İnşaat ve dekorasyon işleriyle uğraşan kişiler için önem arz eden su terazisi, bu işlemleri eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmesi sayesinde bolca tercih ediliyor. Tüm ölçü aletleri içerisinden ayrı bir yere sahip olan teraziler, hizalama işlemi yapılırken, kaydırma gibi bir olasılığın gerçekleşmesini minimum düzeye indiriyor. İşlem uygulanacak yüzeye paralel tutulduğu zaman üzerindeki gösterge sayesinde düz bir yerleşim yapılıp yapılmadığı kolay bir şekilde kontrol ediliyor. Ağırlıklı olarak duvar dekorasyonlarında ve bir yüzeye seramik uygulanacağı zamanlarda ihtiyaç duyulan elektronik su terazisi modelleri, yapılan işlerde pratik hamleler ile estetik bir görünüm elde edilmesine yardımcı oluyor. 40’dan başlayarak 90 santimetreye kadar farklı uzunluklarda üretilen ürünler, kişinin rahat bir şekilde çalışabileceği boyutta seçilerek kullanım kolaylığı sağlıyor. Üretimde kullanılan malzemeler ve ürünlerin fonksiyonel özellikleri, ürün çeşitliliğini ve modeller arasındaki farklılığı ortaya çıkarıyor. Böylece çoklu model seçenekleri arasından kullanım açısından kolaylık sağlayacak ve ihtiyaca uygun olacak bir tercihte bulunuluyor. Mıknatıslı su terazisi modelleri, alüminyumdan üretilerek ürün yelpazesinde yerini alıyorlar. Özellikle metal yüzeylere yapıştırıldığı zaman iki nokta arasındaki eğimi hata payı olmadan ölçmeye yarıyor. Gerek dikey gerek yatay olarak kullanılabilen mıknatıslı su terazileri, düz ölçüm yaparak eksiksiz sonuçlar ortaya çıkarıyor. Mıknatısın yanı sıra plastik ya da metal malzemelerden üretilen diğer ürün modellerine de rastlanılıyor. Gösterge çevresi, ürünün her iki ucunda bulunan koruyucu başlıklar ve tutamaçlar plastik olduğu zaman kullanım açısından da kolay bir tutuş gerçekleştirilmesini sağlıyor. Öte yandan bu plastikten yapılan bölgeler haricinde diğer kısımlar metal malzemeden üretilerek değerlendiriliyor. Üretildikleri malzemeye ve çeşitliliğe doğrudan bağlı olarak su terazisi fiyatları da farklılık gösterebiliyor. Ölçü cihazları arasında önemini ortaya koymuş olan su terazileri, yapımında kullanılan hava ve su kabarcıkları dolayısıyla ismini alıyor. Tüp içerisinde bulunan sudaki hava kabarcığının yerine göre ölçüm işlemi yapan ürünler, bir yüzeyin dikey ya da yatay olup olmadığını saptamak üzere kullanım gerçekleştiriyor. Birbirinden farklı açılara sahip eğimleri ölçmede kişilerin işine yarayan ürünler, inşaat ustaları ve mobilyacılar tarafından sıkça kullanılıyorlar. İşlerini daha düzgün ve istenilen düzeyde yapmalarına yardımcı olan ürünlerin farklı modelleri sayesinde pek çok alanda kullanım gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle kullanıldıkları alanlarda estetik bir görünüm elde etmeye ve eşyaların daha simetrik bir şekilde yerleştirilmesine imkân veriliyor. Evlerde veya iş yerlerinde dijital su terazisi aracılığı ile tablolardan masaların bacaklarına kadar her noktayı düzeltmek mümkün hale geliyor.
Kullanıcıların tercih ettiği 45, 90 ve 180 santimetrelik su terazileri ile düzgün bir duvar yapmaktan her açıdan simetrik bir bina yapımına kadar simetrinin etkisi görülüyor. Standart ve elektronik olmak üzere iki ayrı versiyonu bulunan ürünler, tekniğine ve kullanım amacına göre de birden fazla bölüme ayrılıyor. Çoğunlukla yatay olarak tasarlanan modeller arasında yerini alan hassas su terazisi, dijital su terazisi ve lazer su terazisi manuel olanlara oranla daha hassas bir şekilde ölçüm yapıyor. Bu özelliği ile tam olarak nokta atışı ölçümü yapıyorlar. Ayrıca yapılan ölçümleri hafıza alanında saklama özelliği bulunan cihazların ölçümleme tuşu aracılığıyla istenilen konumda sıfırlama işlemi de yapılabiliyor. Dijital olan 80 cm su terazisi modelleri yapı ve inşaat alanlarında kullanımı sıkça görülen yerler oluyor. Bu sektörlerde ve alanlarda çalışan kullanıcılar teraziler sayesinde yapacakları işleri eksiksiz ve düzgün bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Ceplerde taşınabilen küçük su terazisi modelleri, ideal boyda olma özellikleri sayesinde kullanıcılar için kolaylık sağlıyor. Ev içerisinde veya iş yerlerinde istenilen noktalarda, ufak tefek alanlarda ölçüm yapma konusunda etkili sonuçlar doğuruyorlar. Daha uzun mesafelerin ve istenen noktaların ölçülmesinde kullanıcılara yardımcı olan lazerli su terazisi hassas bir şekilde ölçüm yapan terazi çeşitlerinin arasında yer alıyor. Yapılan işlemlerin daha sağlıklı sonuçlara ulaşmasını ve ölçülü olmasını sağlıyorlar. Gelişmiş modellerden biri olan tripodlu lazer su terazileri de alınacak seviye belirlendikten hemen sonra cihazı sabitleyip ölçüm yapmaya yarıyor. Lazer özelliği sayesinde kot taşıma işlemini de kolaylaştırarak halletme fırsatı elde ediliyor. Bu cihazın kolay bir şekilde sabitleniyor olması ve işaretlenen noktalardaki kot farklarını pratik bir şekilde ölçüyor olması, tercih edilirliğini yükseltiyor. Bunun yanı sıra inşaat sektöründe kullanılan cihazların başında gelen ağır hizmet tipi teraziler, genelde darbelere karşı dayanıklı malzemeler ile tasarlanıyorlar. Manyetik özellikleri sayesinde inşaat sektörü gibi alanlarda ölçüm yapmayı kolaylaştıran cihazların bir diğer adı da manyetik su terazisi olarak biliniyor. Ölçülecek alanların büyüklüğüne göre su terazilerinin de aynı oranda büyük olması yapılacak işi kolay bir şekilde halletme olanağı sağlıyor. Küçük bir alanda kullanmak üzere ideal olan su terazisi 100 cm boyutu ya da civarında olabiliyor. Tüm bu detaylar sayesinde “su terazisi nasıl kullanılır?” sorusu da cevaplanmış oluyor. Böylece kullanıcılar sorunsuz bir şekilde cihazları kullanabiliyorlar.
Yüzeylerin dikey veya yataylık oranını eksiksiz ve simetrik bir şekilde ölçmek için tasarlanmış olan el aletleri, amatör kullanımlara özel olarak giriş seviyesinde modellerde de üretiliyor. Profesyonel kullanım gerçekleştirmek üzere tasarlanan ileri seviye modeller de farklı hassasiyet seviyeleriyle birbirlerinden ayrılıyor. Dijital, lazer, hassas ve yuvarlak su terazisi modellerinin yanı sıra elektronik, manyetik, mıknatıslı ve mini su terazisi gibi modeller de popüler olanlar arasında yerini alıyor. Çalışma prensipleri benzer olan terazilerin okuma yöntemleri ve flakon tipleri farklılık gösterebiliyor. Flakonlar, terazi dengesini gösteren sıvı dolu kaplar olarak cihazlarda konumlanıyor. Bu sıvılar genelde yağ veya alkol oluyor. Bunun yanı sıra okumayı kolaylaştıran ve kabarcığı daha büyük görünmesine katkı sağlayan büyüteçli mercekler, bir konumdan doğru okuma yapabilmeyi sağlıyor. Büyüteçli lens ve reflektörlerin ışığı yansıtması sayesinde de tüm ışık koşulunda okuma yapabilmek mümkün hale geliyor. Kullanıcıların kafasında oluşan “su terazisi ne işe yarar?” sorusuna yanıt olan tüm bu detaylar, terazinin özelliklerini belirgin bir şekilde ortaya çıkarıyor. Terazi seçiminde, ürünün boyunun uzun olmasının önemi, doğruluk seviyesini daha yüksek olmasından kaynaklanıyor. Aynı şekilde su terazisi hortumu ve tüpü de uzunluğun yanı sıra aletlerin önemli parçaları oluyorlar. Profilin bükülme ya da bozulma gibi problemlerle karşılaşılmamasını sağlamak için uzun yüzey su terazisi kullanılırken dikkat edilmesi gerekiyor. Uzunluk ve diğer pek çok detay bu anlamda yeterli ve doğru sonuçlara ulaşılmasını kolaylaştırıyor. Profil ağırlığına bağlı olarak dayanıklılığı artan terazilerin her ortamda kullanılabilecek formları bulunurken, daha ağır ve büyük boyutlarda olan modelleri de bulunuyor. Alüminyum sertliği ve dayanıklılığı hafif ağırlıklar ile birleşerek hemen her terazide kullanılıyor. Terazileri fazla ağırlaştırmayan materyaller, profillerin dayanıklılığını artıyor. Bunun yanı sıra plastikten yapılma profilli teraziler de bulunuyor. Bunların çimento plastiğe yapışmama özelliği, tuğla döşeme gibi işlerde kullanılması ideal oluyor. Su terazisi kullanımı, inşaat ve mobilya sektöründe öncelikli olsa da ev ve iş yerlerinde cep tipi modeller de yoğun olarak kullanılıyor.
Su terazileri dijital lazer, hassas, otomatik, cep tipi ve döküm su terazisi gibi modellere ayrıldığı gibi; mıknatıslı, alüminyum, dereceli ve dairesel su terazisi olarak da çeşitli modellerde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Flakon tiplerine ve okuma yöntemlerine göre farklılık gösteren teraziler, performans ve çalışma prensibi açısından benzerlik gösteriyor. Tercih edilirliği yüksek ürünlerin başında gelen klasik manyetik su terazileri, kavisli ve düz yüzeylerde kolayca ölçüm yapmayı sağlıyor. Hızlı ve güvenilir sonuçlar vermesi, yatay ve dikey ölçümler için ideal olmasına da katkıda bulunuyor. Bu modellerle benzerlik gösteren dijital olan teraziler, benzer tasarıma sahipler ancak gösterge bölümünün dijital ekrana sahip olmasıyla birbirlerinden ayrılıyor. Hassas elektronik terazi olarak da bilinen dijital modeller, hassaslık seviyesi sayesinde ileri düzeyde ölçümler yaparak hatasız sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Bu sayede dijital su terazisi fiyatları her kullanıcının ulaşabileceği düzeyde piyasadaki yerini alıyor. Klasik modeldeki ürünlerden farklı olarak lazerli su terazileri, yüzeylerin ölçümünü gerçekleştirirken lazer özelliğini kullanıyor. Lazerli su terazisi fiyatları bu seviyedeki ürünler alanında performansıyla doğru orantılı değerlendirildiğinde ideal aralıklarda yer aldığı görülebiliyor. Kullanılacağı alanında da fiyatlarda büyük rol oynadığı düşünülürse, lazerli teraziler, farklı tesviye mekanizmalarına sahip modellere de sahip oluyor. Böylece kendi içinde fiyat farklılıkları görülebiliyor. Kendini tesviye eden modeller, lazer aletinin her kullanımda aynı hizada olmasını sağlayan manyetik sarkaçlı ve jiroskoplu otomatik bir sisteme sahip oluyor. Hassaslığı ile de ölçüm yapmanın pratik ve hızlı yolunu sunan modeller, çoğunlukla orta düzeydeki işlerde kullanılıyor. Kendi kendini dengeleyen ürünler, manyetik sarkaçları ve lazer aleti ile bir arada kullanıcılara sunuluyor. Bu sayede lazer aleti kullanılırken her seferinde aynı hizada olması sağlanıyor. Kullanım gerçekleştirilmediği zamanlarda, bir noktadan başka bir noktaya taşınırken zarar görmemesi için lazer kapatıldığı zaman sarkaç ünitesi otomatik olarak kendini kilitliyor. Terazilerle ölçüm yapmadan önce yapılacak işe göre uygun ve hassasiyet oranı ideal bir modelde seçim yapmak büyük önem arz ediyor. Bu ürünlerin hassasiyetleri terazilerin kullanım alanında yüksek verim sağlaması açısından önem taşıyor. Bu nedenle seçim yaparken dikkat edilmesi gereken öncelik faktör bu oluyor. Bunlara ek olarak teknolojinin gelişmesi sayesinde akıllı telefonlara indirilebilecek su terazisi uygulaması ile ufak tefek ve acil olan durumlarda hızlı ve kolay bir şekilde ölçüm yapılabiliyor.
Piyasada yer alan seçenek yoğunluğu, su terazisi modellerinin özelliklerine ve işlevselliklerine yenilikçi detaylar kazandırıyor. Teknolojinin her geçen gün ilerleme kaydetmesi ve her alana yayılması sayesinde su terazileri de bu anlamda yenileniyor. Son dönemde popülerlik kazanan ve evlerdeki küçük detayların simetrik bir düzlem üzerine oturtulmasını mümkün hale getiren su terazisi programı cep telefonlarında aktif olarak kullanılabiliyor. İhtiyaç duyulan her an kullanıma hazır bir şekilde bekleyen uygulamalar sayesinde hızlı ve pratik bir şekilde işler halledilebiliyor. Bunun haricinde manuel ve elektronik olan su terazileri fiyatları üretimlerinde kullanılan malzemelere, tasarıma ve teknolojisine göre farklılık gösteriyor. Hassas ve tam doğrulukta ölçümler yapan köşe su terazisi gibi modeller ile tipik ev işleri veya kendin yap projeleri için uygun olan su terazisi küçük formlu olan modelleri fiyat olarak da performans olarak da birbirlerinden ayrılıyor. Bu doğrultuda hem profesyonel kullanımlar için hem de amatör kullanımlar için farklı modeller, kullanıcı ihtiyacına göre seçilebiliyor. Su terazilerinin önemli bir bölümü olan şişe ya da kabarcıklar, yatay düzlemlerde ölçüm yapmayı sağlayan yatay şişe tasarımlarına sahip oluyor. Dikey düzlemlerde ise düz şişe tasarımı ile karşılaşılıyor. Yatay olarak hareket eden hava kabarcığına sahip renkli sıvı içerek şişeler, profesyonel ve çok yönlü çözümler yaratmak için kullanıcılara yardımcı oluyor. Hem yatay hem de dikey açılı ölçüm yapılmasını sağlayan terazi modelleri içerisinde yer alan hortumlu su terazi kendi usulüyle doğru ölçümler yaparak sağlıklı sonuçlara ulaştırıyor. Kullanım alanına ve amacına göre geniş uzunluk aralığına sahip olan su terazileri, duvar uygulamaları ile ilgilenenler için 60 cm uzunluğundaki modelleriyle ideal oluyor. Su terazileri, 60 cm uzunluğundaki modeliyle projeleri hızlandırmak açısından yeteri kadar uzun ve dar alanlara sığacak kadar da küçük bir tasarıma sahip. Dar köşelere sığacak bir terazi ihtiyacına karşılık da 20 ile 25 cm uzunluğunda daha küçük bir model, doğru bir seçim oluyor. Döşeme montajı ya da inşaat işleri gibi daha geniş çaplı işlerde kullanılacak teraziler de işlerin daha kısa sürede tamamlanması için uzun ve büyük modelde seçiliyor.
Su terazisi modelleri iki ayrı çeşit olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Geleneksel ve dijital olarak ayrılan ürünler arasında doğruluk payı daha güçlü olanın dijital özellikli modeller olduğu biliniyor. Bunun yanı sıra her iki terazi modelinin arasında ölçüm açısından bir farklılık görülmüyor. Kullanım kolaylığı açısından farklılık gösteren teraziler, kullanım alanlarına uygun olarak tasarlanıyor. Ölçüm yapıldığı zaman ekranında net bir şekilde sonucu gösteren teraziler, son ölçümleri kaydetme ve bu şekilde farklı ölçümler arasında doğruluğu kontrol etme imkânı da doğuruyor. Dikey ölçümler için daha avantajlı bir kullanım sağlayan dijital özellikli teraziler; açı, eğim, kesir, yüzde veya ondalık olarak sonuç gösterebiliyor. Belirli bir seviyedeyken aletler bir sinyal veriyor ve böylelikle ekranı izlemeye gerek kalmadan ölçüme otomatik olarak devam edilebiliyor. Pek çok su terazisi modeli, lazer kılavuzlar ve ışıklı tüpler gibi alternatif özelliklere bünyesinde yer alıyor. Bu cihazların bir kısmı, kot alıcısı olarak da kullanılabiliyor. Böylece bu aletlerin çok yönlülüğünden faydalanılabiliyor. Model çeşitliliği arasında tercih edilirliği yüksek ve birçok alanda kullanıma uygun olmasıyla bilinen dekor su terazisi modelleri, mıknatıslı yapılarıyla metal yüzeylerde kullanmak için uygun oluyor. Yüzeylere yapıştırıldıkları zaman her iki nokta arasındaki eğimi hatasız bir şekilde ölçen ürün, kullanıcılara fayda sağlıyor. Aynı zamanda açılı su terazisi modelleri de pek çok alanda pratik kullanım tekniği sayesinde tercih ediliyor. Bu ürünlerin kullanıldıkları alanlarda, ölçüm yapılacak yüzeye tam olarak yerleştirilmesi alınacak sonuçları büyük oranda etkiliyor. Daha doğru ve kesin sonuçlara ulaşmak için yüzeye tam temas edilerek cihazların kullanılması gerekiyor. Bazı modellerde bulunan manyetik şeritler, metal malzemelerle çalışıldığı zamanlarda eller serbest çalışılmasına izin veriyor. Bu sayede yüzeye oturtulan manyetik şeritli teraziler, ölçümüne kendiliğinden devam edebiliyor. Bu etkenler doğrultusunda da “su terazisi ayarı nasıl yapılır?” sorusu cevap buluyor. Model, tasarım ve çeşit olarak birbirinden ayrılan ve farklılık gösteren ürünler, tamamen kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda alınıyor. Birçok iş sektöründe kullanılması büyük avantaj sağlayan teraziler, teknolojinin gelişmesiyle beraber önemli bir ölçüde yenilikçi detaylar, fonksiyonel özellikler ve işlevsellik kazanıyorlar. Hemen şimdi Trendyol sayfasından ürünlerin modellerine ve özelliklerine göz atabilirsiniz. Detaylı incelemeniz sonucunda size en uygun olan modeldeki su terazisine sahip olmak için kolay bir şekilde siparişinizi oluşturabilirsiniz.