Boru Bükme Makinesi Çeşitleri ile Yeniden Tasarlamak Elinde

İnşaat, ziraat, imalat, otomotiv, sanayi, endüstriyel mutfak, iklimlendirme, mobilya gibi pek çok sektörde yoğun olarak kullanılan boru bükme makinesi geniş bir uygulama alanına sahiptir. Kullanım alanlarına yönelik olarak pek çok çeşidi bulunan "Boru bükme makinesi nedir?" sorusu ise tüm kullanıcıların aklındadır. Genel olarak belirli bir şekle sahip metal, titanyum, bakır, alüminyum ve çelik malzemeden üretilmiş boruları yeniden şekillendirmeye yarayan makinelerdir. Farklı çalışma prensiplerine sahip olan çeşitleri bulunan bu makineler çekerek, sararak, basarak ve 3 makaralı bükme yapar. Otomatik ve yarı otomatik olan çeşitleri bulunmasına rağmen daha çok insan gücüyle çalıştığı için manuel boru bükme makinesi olarak da adlandırılan söz konusu aletler, farklı çaplardaki boruları şekillendirilecek şekilde tasarlanır. Başka bir ifadeyle bazı makineler spesifik olarak belirli çapa sahip boruları şekillendirirken bazı makineler ise pek çok farklı ölçüdeki boruyu şekillendirilecek ayar aralığına sahiptir. Örneğin, boru çapı aralığı 10 mm ile 25 mm olan bir boru bükme makinesi; 3/8", 1/2", 9/16", 5/8", 3/4 inç, 7/8", 1 inç ölçülerinde şekillendirme yapar. Bu da oldukça geniş bir çalışma aralığı sunar. Portatif olduğu ve elektrik enerjisi gerektirmediği için her ortamda kullanılabilen boru bükme makineleri kullanım kolaylığı ile de öne çıkar. Makinelerin ön yüzeyinde yer alan kontrol panelleri sayesinde bükme derecesi ve bükme yönü zahmetsizce belirlenebilir. Öte yandan bazı makineler farklı boru bükme kalıpları ile birlikte geldiği için ekstra avantajlı bir kullanım sunar. Zengin aksesuarlar eklenerek çok daha işlevsel hale getirilebilen boru bükme makineleri birçok işi aynı makine ile yapma avantajı sunar.

Özellikleri ile Boru Bükme Makinesi Çeşitleri

Özellikleri ile Boru Bükme Makinesi Çeşitleri

Farklı boru bükme metotları kullanarak şekillendirme yaptığı için farklı çeşitleri bulunan boru bükme makineleri, genel olarak insan gücüyle çalışsa da hidrolik sisteme sahip olduğu için çok fazla kuvvet gerektirmez. Malafalı, mekanik, basit, silindir boru bükme makinesi olarak çalışma prensibine göre adlandırılan çeşitleri bulunmasının yanı sıra eksoz, hidrolik, pres, doğal gaz boru bükme makinesi gibi kullanım alanına göre de adlandırılan çeşitleri de vardır. Örneğin, profesyonel kullanım amacıyla üretilen ve kendi program hafızası bulunan malafasız boru bükme makinesi, yüksek motor gücü sayesinde sert malzemeden üretilen her tür boruyu şekillendirmeye yarar. 3 boyutlu boru bükme makinesi ise yarı otomatik boru bükme makineleri kategorisinde yer alan ve 3 boyutlu büküm işlemlerinde rotasyon sağlayarak kusursuz şekillendirme yapar. Mekanik boru bükme makinesi kategorisinde yer alan söz konusu aletler, 190 dereceye kadar büküm yapması ile öne çıkarken manuel olanlar ise ortalama 120 dereceye kadar büküm yapar. Yeni nesil teknolojiler ile desteklenen boru bükme makineleri arasında bilgisayara bağlanabilen ve elektrik enerjisiyle çalışan modeller de bulunur. Örneğin, daha çok profesyonel kullanım için üretilen çift kafa boru bükme makinesi, yoğun kullanım da dahi yüksek performans gösteren kuvvetli bir motora sahiptir ve fabrikalarda kullanıma uygundur. Manuel olarak da kullanım olanağı sunan makine, özellikle ekstra güç gerektiren çelik boruları bükme kolaylığı sağlar. Profesyonel kullanıma hitap eden ve genellikle uzay-havacılık ve inşaat sektörlerinde kullanılan 3 toplu boru bükme makinesi, hem dikey hem de yatay bükme yapabilmesi ile benzerlerinden ayrılır. Halk arasında alüminyum boru bükme makinesi olarak anılan makineler ise dirsek kıvırma makinesi olarak da bilinir ve hem elektrik enerjisi ile hem de insan gücüyle çalışır. Daha çok fabrika ve imalathanelerde kullanılan bu makine portatif boru bükme makinelerinde kıyasla oldukça gelişmiş bir cihazdır. Dolayısıyla sadece profesyonel kullanıma uygundur. Çalışma prensibine, kullanım alanına ve işlevine göre adlandırılan boru bükme makineleri bükebildiği borunun çapı ile de adlandırılır. Örneğin, 16’lık, 32’lik, 50’lik boru bükme makinesi olarak bilinen makineler sırasıyla maksimum 16mm, 32mm ve 50mm çapındaki boruları bükebilen makineler olup daha küçük çapa sahip boruları şekillendirmek için de kullanıma uygundur.

Boru Bükme Makinesi Fiyatları

Boru Bükme Makinesi Fiyatları

Manuel, mekanik, yarı otomatik ve bilgisayarlı gibi farklı çeşitleri bulunan dolayısıyla farklı kullanım alanlarına hitap eden boru bükme makineleri, oldukça geniş bir fiyat aralığında kullanıcılara sunulur. Özellikle manuel kullanım gerektiren ve hidrolik olduğu için kullanıcıyı yormayan modelleri, uygun fiyat seçenekleri ile dikkat çeken boru bükme ve şekillendirme makineleri, şekillendirilmiş boruların geniş kullanım alanı nedeniyle yoğun ilgi görür. Çeşidi ne olursa olsun çelik kollara sahip olduğu için dayanıklı olan ve uzun bir kullanım ömrü sunan boru bükme makineleri, sağladığı faydalar göz önüne alındığında zaman, enerji ve bütçe tasarrufu sağlar. Öte yandan profesyonel kullanım için tasarlanan boru bükme makineleri, portatif olan ve sadece insan gücü ile çalışan makinelere kıyasla farklı bir fiyatlandırma ile satışa sunulur. Yerli ve yabancı onlarca marka tarafından üretilen ve çok fazla çeşidi bulunduğu için geniş bir fiyat aralığında kullanıcıların beğenisine sunulan boru bükme ve şekillendirme makineleri, artırılabilir özellikleri sayesinde aynı anda birden fazla işi yapabilen, çok işlevli makinelerdir. Bu özellikleri sebebiyle bütçe dostu bir kullanım süreci vadetmelerinin yanı sıra dayanıklı malzemelerden üretilen sağlam mekanizmaları ve güçlü motorlar ile uzun bir kullanım ömrü sunar. Motorsuz ve manuel olan hidrolik boru bükme makineleri ise hemen herkes tarafından kullanılabilecek kadar ergonomik olan çalışma şekilleri ve çelik kolları ile uzun ömürlü, masrafsız ve zahmetsiz kullanım olanağı tanır. Genel olarak bireysel kullanım ve sektörel kullanım için üretilen ve tamamen farklı olan çalışma prensipleri, kapasiteleri ve fonksiyonları ile birbirinden ayrılan boru bükme makinelerinde geniş bir fiyat aralığı söz konusudur.

Tüm Boru Bükme Makinesi Modelleri Trendyol'da

Tüm Boru Bükme Makinesi Modelleri Trendyol'da

Çelikten bakıra, alüminyumdan pirince kadar sert malzemelerden üretilen boruları dikey ve yatay olarak farklı açılar ile zahmetsizce bükerek şekillendirme imkânı sunan boru bükme makineleri; manuel, yarı otomatik ve tam otomatik-bilgisayarlı gibi çeşitleri olan geniş bir kategoriyi kapsar. Her bir makinenin bükme derecesi, şekillendirilebilen boru çapı, boru malzemesi, bükme yönü ve çalışma prensibi farklı olabildiği için mutlaka ihtiyaç ve beklentilere uygun özellikteki makinelerin tercih edilmesi gerekir. Birçok makine, farklı boru çapları ile çalışılmasını sağlayan şekillendirme kalıplarını da içerir. Eğer alınan makinede yeterli kalıp bulunmuyorsa diğer boru bükme makinesi aksesuarları ile birlikte alınarak makinenin daha fonksiyonel hale gelmesi sağlanabilir. Boru bükme makinelerinin kullanıcılara sunduğu en önemli avantajlardan biri de fonksiyonlarının artırılabilmesi ve pek çok işi aynı makine ile yapabilme olanağı sunmasıdır. Demir, çelik, paslanmaz boru bükme makinesi olarak adlandırılan hidrolik modellerden el aleti formundaki boru bükme aletlerine, büyük üretim tesislerinde kullanılmak üzere geliştirilen otomatik makinelerden borulara her tür geometrik şekli verebilen bilgisayarlı makinelere kadar tüm boru bükme makinesi modelleri Trendyol’da yer alır. Siz de boru bükme makineleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve makine görsellerini yakından görüntülemek isterseniz Trendyol’un zengin ürün yelpazesini inceleyebilirsiniz. İhtiyaç ve beklentilerinize uygun olan boru bükme makinesine kullanıcı yorumlarını da okuyarak karar verebilir, Trendyol sayesinde uygun fiyatlar ve güvenli ödeme seçenekleri ile hemen sipariş oluşturabilirsiniz.