Atatürk Araştırma Merkezi Milli Bayram Olgusu Ve Türkiye'de Yapılan Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları (1923-1960)

229 TL
Son 1 ürün!

Ürün Bilgileri

Atatürk Araştırma Merkezi Milli Bayram Olgusu Ve Türkiye'de Yapılan Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları (1923-1960)

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Kampüs Kırtasiyem Satıcı Ünvanı: MÜZEYYEN KARAASLAN İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Mardin Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 2763828952200000 Vergi Kimlik Numarası: 5020529028
    Bu ürün Kampüs Kırtasiyem tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Çok eski çağlardan itibaren: toplumlar. tapınma. anma, kutlama. eğlenme vb. gereksinimlerini çeşitli etkinliklerle karşılamışlardır. Din ve din dışı olarak ayrılabilecek bu etkinlikler zaman geçtikçe farklılaşmaya başlamıştır. Yönetim biçimlerinin. üretim biçimlerinin ve teknolojik değişimlerin yarattığı sonuçlar bu öğelerin de farklılaşmasında etkili olmuştur.Milli bayram olgusunun gelişimi ise Dünya Tarihinde çok etkili olan Fransız Devriminin dogurdugu, milliyetçilik ile birlikte başlamıştır. İlk kez Batıda kutlanmaya başlayan milli bayramlar. Türk toplumunda Osmanlı Devleti'nde, 2. Meşrutiyetten itibaren görulmeye başlanmıştır. Bu çalışmada, 1923-1960 arası Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişimi, Milli birlik ve beraberliğini en iyi şekilde görülebileceği milli bayramımız olan, Cumhuriyet Bayramı ekseninde ele alınmıştır. Atatürk, İnönü ve Demokrat Parti dönemleri birbirinden farklı özellikler içermektedir. Atatürk Dönemi
  • Cumhuriyet'in ilanı ile başlayan devrim dönemi gelişmelerini içerirken, İnönü dönemine II. Dünya Savaşı ve savaşın getiridği sonuçlar damgasını vurmuştur. Bu dönem içersinde gerçekleşen çok partili hayata geçiş, 1950-1960 arası Demokrat Parti iktidarı ve bu süreçteki iç ve dış olaylar Türk siyasal hayatının önemli dönemlediri. Bu dönemlerdeki olaylar ve gelişmeler her alanda olduğu gibi, Milli bayram kutlamalarını da geniş ölçüde etkilemiştir. Her bir dönemin iç ve dış gelişmeleri bayram kutlamalarını farklılaştırmıştır.

Ürün Özellikleri

  • Yazar Anonim
  • Roman Türü Aşk-Romantik
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
Geri Bildirim Ver