Marka
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Ayırma Hunisi

" araması için 45 sonuç listeleniyor
Glassco Ayırma Hunisi 50 Ml
Kargo Bedava

GlasscoAyırma Hunisi 50 Ml

1.450 TL
Sepete Git

Mutfakta İşleri Kolaylaştıran Ayırma Hunisi Çeşitleri Trendyol'da!

Farklı aşamalarda yoğunluğa sahip sıvıları ekstraksiyon adı verilen ayırma işlemine maruz bırakarak yoğunluk düzeylerine göre karışmayacak seviyeye getiren ayırma hunisi, bileşikleri veya metal komplekslerinin çözünürlüklerine göre sınıflandırılmasını sağlıyor. Tipik olarak eter, diklorometan, kloroform, etil asetat gibi organik çözücüler kullanılarak iki sıvı arasında net bir sınır oluşturulması sağlanıyor. Sulu faza sahip yoğun sıvı ayrıldıktan sonra kapta kalan daha az yoğunluktaki sıvı halojenasyonun tamamlanmasıyla valf yoluyla boşaltılıyor ve işlem sonlandırılıyor. Birbiri içerisinde çözünmeyen ve yoğunlukları birbirinden farklı karışımların ayrılması işleminde ayırma hunileri görev alıyor. Üstte bir kapak altta ise musluğu bulunan bu cam aracın prensibi, karışımı oluşturan maddelerin birbiri içerisinde çözünmemesi nedeniyle oluşturdukları sistem üzerine uygulanıyor. Sistem içerisinde yoğunluğu büyük olan sıvı altta bulunuyorken yoğunluğu küçük olan sıvı karışımın üst kısmında yer alıyor. Bu sıralamayı takip eden sıvılar huni içerisinde yoğunluğu büyük olandan küçük olana yani, aşağıdan yukarıya doğru sıralanıyor. Musluk yardımıyla da bu sıvılar kolaylıkla birbirinden ayrılıyor. Çoğu organik çözücü, sulu çözücülerden daha az yoğun olsa da halojenasyon işlemlerinden sonra istisnalar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle ayırma işleminde huni tipini olduğu kadar doğru çözücü özelliklerini bilmek de önem arz ediyor. Laboratuvarda kullanılan model şeklinin seçildikten sonra doğru tekniği uygulanması da işlemin başarılı şekilde tamamlanmasına yardımcı oluyor. Ayırma hunisi özellikleri sayesinde bu işleri zorlanmadan gerçekleştirebilirsiniz.

Her İhtiyaca Uygun Ayırma Hunisi Çeşitleri

Her İhtiyaca Uygun Ayırma Hunisi Çeşitleri

Ayırma hunileri, yarım küre uçlu koni şeklinde üretiliyor. Üstünde durdurma fonksiyonunu sağlayan buton, altında ise sıvının akma hızını kontrol eden musluk bulunuyor. Laboratuvar ayırma hunisi tipik olarak düşük termal genleşme katsayılarına sahip borosilikat camdan elde ediliyor. Diğer camlara göre termal şoka daha dirençli yapıda bulunan silis ve bor trioksit cam maddeleri, kırılma olmaksızın sıcaklık farklılıklarına dayanabiliyor. Musluk kısımları ise tavalar ve diğer pişirme kaplara yapışmaz özellik veren PTFE içeren kaplamadan oluşuyor. Makinelerin sürtünmesini ve enerji tüketimini de azaltan PTFE, bakteri ve diğer bulaşıcı özellikteki mikroorganizmaların yapışması ve enfeksiyon yaratma riskine karşı cerrahi girişimlerde kullanılan kateterlerin üzerinde de kaplama olarak kullanılabiliyor. Kap büyüklükleri 30 ml ile 3 l arasında değişebiliyor. Endüstriyel kimyada yaygın olarak kullanılmakla beraber sıvı bileşenlerin parçalarını ayırmak amacıyla kullanılan santrifüj cihazlarında da tercih ediliyor. Eğimli kenarları, katmanların tanımlanmasını kolaylaştırmak amacıyla tasarlanıyor. Musluk sayesinde kontrollü sıvı çıkışı sağlayan ayırma hunisi, sıvının kolaylıkla boşaltılmasını sağlarken üst kısmında bulunan buzlu cam veya tıpa ile konik bir bağlantı oluşturuyor. Kullanım esnasında iki faza sahip karışımı çözelti halinden ayrılması beklenen karışım, alttaki musluk kapalıyken üstten ekleme yapılmasıyla başlatılıyor. Daha sonra ürün kapatılarak birkaç defa ters çevrilerek sallanıyor, böylelikle kuvvetli bir karışıma maruz kalan çözeltide emülsiyon oluşumu sağlanıyor. Bu model normal pozisyonuna getirildikten sonra ise musluk dikkatlice açılarak basınç sonucu oluşan buhar basıncı serbest bırakılıyor. Fazların tamamen ayrılmasına izin vermek için bir kenarda dinlendirilen ürün, daha sonrasından üst ve alt musluklarının açılmasıyla alt fazın, maruz kaldığı yer çekimi sayesinde ayrılması sağlanıyor. Alt tabaka çıkarılıp musluk kapatılıyor, üst tabaka ise üst kısımdan başka bir kaba dökülüyor. Cam ayırma hunisi çeşitleri arasında cam tıpaya ve musluğa sahip, armut, silindir, küre ve koni şeklinde, değiştirilebilir uçlu veya derecelendirilmiş, tıpalı türler bulunuyor. Farklı boyutlarda da bulunabilen hunilerden kullanım amacına uygun olana erişmek, çevrimiçi mağazalarda belirtilen ürün modellerine ait ayrıntılar sayesinde daha kolay hale geliyor.

Kullanışlı Yağ Ayırma Hunisi Modelleri

Kullanışlı Yağ Ayırma Hunisi Modelleri

Yağ-su, benzin-su, karbontetraklorür-su gibi karışımlar kolay ayrılanlar arasında sayılıyor. Ekstraksiyon olarak adlandırılan çekme yöntemine dayalı ayırma ise çoğu endüstride ve yağ eldesi sırasında sık kullanılan yöntemlerden biri olarak biliniyor. Bir çözelti ve süspansiyon içerisindeki maddenin karışımdan ayrılması amacıyla kullanılıyor. Bu ürün yardımıyla gerçekleştirilecek işlemin esası, bir çözelti ve süspansiyon içinde bulunan maddelerden bir tanesinin uygun olan bir çözücü içerisinde çözdürülerek karışımından ayrılması esasına dayanıyor. Laboratuvar malzemeleri arasında yaygın olarak kullanılan cam tıpaya sahip huniler, cam ağzına tam oturan mikro yüzeyli tıpa sayesinde donma sorunlarını ve gres kirliliğini azaltıyor. Damla ucu şekliyle yarattığı farklılığın yanı sıra çıkarılıp tekrar takılabilir özelliği sayesinde işlem esnasında kolaylık sağlıyor. Standart cam gövdeli olanların aksine kırılmayı neredeyse ortadan kaldırabilecek dayanıklılığa sahip PTFE gövdeden üretiliyor. Sızdırmazlık ve yalıtım amacıyla kullanılan o-ring ve contaların takıldığı musluğu ve gövdesi, tekrarlanan basınçlara ve kuvvetli darbelere kırılmadan dayanabiliyor. Küre şeklindeki olanlar ise geniş kapasiteye sahip olmalarını sağlayan cam yapıları sayesinde 60 ila 1000 mililitreye varan büyüklüklerde bulunabiliyor. Silindirik model 250 ml teflon kapağa sahip olmasının yanı sıra sıvıların ayrılmasını kolaylaştırmak için vanaya doğru sivrilen özel olarak kalıplaşmış bir boşluktan meydana geliyor. Mikro cilalı namlulara uyan 2 numaralı PTFE musluk tıpası ve 22 numara hafif ve konik cam tıpası bulunuyor. Konik huniler 4000 ml ve 500 ml boyutlarında teflon musluk kapağa sahip bor silikat 3,3 camdan üretiliyor. Yaygın olarak kullanılan armut tipi ayırma hunisi 250 ml, 500 ml, 1000 ml, 2000 ml boyutlarında değişebiliyor. Armut tipli olan 1000 ml, hem kimya laboratuvarlarında hem diğer ayırma işlemlerinden yaygın olarak kullanılan bir fikstür olarak biliniyor. Karışmayan sıvıları çözünen maddelerden ayırmak amacıyla kullanılmasının yanı sıra farklı çözelti-çözünen madde katmanlarının oluşturulmasını sağlıyor. Armut tipi veya koniklere konulacak polar olmayan bir çözünen, kap içerisinde polar olmayan bir çözücü ile karıştırılarak çözeltiden ekstrakte edilebiliyor. Karıştırmadan sonra ilk çözelti ve polar olmayan çözücü ayrılıyor ve çözünen yeni sıvı içinde kalıyor. Bu katmanlar, akışı kontrol etmek amacıyla musluk kullanılarak da kaptan tahliye edilebiliyor. Tüm ayırma hunisi çeşitleri içerisinde yoğunluklarına göre ayrılacak sıvılardan en düşük yoğunluğa sahip olan sıvı daha yüksek yoğunluktaki sıvının üzerinde kalıyor. Bununla birlikte bir ayırma hunisi içerisinde kalan alt katman her zaman sulu çözelti olmayabiliyor. Karıştırma işleminin genellikle tıpa sağlam ve musluk kapalıyken nazik hareketlerle ters çevrilerek yapılması öneriliyor. Havalandırma ise kaputun arkasına dönük duran musluk ile yapılıyor.

Laboratuvara Özel Ayırma Hunisi Çeşitleri

Laboratuvara Özel Ayırma Hunisi Çeşitleri

Kimya laboratuvarlarında kullanılmak üzere yapılan huniler, özel uygulamalar için birçok farklı türe uyarlanabilir seviyelerde üretiliyor. Genel olarak sıvıların bir şişe içerisine yavaşça eklenmesini sağlayan musluklardan oluşan huniler, katılar için ise geniş ve kısa gövdeye sahip yapılarda üretiliyor. Böylelikle işlem sırasında kolay tıkanmalara yol açabilecek sorunların önlenmesi amaçlanıyor. Filtre kâğıdı ile birlikte kullanılan Buchner ve Hirsch hunileri filtrasyon işlemi esnasında ince parçacıkları sıvıdan ayırırken sıvı-sıvı ekstraksiyonlarında ayırıcı huniler tercih ediliyor. Çeşitli malzemeler için kullanılan bu ürün petrol malzemelerinde de kullanılıyor. Mazot su ayırma hunisi, bunlardan bir tanesidir. Mazot ile suyu ayırarak farklı işlemlerde de kullanılmasını sağlar. İşleme yönelik kullanılan kaplar genellikle armut şeklinde, kapağı ve kısa boynu bulunan, sıvıların eşit şekilde dökülmesini sağlayan musluğa sahip araç olarak biliniyor. Düz olanlar, uzun boyuna sahip şekilleriyle biliniyor olsa da kullanım amacına göre çeşitli uzunluklara sahip boyunlardaki huniler de tercih edilebiliyor. Filtre modelleri, filtre kâğıtlarının etkinliğini arttıran ve böylelikle filtreleme sürecini hızlandıran ince bir kılcal boru boynu ve nervürleri ile biliniyor. Toz için olanları ise tozların hızlı dökülmesi için sahip olduğu küçük ve geniş ağız yardımıyla işlem görüyor. Hirsch hunilerinin şekli normal olanlara benziyor olsa da filtrasyonun hızlandırılması için tabanında delikler ve sinterlenmiş camlar içeriyor. Damlama modelleri, buzlu cam eklemi bulunan standart konik şekle sahip olmasının yanı sıra basınç dengeleyici ile birlikte çalışma sistemini yürütüyor. Porselenden üretilen huniler sinterlenmiş cam ve delikli porselen içeriyor. Damlama modellerinin aksine düşük basınçta etki gösteren filtrasyon işlemlerinde kullanılıyor. Sıcak filtreleme için ise ceketli huni yapısının ısıtılmış bir sıvıyla çevrelendiği az görülen huni tipleri arasında bulunuyor. Kimyasal kirlenmeyi azaltmak, OSHA ve EPA düzenlemelerine uymak amacıyla, kilitli bir kapak ve conta ile donatılan eko modeller kullanılıyor. Laboratuvar modelleri arasında yer alan damlatma hunisi, reaktifleri yavaşça, damla damla aktarmak amacıyla tasarlanan araçlar olarak biliniyor. Koni ve soket şeklindeki silindirik tipi, basınç dengeleme borusu bulunan modeli, armut biçimli dereceli ve derecesiz modeli bulunuyor. Ürünün ampulünden sapın etrafındaki buzlu cam bağlantı noktasına kadar ek dar bir delikli cam tüp, basınç dengeleme modellerinin şeklini oluşturuyor. Haznede kaybolan sıvı hacmi, reaktifin içine aktığı şişeden gelen eşdeğer gaz hacmiyle yer değiştiriyor. Böylelikle tüp veya kapalı bir alıcı balon ile kabın haznesi arasındaki basınç eşitlenerek hazneden sıvı akışı daha seyrek ve kontrollü seviyeye getiriliyor. Benzin su ayırma hunisi olarak da kullanılan bu ürünlere Trendyol aracılığıyla sahip olabilirsiniz.

Zeytinyağı ve Su Ayırma Hunisi Modelleri

Zeytinyağı ve Su Ayırma Hunisi Modelleri

Bu ürünler, üstünde yarım daire veya küre bulunan koni şeklinde cam materyalden üretiliyor. Özellikle yap ve suyun ayrılmasında kabın doğru kullanılması ve ayırma yönteminin iyi bilinmesi, işlemin istenilen sonucu vermesini sağlıyor.

İlk amaç iki katmanın maksimum seviyede iç içe geçmesi olmakla beraber devamında uygun seviyelerde ayrılmalarına izin veriliyor. Organik çözücünün doğal buhar basıncından veya sodyum bikarbonat ile yıkanmaları durumunda meydana gelen gazdan kaynaklanan basınç, işlem esnasında oluşabilecek komplikasyonlar arasında yer alıyor. Bu nedenle kap içerisinde birbirinden ayrılmak istenen katmanların seviyelerini bilmek önem taşıyor. Tipik olarak tıpa, ürün gövdesi, musluk ve tahliye ucundan oluşan yağ ayırma hunisi, içerisinde yapılacak tüm işlemlerde organik bir çözücü içerisinde organik bir reaksiyon karışımı oluşturacak şekilde üretiliyor. Musluk kapatıldıktan sonra organik sıvının kap üstünde yer alan tıpa açıklığından eklenmesiyle işleme başlanıyor, ardından sulu çözeltinin ilavesinin, herhangi bir kimyasal reaksiyona neden olmaması bakımından oldukça yavaş yapılması öneriliyor. Meydana gelebilecek gaz oluşumuna, kabın içerisindeki köpürmeler durana kadar karıştırılmasıyla son verilebiliyor. Fakat bu noktada sıvı çıkış hızını ayarlayan durdurucunun kap üstünde bulunan açıklığa yerleştirildikten sonra ürünün kaldırılması gerekiyor. Devamında tek hareketle kabı ters çevriliyor, vana sıvının yüzeye çıkmasını kolaylaştırmak adına açılıyor. Bazı durumlarda tıpa yeterince sıkı değilse sıvının ağırlığı nedeniyle tıpanın açıklığından dışarı sızmasına neden olabiliyor, tıpa fazla sıkıldığında ise donmalar meydana gelebiliyor. Kap içerisinde bulunan tıpa ve musluk özellikleri, dayanıklılığı ve ayarlarının dikkat edilerek seçilmesi, işlem sırasında meydana gelebilecek sorunları önlemeye yardımcı oluyor. İyi bir ekstraksiyon elde etmek için iki tabakanın da iyice karıştırılması gerekiyor. Doğru seviyeye getirilen ve sıkılığından emin olunan musluk, tam karışma sağlayacak kuvvetli sallama işleminde sıvının dışarı sızmasını önlüyor. Sallama sonrası oluşan basınç ise ürünün periyodik olarak havalandırılması ile dengelenebiliyor, ideal sıkılıktaki musluk basıncı dengeleyecek kadar havanın dışarı salınmasını kolaylaştırıyor. Katmanların ayrılmasına sıra geldiğinde plastik ayırma hunisi, şekline uygun standına yerleştiriliyor, musluk çıkarılarak ayrılan emülsiyonun kaba boşalması sağlanıyor. Yağ ve suyun ayrıldığı durumlarda bazen katmanlar hemen anlaşılamayabiliyor. Bu neden 5-10 dakika kabı sabit bırakmak sıvının ve yapın katmanlarının belirginleşmesine, alt katmanın diğer kaba daha kolay aktarılmasına yardımcı oluyor.

Karışıma Göre Plastik Ayırma Hunisi Seçimi

Karışıma Göre Plastik Ayırma Hunisi Seçimi

Homojen ve heterojen karışımlara göre değişen özellikteki ayırma hunilere kullanmak, başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Çoğu malzeme iki veya daha fazla bileşenin karışımından oluşmasının yanı sıra homojen olanlar tekdüzeyken heterojenler tek tipte bulunmuyor. Heterojen karışıma giren yağlar, doğru model ve fiziksel yöntemin seçilmesi ile kolaylıkla ayrıştırılabiliyor. Ayırma tekniklerinin seçimi ise karışımın türüne ve bir karışımın bileşenlerinin kimyasal özelliklerindeki farklılığa göre değişiyor. Ayırma teknikleri kristalleşme, filtrasyon, boşaltma, süblimasyon, buharlaşma, basit ve kademeli damıtma, kromatografi, ayırma hunisi, manyetik ayırma ve yağış olmak üzere farklı şekilde uygulanıyor. Bu teknikler arasında yaygın olarak kullanılan musluklu ayırma hunisi, iki karışmayan sıvı faz arasında bir karışımın bileşenlerinin ayrılması söz konusu olduğunda kullanılıyor. Sulu faz ve organik çözücüden oluşan bileşiğin kap içerisine alınması, sıvıların yoğunlukları arasındaki farklılığa göre ayrışmalarını sağlıyor. Fazla yoğunluktaki sıvı alt katmanı, az yoğunluktaki sıvı üst katmanı oluşturuyor. Yağ ve su karışımını ayırmak için, gazyağı ve su karışımını ayırmak için bu model çeşitleri sıklıkla tercih ediliyor. Bir diğer yöntem olan kromatografi, yine sıvı bileşenleri ayırmak için kullanılan bir yöntem olarak bilinse de numunenin farklı bir çözücü içerisinde ayrışma yeteneğiyle diğerlerinden ayrılıyor. Mobil faz adı verilen çözücü, gaz veya sıvı olabilmekle beraber sabit faz adı verilen başka bir fazdan geçirilmesiyle çözünme işlemini tamamlıyor. Sabit faz ise bir cam plaka veya bir parça kromatografi kâğıdı içinde paketlenmiş bir katı olabiliyor. Bu bileşenler farklı hızlarda hareket ederek ayrışma işleminin tamamlanmasına yardımcı oluyor. Bu işlem boyadaki renkleri ayırmak, pigmentleri doğal renkleri ayırmak veya ilaçları kandan ayırmak için kullanılıyor. Silindirik modellerin büyüklüklerinin kullanıldığı santrifüjlüme, ayırma işleminde sık kullanılan yöntemlerden bir diğeri olarak biliniyor. Normal filtreleme yöntemlerinin iyi çalışmadığı durumlarda çözünmeyen malzemelerin sıvıdan ayrılması işlemini gerçekleştiriyor. Santrifüj, parçacıkların boyutuna, şekline, yoğunluğuna bağlı olarak etkisini gösteriyor. İşlemin amacı, daha yoğun parçacıkların dibe doğru düşerek daha hafif parçacıkların dönüşünü hızlandırması ve üstte kalmalarını kolaylaştırması olarak açıklanıyor. Her ihtiyaca uygun olan ayırma hunisi satın alabilirsiniz.

Beğenilen Ayırma Hunisi Özellikleri

Beğenilen Ayırma Hunisi Özellikleri

Tanı laboratuvarlarında, evde tereyağı yapımında, çamaşır makinelerinin sıkma sistemlerinde uygulanıyor. Basit damıtma yöntemi ise, ayrışmadan kaynayan ve kaynama noktalarında yeterli faka sahip iki karışabilir sıvı içeren karışımın bileşenlerinin ayrılması için uygulanıyor. Sıvının kaynama noktalarında ısıtılmasını ve buharların aparatın soğuk kısmına aktarılarak yoğunlaşmasını sağlayan bu işlemde sıvı ayırma hunisi yüksek sıcaklıklara dayanıklı cam yüzeyinin dayanıklılığı öne çıkıyor. İki huninin aparat yardımıyla bağlanmasıyla kurulan basit damıtma yönteminde, sıvının yüksekliği ile yükselen buhar basıncı atmosfer basıncıyla aynı seviyeye ulaştığında buhar haline geçiyor. Bu nedenle yüksek dayanıklılığa sahip borosilikat camdan üretilen model, çoğu işlemde olduğu gibi basit damıtma sırasında da işlemin başarılı şekilde tamamlanmasını sağlıyor. Soğuduğunda yoğunlaşan buhar aparatlardan geçerek vakum adaptörü vasıtasıyla alıcıda toplanıyor ve işlem sonlandırılıyor. Özellikle aseton ve suyun ayrılmasında, alkolün damıtılmasında tercih edilen bu yöntem, yüksek ısı farklılıkları yarattığından uygun ürün çeşitlerinin seçiminden sonra uygulanması öneriliyor.

Laboratuvar ve ev koşullarını eşitleyerek ayırma işlemini kolaylıkla gerçekleştirmek, güvenilir cam yüzeylere sahip ürünlerle damıtma ve ekstraksiyon işlemlerini tamamlamak istiyorsanız Türkiye ve dünyanın başarı, kalite ve güvenilirlik açısından önde gelen markalarını Trendyol sayesinde inceleyebilir, ayırma hunisi fiyat, indirim ve kampanyalarından haberdar olabilirsiniz.