İlgili Kategoriler
Fiyat
Şiş Numarası
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?

Şiş Çeşitleri ile El Emeği Örgüler

Pek çok insan hobi olarak ya da meslek olarak örgü örmektedir. Şiş örgü bir şeyler üretmek adına bir uğraş ya da kafa dağıtmak adına hobi haline getirilebilmektedir. Örgü şişlerinin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Örgü örmek için kullanılan şişler, üretilmek istenen ürüne göre seçilmelidir. Ahşap, metal ya da plastik gibi birçok farklı malzemeden üretilen şişler, farklı alanlarda kullanılmaktadır. Buna ek olarak farklı şiş çeşitlerini de denemek istediğiniz şeye göre karar verebilirsiniz. Şiş kullanımının değişmesinin sebeplerinden biri de tercih edilen ipe bağlı olmasıdır. Kullanacağınız örgü ipinin gerektirdiği şişin kaç numara olduğunu öğrenmeniz sizin için faydalı olacaktır. Ahşap şişler, yumuşak ve pürüzsüz örgüler için kullanılmaktadır. Bambu şişler de ahşap şiş çeşitleri arasına girebilir. Ayrıca bambu şişler fiyat olarak daha uygun olmaktadır. Örgü örmeye yeni başlayanlara bambu örgü şiş kullanması önerilmektedir. Çünkü bambu şişlerde örgü ipi kaymamaktadır. İlk kez örgü yapmayı deneyeceklerin sıklıkla karşılaştığı bu sorunu bambu şişler ile engellemek mümkündür. Şiş modelleri arasında yer alan plastik şişler ise yine örgü örmeyi ilk kez deneyecekler için uygun olmaktadır. Ucuz fiyatlı plastik şişler hafif ve esnek bir yapıya sahiptir. Plastik şişler de ahşap şişler gibi pürüzsüz örgü yapmanıza yardımcı olmaktadır. Plastik şişleri çok büyük örgüler yaparken ya da torba, çanta, bez halı örerken kolaylıkla kullanabilirsiniz. Eski zamanlarda özellikle kışlık kıyafetlerin yapımında şiş sıklıkla kullanılmaktaydı. Sıcak tutan kıyafetler arasında yer alan kazak, yelek, hırka, eldiven ya da atkı üretmek için örgüden faydalanılmaktadır. Kendi zevkinize uygun bir kıyafeti örgü ipi ve şiş alarak örebilirsiniz. Kendi emeğiniz ile ürettiğiniz ürünleri giymek ya da başkasına hediye etmek keyif verici bir aktivite olabilir. Zihni boşaltmak, stresi kontrol altına almak ve rahatlamak için terapi olarak sayılan örgü uzmanlar tarafından bile önerilmektedir. Kadın erkek fark etmeksizin herkes örgü yapabilir. Dilerseniz hobi olarak dilerseniz meslek olarak örgü yapabilirsiniz. Üretkenliğe katkı sağlayan örgü için gerekli ana malzemelerden biri örgü şişleridir. Şişleri farklı ürünler ortaya çıkarmak için kullanacaksanız örgü şiş seti çeşitlerine göz atabilirsiniz. Tek olarak satılan şişlerin yanı sıra 2’li, 3’lü ya da daha fazla sayıda şişler set olarak satılabilmektedir. Setlerin içinde aynı tür şişler bulunabildiği gibi farklı numaralara sahip şişler de bulunmaktadır.

Şiş Fiyatları

Şiş Fiyatları

Kafa dağıtmak, stresi azaltmak gibi farklı nedenlerden dolayı örgü yapmak, birçok kişiye rahatlık vermektedir. Birçok kişi örgü örmeyi hobi haline getirmiştir. Örgü örmenin yanı sıra dantel gibi ürünler ortaya çıkarmayı seven pek çok insan da bulunmaktadır. İki aktivite için de gerekli olan malzeme aynıdır. Fakat özellikleri birbirinden biraz farklı olduğu için şiş ve tığ olarak iki farklı ada sahiptir. Şiş ve tığlar da kendi içinde farklı çeşitler içermektedir. Şiş ile yapılan ürünlere örgü, tığ ile yapılan ürünlere ise dantel adı verilmektedir. Şişler numaralarına göre çeşitlilik göstermektedir. Örgü yapacağınız zaman şişin kalınlığına karar verirken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle örmek istediğiniz örgü modelini incelemelisiniz. Karar verdiğiniz örgü modeli şişin türünü ve numarasını belirlemenize oldukça yardım etmektedir. Bunun yanı sıra bazı örgülerde birden fazla şiş türü ve numarası kullanmak gerekmektedir. Bu durumda gerekli olan tüm şişleri almanız faydalı olacaktır. Bununla birlikte aldığınız örgü ipinin üzerinde yer alan etiket de kullanmanız gereken şiş numarasını içermektedir. Örneğin; etiketin üzerinde 10 numara şiş gibi yazılı bir öneri bulunmaktadır. Etiketin üzerinde yazan numaraya sahip şişi temin ederseniz elde etmek istediğiniz ürünü kolaylıkla üretebilirsiniz. Bunlara dikkat ettiniz fakat yine de hangi numara şiş alacağınıza karar veremediyseniz biraz örgü yapmayı deneyebilirsiniz. Sonrasında yaptığınız örgünün görünümünü inceleyerek uygun bir şiş olup olmadığına karar verebilirsiniz. Şişleri tek tek temin edebileceğiniz gibi aynı zamanda set halinde satılan çeşitleri de değerlendirebilirsiniz. Şiş seti birden fazla şiş gerektiren örgülerde kullanabileceğiniz şişleri size sunmaktadır. Şiş setlerinden tercih ederek farklı numaralara sahip birçok şiş elde edebilirsiniz. Böylelikle aldığınız zaman kullanmasanız bile ilerleyen zamanlarda başka bir örgü denemesi yapmak istediğinizde tekrardan şiş almanıza gerek kalmayacaktır. Şişler farklı malzemelerden üretilmiş çeşitlere sahiptir. Bu malzemeler arasında plastik, bambu, ahşap, metal gibi farklı maddeler yer almaktadır. Hepsi kendine has özelliklere sahiptir ve örgüye birbirlerinden farklı hava katmaktadır. Örgü örmeye karar verdikten sonra karar verilmesi gereken şeylerden biri örgü ipi diğeri ise şiştir. Önce ip sonrasında şiş tercihi yapılması önerilmektedir. Şiş fiyatları ve çeşitleri ile birlikte sayfamızda yer almaktadır. Örgü yapmayı sevenler ya da yeni başlayanlar için birçok farklı çeşitte örgü şişleri ve dantel tığları bulunmaktadır.

Şişleri Malzemeye Göre Seçmek

Şişleri Malzemeye Göre Seçmek

Örgü ve dantel, eski zamanlardan bu zamana kadar gelmiş olan aktivitelerden birisidir. Örgü ile pek çok farklı ürün ortaya çıkarılabilmektedir. İnsanlar hobi olarak yapmayı tercih etmektedir. Fakat bunun yanı sıra örgüyü meslek haline getirerek para kazanan kişiler de bulunmaktadır. Örgü örmek, stresi azaltmaya yardımcı olmaktadır. Zihin boşaltmak için örgü ve dantel örmenin işe yaradığı uzmanlar tarafından da söylenmektedir. Örgü yapmak için gerekli olan malzemeler oldukça basittir. Örgü şiş ve örgü ipi aldıktan sonra örgü örmeye başlayabilirsiniz. Dantel yapmak isteyenlerdenseniz ona özel tığlar ve ipler bulunmaktadır. Malzemeleri alırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. İlk defa başlayanların merak ettiği şeylerden bazıları hangi iplik ile kaç numara şiş kullanılması gerektiği ve hangi şiş çeşidinin örgü yapacak kişiye uygun olduğudur. Örgü örmeye başlayacağınız zaman önce ip sonrasında şiş tercihi yapmak doğru bir başlangıç olacaktır. Bunun yanı sıra satın aldığınız örgü iplerinin etiketlerinde de hangi numara şiş kullanılması gerektiğini bulabilirsiniz. Şişler, farklı materyallerden üretilen çeşitlere sahiptir. Her biri farklı özelliklere sahip olduğu için örmek istediğiniz ürüne göre hangi materyalden üretilen şişi kullanacağınıza karar verebilirsiniz. Bunun yanı sıra deneyerek de kendiniz için doğru şişe karar verebilmeniz mümkündür. Şişler ahşap, bambu, plastik, metal, titanyum gibi farklı malzemelerde üretilmektedir. Ahşap ve bambu şişler pürüzsüz örgü yapmak için idealdir. Örgü örmeye yeni başlayanlar için kullanışlı olmaktadır. Özellikle bambu şişler, yeni başlayanlar için önerilmektedir. Çünkü bambu şişlerde örgü örerken ip sıklıkla kaymamaktadır. Plastik şişler, hafif ve esnek yapıya sahip olduğu için ilk defa örgü örecekler için kolay kullanıma sahiptir. Metal şişler farklı maddelerden üretilen modellere sahiptir. Ahşap ve plastik modellere göre daha dayanıklıdır. Örgü şişlerini birbirinden ayırt eden bir diğer özellik şiş numaralarıdır.

Örneğin; 6 numara şiş, 7 numara şiş, 8 numara şiş, 9 numara şiş ile kışın sizi ya da sevdiklerinizi sıcak tutacak kazak, atkı gibi kıyafetler örebilirsiniz. Kullanılan ipin kalınlığı arttıkça kullanılan şişin numarası da artmaktadır. Örgü şişlerini set halinde de bulabilmeniz mümkündür. İçinde hem 3 numara şiş, hem de 10 numara şiş bulunan setlerden satın alarak uzun vadede kullanım sağlayabilirsiniz. Öreceğiniz ürüne karar verdikten sonra yapmanız gereken şey, örgü iplerini ve şişlerini temin etmektedir. Sonrasında kendinize ya da sevdiklerinize birbirinden harika kıyafetler örebilirsiniz.Zihin boşaltmak için kendinize uğraş edinmek istiyorsanız örgü örmeyi deneyebilirsiniz. Örgü örmenin stresi azaltan ve rahatlatan bir etkisi olduğu bilinmektedir. Örgü örerken dikkatinizi iplere ve şişlere vermeniz gerekmektedir. Çünkü örerken ilmekleri saymak ve örgüyü kontrol etmek önemlidir. Bu yüzden insanlar sinirli olduklarında ya da gerginken örgü örerek rahatlamayı tercih etmektedir. Yalnızca stres atmak için değil, sevdiğiniz ya da bir şeyler üretmek için de örgü örebilirsiniz. Örgü ile şık havlu kenarları, kışın içinizi sıcacık tutacak kazak ve hırkalar, ellerinizi soğuktan koruyacak eldivenler yapabilirsiniz. Üretkenlik açısından kazanmak isteyeceğiniz bir aktivite olan örgü hobi olarak yapılabildiği gibi meslek olarak da icra edilebilmektedir. Pek çok kişi evinde örgü yaparak bunları satmaktadır. Rengârenk ipler ile oyuncak bebek ören, çeyizlik dantel örnekleri üreten insanlar, bunları satarak para kazanabilmektedir. Şiş çubukları almadan önce nasıl ip kullanacağınıza ve ne öreceğinize karar vermiş olmanız gerekmektedir. Şişler, farklı materyallerden üretilen modellere sahiptir. Örgü şişleri plastik, ahşap, bambu gibi farklı malzemelerden üretilebilmektedir. Bunun yanı sıra örgü şişi stilleri de yer almaktadır. Örneğin; atkı, şal, battaniye ya da bölüm halinde örülüp sonrasında birlikte dikilen parçalar için düz örgü şişleri kullanılmaktadır. Bir çift 4 numara şiş satın alarak bu gibi ürünler ortaya çıkarabilirsiniz. Kalın örgü seviyorsanız 15 numara şiş veya 20 numara şiş kullanabilirsiniz. Düz örgü şişleri, en çok kullanılan şiş türü olmaktadır. İki iğne arasında uzanan misina ya da tel şişi dairesel bir hale getirmektedir. Bu şiş türleri, misina ya da telli şişler olarak geçmektedir. Misina ya da telli şişler ile yapımı uzun süren uzun atkı, kazak ya da büyük battaniyeler örebilirsiniz. Bunun yanı sıra şapka, çorap gibi farklı eşyalar da misina ve telli şişler ile örülebilmektedir. Tel ya da misinaların uzunlukları 40 ile 120 cm arasında değişiklik göstermektedir. Dairesel şişlerin en büyük yararlarından biri örgünün sebep olduğu ağırlığın tel ya da misinaya dağılması ve örgü yaparken sizi yormamasıdır. Bu sayede örgü örerken bileklerinizin ağrıması önlenmiş olmaktadır. Klasik örgü şişleri örülmeyen daha büyük parçaları ve yuvarlak modelleri örneğin; 60 cm misina ya da telli 12 numara şiş ile örebilmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra daha ince kalınlıktaki şişlerin de misina ve telli dairesel şiş modelleri bulunmaktadır. İşinizi kolaylaştıran şiş modellerinden biridir.

Örgünün Baş Kahramanı: Şişler

Örgünün Baş Kahramanı: Şişler

Örgünün geçmişi, çok eski zamanlara dayanmaktadır. Birçok insan kıyafetlerini örgü örerek yapmaya başlamıştır. Özellikle kışın sıcak tutan kazak, atkı, eldiven gibi kıyafetler örgü ile üretilebilmektedir. Bunun yanı sıra bebekler için yelek, battaniye, şapka gibi onları sıcak tutan eşyalar, ebeveynleri tarafından örülmektedir. Babaanne ve anneannelerin gece gündüz demeden çocuklarına ve torunlarına örgü örmesi gibi siz de kendinize bir uğraş olarak örgü örmeyi seçebilirsiniz. Kendinize ve sevdiklerinize birbirinden farklı örgüler yapabilirsiniz. Yalnızca kıyafet değil, aksesuar ve oyuncak çeşitleri de bulunmaktadır. Örgü örmeye yeni başlayacaksanız bilmeniz gereken birkaç püf nokta vardır. Bunlardan biri örgü şişlerin nasıl olması gerektiğidir. Örneğin; 3.5 numara şiş aldıysanız şiş ile fazla kalın olmayan yelek ve atkı modelleri örebilirsiniz. Aldığınız şişin numarasına uygun örgü ipini almak da önemli bir faktördür. Şişe uygun olmayan daha kalın ya da ince bir ip alırsanız örgü örmek zor bir hale gelecektir. Örgü şişi alacağınız zaman karar veremediğinizde örmek istediğiniz örgü modeline bakarak fikir oluşturabilirsiniz. Örgü modeli, gereken şiş boyutunu ve türünü belirlemek için kolaylık sağlayan bir yardımcıdır. Bazı örgü modelleri birden fazla şiş tipi ya da boyutu gerektirebilir. Böyle bir durumda gereken tüm şişleri edinmeniz gerekecektir. Şişler türlerine göre farklılık göstermektedir. Çift taraflı sivri şişler, misina ya da telli şişler ve düz şişler farklı örgü modellerinde kullanılabilmektedir. Bunların arasında en çok kullanılan şişler, düz örgü şişleri olmaktadır. Atkı, şal ya da parçalar halinde örülüp sonrasında birlikte dikilen modelleri örmek için mantıklı bir seçim olmaktadır. Dairesel şişler olarak bilinen misina ve telli şişler uzun örgü modelleri için ideal bir seçenek olmaktadır. Bunun yanı sıra yaka gibi yuvarlak kısımları da misina ve telli şişler ile kolaylıkla örebilirsiniz. Her iki ucu da sivri ve kısa olan şişlere çift taraflı sivri şiş denilmektedir. Çorap, şapka, eldiven gibi modelleri örmek için çift sivri şişler kullanılmaktadır.

Gagalı şiş olarak da bilinen Tunus şişleri Tunus örgüsü yapmak için kullanılan şiş modelidir. Tunus örgüsü, tığ ve şiş örgülerini bir araya getiren bir örgü tarzıdır. Çeşitli kıyafetler üretebileceğiniz ve hediyelik ürünler ortaya çıkarabileceğiniz örgüleri oluşturmak için gereken uzun şiş modelleri sayfamızda yer almaktadır.Örgü yapmaya karar verdiyseniz ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız öncelikle hangi şiş ve ipleri alacağınıza karar verebilirsiniz. Şiş ve ip örgü için gereken başlıca iki malzemedir. Farklı örgü modellerine göre şiş ve ipler de değişiklik göstermektedir. Farklı materyallerden üretilen şişleri kendi kullanım isteğinize göre tercih edebilirsiniz. Şişler plastik, metal ya da ahşap materyallerden üretilmektedir. Ahşap ve bambu şişler aynı sonucu alabileceğiniz şiş çeşitleridir. Örgü örmeye yeni başlayanlar için bambu şiş kullanımı önerilmektedir. Bambu şişlerde örgü ipleri kolay kolay kaymamaktadır. Yeni başlayan kişilerin örgü örerken en sık karşılaştığı problemlerden biri bu olduğu için bambu şiş tercih etmeleri ideal olacaktır. Örgüye yeni başlıyorsanız ve bütçeyi düşük tutmaya karar verdiyseniz plastik şişleri değerlendirebilirsiniz. Fiyat olarak uygun olan plastik şişler hafif ve esnek yapıya sahiptir. Bu yüzden pürüzsüz örgü yapmanızı sağlamaktadır. Plastik şişlerin uzatılabilir çeşitleri bulunmaktadır. Uzatılabilen boyutlara sahip plastik şişler, bu kullanımları ile oldukça pratiktir. Büyük örgü ya da bez halı örerken plastik şişleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Örgü örme konusunda deneyimliyseniz metal şişlerden kullanabilirsiniz. Kolay bir şekilde ilmek atmanıza yardımcı olmaktadır. Alüminyum, pirinç ya da nikelden üretilmekte olan metal şişler, örgüde daha hızlı ilerlemek için ideal bir seçenektir. Ahşap ve plastik şişlere göre daha dayanıklı bir yapıları vardır. Şiş örgü ile yün ip kullanabilirken dantel gibi örgüler için tığ iğne kullanmanız gerekmektedir. Dantel eskiden beri kullanılan ev aksesuarı olarak bilinmektedir. Genellikle çeyizlik eşyaların arasında yer alan danteller oldukça popülerdir. Tığların ergonomik tasarımlara sahip modelleri yer almaktadır. Saplı ya da sapsız tığ modellerini el alışkanlığınıza ve rahatlığınıza göre seçebilirsiniz. İhtiyacınız olan şiş ve tığları, tek tek satın alabileceğiniz gibi setler halinde de tercih edebilirsiniz. Örgü şiş seti içerisinde farklı numaralara sahip şiş çeşitleri yer alabilmektedir. Bu sayede uzun yıllar farklı örgü modelleriniz için setteki şişlerinizi kullanabilirsiniz. Setlerin içindeki şiş sayısı, marka ve modellere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Şiş fiyatları ve modelleri sayfamızda pek çok seçeneği ile birlikte yer almaktadır. Sizi rahatlatacak ve uzun yıllar farklı örgü modelleri yapabileceğiniz şiş modellerinden ihtiyacınıza uygun olan birini hemen sipariş verebilirsiniz. Şişler, ergonomik yapıları ve kullanışlı çeşitleri ile Trendyol’da yer almaktadır.

Şiş İle Neler Örülür?

Şiş tasarımlarına uygun olarak; battaniye, ceket, kazak, elbise ve süveter gibi farklı modeller örülmesi mümkündür. İstenen modele göre ip ve şiş seçimi ile örme işlemine başlanır. Numara ve boyut seçeneği sayesinde istenen rahatlıkla örgü yapılabilir. Şiş ile uygun ip seçimi yapılarak küçük kilim gibi şık dekorasyon ürünlerin örülmesi de mümkündür. Tamamen hayal gücüne kalmış farklı tasarımları şiş ile pratik şekilde örülebilir. Şiş ile örülen örgüler, son derece hızlı şekilde biter. Eskiden bugüne gelen bir el emeği işçiliği olarak yaygın şekilde yapılan hobi çeşididir. Şiş kullanılarak oldukça farklı ve güzel tasarımlar örülmesi mümkündür. Kullanışlı ve birbirinden şık modeller kolay şekilde şiş kullanılarak örülebilir.

Şiş Nerede Satılır?

Trendyol, şiş kullanımı için gerekli olan numara seçenekleri ile son derece fazla ürün alternatifi sunar. Burada hobi alanında istenen boyutta ve kalınlıkta şiş modellerine yer verilir. Örgü örmek, evde boş vakitlerde keyifle yapılacak bir hobi seçeneğidir. Buna uygun olan aparatlar ile istenen modeller kolaylıkla örülebilir. Üretimini yapan farklı firmalar arasından istenen kaliteye sahip tasarımın alım yapılması mümkündür. Trendyol ile seçenekler arasından uygun olanın incelenerek tercih edilmesine yardımcı olunur. Kullanışlı ve kaliteli tasarımları ile uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanım sağlanır. Yapılmak istenen örgü modeline göre uygun numara tercih edilebilir. Buradan tüm seçeneklere göz atabilirsiniz.

Tığ Mı Daha Kolay Şiş Mi?

Tığ işleri biraz daha detay gerektirir. Bu sebeple kullanım açısından bakıldığında şiş modelleri hem kalın ip tercihi hem de hızlı şekilde örülme etkisine sahiptir. Kolaylık açısından örgü için şiş seçimi yapılabilir. Yapılacak olan örgü modeli ve ip türüne göre kullanılacak aparat de farklılık gösterir. Tığ numaraları genellikle daha ince iplere uygunluk sağlar. Şiş modelleri ise kalın ipler için oldukça uygundur. Kullanım açısından kolaylık ip seçimiyle karar verilir. Kalın yapıda dizayn edilen iplerle tığ kullanımı son derece zor olur. İnce iplerde ise şiş kullanımı işleri zorlaştırır. Birbirinden farklı ve şık örgü modelleri için uygun aparat kullanılması önemlidir. Şiş kullanımı genel olarak daha kolaydır.