Fiyat
Garanti Süresi
Fiyat Geçmişi
Tip
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Sirkülasyon Pompası

" araması için 666 sonuç listeleniyor

Düzenli Sıvı Akışı İçin Sirkülasyon Pompası

“Sirkülasyon pompası nedir?” tanımını şöyle yapılabilir: Sirkülasyon pompası sistem içerisinde dolaşan sıvının düzgün akışını sağlayan mekanizmalara verilen addır. Kapalı devrede çalışan ısıtma ve soğutma mekanizmalarındaki sıvının sirkülasyonu için bu cihazlar büyük önem taşır. Genellikle kombi, kazan, boyler ve diğer makinelerde sıvının düzenli akışını yapmaya yardımcı olur. Isıtma mekanizmalarında kazan içerisinde ısı seviyesi yüksek olan sıvının dengeli bir biçimde ısı yayıcı mekanizmalara iletir. Sirkülasyon pompası seçimi, ısıtma mekanizmalarının kullanışlı bir biçimde işleyişinin kalitesini belirlemede etkili olur. Bu bağlamda seçtiğiniz modellerin kaliteli ve güvenilir markalar tarafından üretiliyor olmasına dikkat edebilirsiniz. Isıtma sistemlerini düzenleyen bu sistem bir uçtan diğer uca kadar güvenli bir biçimde sıcak su iletimini sağlayabilmektedir. Bu cihazlar, sıcak su sirkülasyonlarında tercih edilen pompa çeşitleri olarak nitelendirilir. Bu sistemlerin gelişmesi ile birlikte modern su ısıtma mekanizmalarında da artışlar gözlemlenir. “Sirkülasyon pompası nasıl çalışır?” gibi sorular, bu sistemleri kullananlar tarafından sıkça merak edilen konu başlıkları arasında yer alır. Bu ürünlerin çoğalması sayesinde daha düşük ısı seviyesinde çok daha yüksek verimin elde edilmesi mümkün olur. Siz de 25/7 sirkülasyon pompası çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Görseller üzerinde yer alan 25/6 sirkülasyon pompasına ulaşabilir ve uygun olanları sepete ekleyebilirsiniz. Hemen her yerde kullanıma açık olan 25/8 sirkülasyon pompası gibi birçok farklı seçeneğe siz de sahip olabilirsiniz.

Sirkülasyon Pompası Ne İşe Yarar?

Sirkülasyon Pompası Ne İşe Yarar?

“Sirkülasyon pompası ne işe yarar?” sorusunun yanıtı da oldukça basittir. Kalorifer kazanı sirkülasyon pompası gibi ürünler, sistemde dolaşan sıvının ilerlemesini sağlamaya yardımcı olan bir cihazdır. Kazanda ısınan sıvının ısıyı yaymaya olanak tanıyan cihazlara erişebilmesi için meydana gelen dirençleri azaltmak için büyük yardımı dokunur. Birçok farklı özelliğe sahip olan 32/8, 3/4, 4/100, 1/2, 65/130, 50/180 sirkülasyon pompası yer alır. Birçok faydaya sahip olan sirkülasyon pompası kombi, akvaryum, havuz gibi yerlerde kullanıma açıktır. Ayrıca standart sirkülasyon pompası su israfının önlenmesi bakımından da büyük yardımı dokunur. Su israfını engellemek ve bütçelerini korumak isteyenler için 12V sirkülasyon pompası gibi cihazlar son derece idealdir. Bu cihazların en büyük yararı elinizin altında sürekli olarak sıcak su bulunur ve bu şekilde sıvı israfı olmadan temin edilebilir. 3 hızlı sirkülasyon pompasının düzenli olarak ayarlarının yapılması gerekir. Bu cihazların takibini yaparak performansından ödün vermeden kaliteli bir biçimde çalışmasına devam etmesini sağlayabilirsiniz. Bu cihazların monte ettireceğiniz alan yeni ise önceden iç temizliğini yapmanız önerilir. Ayrıca montaj işlemi yapılırken ısıya ve darbeye f-dayanıklı contaları kullanmanız ve iyice taktığınızdan da emin olmanız gerekir. Cihazın üzerinde yer alan ok yönünün kazana bakmasını sağlayabilirsiniz. Ardından makinenin üzerinde yer alan yüksek akıma uygun olan elektrik panosu ile birlikte ürünün elektrik devrelerini koruma altına alabilirsiniz. Daha sonra da pompanın önerilen dereceyi ayarlayabilirsiniz. Bulunduğu ortamdaki elektrik tesisatının topraklama yapılıp yapılmadığını da bilmeniz oldukça önemlidir. Şayet cihaz soğutma tesisatlarında kullanılması gerekirse, bu kez de donma ihtimallerini göz önünde bulundurmanız gerekir. Sistemi izole edebilir ve su baskınlarını önlemek için drenaj çukuru yapılabilir. Drenaj pompası ile de su baskınlarına karşı önlem almanız mümkün olur.

Sirkülasyon Pompası Seçimi Nasıl Olmalı?

Sirkülasyon Pompası Seçimi Nasıl Olmalı?

Sirkülasyon pompasının özellikleri ve detaylı bilgileri araştırarak sizin için uygun olan modeli kolayca seçebilirsiniz. Ayrıca kendi bütçenize uygun olan 5/125 sirkülasyon pompası fiyatları ve benzeri ürünleri de değerlendirebilirsiniz. Bununla birlikte sirkülasyon pompası markalarını iyice araştırmak ve kaliteden ödün vermeyen kullanışlı modelleri tercih etmek de büyük önem taşır. Sirkülasyon pompası kondansatör gibi cihazların seçiminde dikkat edilmesi gereken özelliklerin başında ürünü kullanacağınız alan ve teknik özellikleri yer alır. Ayrıca kaynar su, buhar gibi birbirinden farklı akışkanlar sistem içerisinde gerekli olan ısı transferini iletebilir. Bu nedenle almanız gereken ürünleri hangi amaçla ve nerede kullanmanız gerektiği konusunda ürünleri detaylı olarak inceleyebilir ve bu şekilde satın alma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ürün seçimini belirleyen bir diğer etken de debi ve basma seviyesidir. Debi, mekanların ısınmasını sağlamak için tesisat içerisinde dolaşması gerekli olan su miktarını belirleyen bir ölçektir. Siz de sirkülasyon pompası parçaları için ihtiyacınız olan hemen her türlü aparata kolayca ulaşabilirsiniz. 1 parmak sirkülasyon pompası ve benzeri ürünler için kullanacağınız alanın gereksinimlerini karşılayabilecek ürünleri de zahmetsizce tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda sirkülasyon pompası 40’lık gibi modelleri diğer alternatifleri kendi bütçenize uygun olacak şekilde belirleyebilirsiniz. Ünlü markalar tarafından üretilen ve uzun yıllar dayanıklılığını koruyan sirkülasyon pompası termostat gibi pek çok farklı modeli satın alabilirsiniz.

Sirkülasyon Pompasının Havası Nasıl Alınır?

Sirkülasyon Pompasının Havası Nasıl Alınır?

Sirkülasyon pompasının havası alınmadan önce radyatörler, vana bağlantıları, bağlantı ve tapalar kontrol edilmelidir. Kontrol esnasında gevşeklik hissediyorsanız iyice sıkıştırmalısınız. Isıtma ve soğutma tesisatında sıkça rastlanan problemler arasında kısmi yerlerde dengesiz ısınmaların olması ve diğer yerlere oranla çok daha düşük verim sağlamasıdır. Ayrıca radyatörlerin içinden de ses gelmesine neden olmaktadır. Bunun temel nedeni su ile havanın iç içe olmasıdır. Isıtma mekanizmalarına ilk defa su akışı sağlandığında boruların içindeki hava dışarıya doğru çıkamaz ve boru içerisinde sıkışır kalır. Bu sebeple sıcak su tam olarak boru içerisinden geçmemekte ve dolayısıyla radyatörlerin belirli kısımlarında tam bir çalışma performansı göstermemektedir. Bunun için yapılması gereken purjörün aşağı doğru çevrilmesi ve suyun dışarı akmasını sağlamak olmalıdır. Siz de sirkülasyon pompası tavsiyesi olarak yorumları okuyabilirsiniz. 3 kademeli sirkülasyon pompası gibi ürünler için de görselleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Farklı markalar tarafından üretilen ve birbirinden farklı kullanım amacına hizmet eden sirküler pompa çeşitleri, değişik fiyatlar üzerinden de takipçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilme potansiyeline sahiptir. Sirkülasyon pompası fiyat ve özellikleri kendi ihtiyacınızı karşılayacak şekilde kolayca bulabilirsiniz. Karşınıza çıkan sayfa içerisinde belli başlı kriterleri belirleyerek, aradığınız ürüne kolayca erişebilirsiniz. Bunlar arasında gruplara ayrılan su motoru & pompaları, beyaz eşya yedek parça, havuz, akvaryum pompaları, havuz akvaryum temizlik ve bakım ürünleri, akvaryum filtresi, bahçe makinesi aksesuarları, tesisat, hortum bağlantıları, su zamanlayıcı ve oto pompa gibi ürünleri de inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda bahçe hidroforları ve pompası, makine motorları, santrifüj pompaları ve su motorları gibi pek çok seçeneğe de yine Trendyol üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. Hayatın pek çok alanında kullanılan bu tasarımlar, birçok farklı hizmetin kolayca aktarılmasına olanak tanır. Kaliteden ödün vermeyen tasarımları satın alarak, beklentilerinizi karşılayabilirsiniz. Bununla beraber satın aldığınız modelleri alanında uzman olan kişilere yaptırmak büyük bir önem taşır. Aylık ve yıllık bakımlarının da yine bu işin ehli olan kişiler tarafından yapılması da bir o kadar önemlidir. Gereksinim duyduğunuz, boyut ve özellik bakımından geniş ürün ağına sahip olan sirkülasyon pompa çeşitlerine sahip olabilir ve indirimli olan ürünleri de yakından takip edebilirsiniz. Siz de Trendyol sayfası üzerinden jeotermal sirkülasyon pompası gibi binlerce çeşit ürüne hızlı ve kolay yoldan ulaşabilir ve zahmetsiz alışveriş keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Sirkülasyon Pompası Ne İşe Yarar?

Sirkülasyon pompası; bütünleştirildiği sistemde mevcut suyun ilerlemesini ve sağlıklı bir şekilde hareket etmesini sağlayan önemli bir cihazdır. Kapalı devre olarak adlandırılan sistemlerin hem ısıtma hem de soğutmak işlemleri için ihtiyaç duyulan sıvı döngüsünü çalıştırır. Isıtma sistemlerinde kazanda bulunan suyun tesisattaki sıcaklık direncini geçmesine ve ısı yayıcılara doğru ilerlemesine yardımcı olur. Sıcak veya soğuk sistem fark etmeksizin sirkülasyon pompası mevcut mekanizmanın kalbini oluşturur. Ürün sayesinde sistemin uzak noktalarına dahi mevcut akışkanın iletilmesi mümkün hale gelir. Tüm bunların yanı sıra tesisat içerisinde yer alan boruların çapları küçültülebilir. Aynı zamanda boru içerisinde yer alan suyun miktarı da azaltılır. Böylece enerji verimliliği bir üst seviyeye çıkar. Minimum enerjiyle maksimum verim sağlar.

Sirkülasyon Pompası Nerede Kullanılır?

Sirkülasyon pompası; yaygın olarak havuzlar için kullanılır. Ürünlerin farklı özelliklere sahip modelleri bulunur. Mevcut tasarımların ortak özellikleri ise havuz içerisinde yer alan suyun giriş ve çıkış enerjisini yaratmaktır. Havuz pompası mevcut suyu basınçlar. Çeşitli sistemler üzerinden geçirilen vana, besleyici ve ısıtıcıya iletir. Modeller, genel olarak kendinden emişli şekilde tasarlanır. Bu sayede filtreleme çevrim boşaltım gibi pek çok işlemin yapılabilmesi için havuz suyu hareketlendirir. Mevcut sistemin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamak adına sirkülasyon pompasının sunduğu ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.

Sirkülasyon Pompası Ne Kadar Elektrik Harcar?

Sirkülasyon pompasının harcadığı elektrik miktarı satın alınan modelin özelliklerine göre değişiklik gösterir. Yeni nesil üretim anlayışına sahip cihazların enerji verimliliği ise oldukça yüksektir. Tüketilen enerji değerinin hesaplanabilmesi adına sirkülasyon pompasının günlük olarak ne kadar süre ile çalıştığı önemli bir belirleyicidir. Cihazın kapasitesine göre değişmekle birlikte standart özelliklere sahip bir ürün; günlük ortalama 50 Watt kadar enerji tüketir. Büyük modellerde ise bu değer 300 ile 800 Watt arasında değişir. Sirkülasyon pompasının kullanıldığı ortamın sıcaklık değeri de ihtiyaç duyulan akım miktarı üzerinde etkili olur. Ürünün ve ortamın özelliklerini dikkate alarak saatlik, günlük veya yıllık enerji tüketim miktarını hesaplayabilirsiniz.