları gerekir. Bu sebeple evinize alacağınız bitkilerin seçimini doğru şekilde yapmalısınız. Evde yetiştirilen bitkilerin seçimi yapılırken, birçok etkene de dikkat etmelisiniz. Yetiştireceğiz bitkinin su ve gübre isteğini öğrenerek ürünle bu yönde ilgilenmelisiniz. Hanenizde kaktüs, orkide, yelken çiçeği, aloe vera ve paşa çiçeği gibi pek çok bitki yetiştirebilirsiniz. Ayrıca evinizde dekoratif yapraklı iç mekan çiçekleri de büyütülebilir. Bu bitkiler arasında Benjamin, yucca, palmiye, devetabanı ve aşk merdiveni gibi ürünler yer alır. Dekoratif yapraklı ya da iç mekan bitkileri, bulundukları yere renk ve gösteriş katar. Ürünler, bulundukları ortamı son derece gösterişli hâle getirir.

İç Mekan Bitki Toprağı Nasıl Olmalı?

Toprak, bitkinin yaşamını sürdürdüğü yer olduğu için son derece önemlidir. Bitkilerin evdeki yaşamını sürdürmesi için doğru şekilde kullanılan toprağa ihtiyacı vardır. Her bitkinin ayrı toprak isteği olduğu için evde yetiştirdiğiniz çiçeklerin özelliklerini bilmeniz gerekir. Örneğin orkideler ağaç kabuğu toprağında yaşar. Bu sebeple bitkiye göre düzenleme yapmanız gerekir. Kaktüsler ise kum karışımlı topraklarda hayatını sürdürür. Ev bitkisinin konulduğu saksıdaki toprağın temiz ve hastalıksız olmasına dikkat etmelisiniz. Bitkinin bulunduğu toprakta çiçeğin kökleriyle beslenen böceklerin olmaması gerekir. Bu sebeple daha önce kullandığınız toprağı kullanmamalısınız. Ayrıca toprağı yabani otlardan arındırmalısınız. Toprağın bitkinin ihtiyaçlarını karşılaması için vitamin ve minerallerle dolu olması önemlidir. Bununla birlikte evdeki bitkilerin toprakları zamanla kalitesini kaybedeceğinden sağlıksız gelişmelerine neden olabilir. Bu sebeple bitki topraklarını yılın belli dönemlerinde değiştirmelisiniz. Evde yetişen bitkilerinizi sularken kireçli olmayan suyu tercih edebilirsiniz. Kireç barındıran su, toprağın kalitesini düşürür ve tuz oranını arttırır. Bu sebeple içilen su kullanmanız bitkinin uzun süre yaşamasına destek olur.

Havayı Temizleyen İç Mekan Bitkileri Nelerdir?

İç mekanlarda yetiştirdiğiniz bitkilerin evin havasını temizlemesi önemlidir. Bitkiler evin dizaynına katkı sağlarken bir yandan da yaşantınıza katkı sağlar. Evde saksıda yetişen pathos sarmaşığı, ev toksinleriyle savaşan ve büyümesi kolay bir bitkidir. Ayrıca havayı temizleyen bitkiler arasında cüce hurma palmiyesi, yelken çiçeği, kalp yapraklı salon sarmaşığı, kasımpatı ve kauçuk ağacı da yer alır. Bu bitkiler, evin içinde bulunan havayı ve toksikleri temizlerken bir yandan da evinize renk katar. Bununla birlikte evde yıllardır yetiştirilen paşa kılıcı da sağlıklı bitkiler arasında yer alır. Paşa kılıcı hem kolay yetişen hem de ortamdaki benzen gibi toksinleri temizleyen bitkiler arasındadır.