Fenomen Yayıncılık Edebiyat Ve Soğuk Savaş / Nusret Ersöz / / 9786257351355

118,48 TL
Son 1 ürün!

Ürün Bilgileri

Fenomen Yayıncılık Edebiyat Ve Soğuk Savaş / Nusret Ersöz / / 9786257351355

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: bkmkitap Satıcı Ünvanı: POİNT İNTERNET TEKNOLOJİLERİ VE LOJİSTİK ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0563065227000001 Vergi Kimlik Numarası: 5630652270
    Bu ürün bkmkitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Soğuk Savaş, Amerika Birleşik Devletleri ile Sovyetler Birliği özelindeki karşılıklı tehditler, rekabet ve çekişme ile nitelenip 1991’de son bulan basit bir gerginlikten daha öte ve derin bir süreçtir. Doğu-Batı, Komünizm-Kapitalizm, Bireysellik-Çoğulculuk, Liberalizm-Merkeziyetçilik gibi, insan yaşamını zıt kutuplara çeken ikili karşıtlıklar, Soğuk Savaş’ın ‘cephelerini’ oluşturmuş, bu süreci çok boyutlu kılmış ve çoğu ülkeyi bir taraf seçmeye mecbur bırakmıştır. Doğu ve Batı blokları arasında nükleer savaş çıkma ihtimalinden kaynaklanan korku ve belirsizlik halleri, Soğuk Savaş’ın fiili olarak yaşandığı yaklaşık kırk dört yıl (1947-1991) boyunca ülke yönetimlerini, toplumları ve bireyleri etkisi altına almıştır. ABD ile SSCB arasındaki üstünlük mücadelesi, bu iki küresel gücün ve onların safında/etkisinde yer alan ülkelerin, birbirlerinin her kararına, hamlesine veya beyanına şüphe ile yaklaşmasına neden olmuştur. Batı Blok’unda, Komünizm’in tüm dünyaya yayılacağı korkusu, Doğu Bloku’nda ise Birleşik Devletler ile vücut bulan Kapitalist düzenin tüm Avrupa’yı kontrolü altına alacağı düşüncesi hâkim olmuştur. Şüphecilik devletlerarası ilişkilerle sınırlı kalmamıştır
  • bloklar arası bilgi akışını sağlamak üzere görevlendirilen ve toplumun her kesiminde bulunabilen gizli ajanlar sebebiyle, sıradan bireylerin çevreleriyle ilişkileri de şüphe duygusuyla şekillenmiştir. Soğuk Savaş’ın soyut düzlemdeki gerginliğinin uzantıları somut olarak ABD veya SSCB’nin kendi topraklarında görülmemiştir. Bunun yerine, bu devletler, üzerinde otorite kurup kaynaklarından faydalanmak istedikleri ve bu uğurda ‘savaş alanına’ dönüştürdükleri az gelişmiş coğrafyalarda (Kore, Küba, Vietnam, Afganistan) ve çoğunlukla bu ülke/bölge insanlarını ‘savaşçı’ olarak kullandıkları çatışmalarda dolaylı olarak karşı karşıya gelmişlerdir. Bu durum, Soğuk Savaş’tan günümüze miras kalan belki de en belirgin ‘geleneklerden’ birini, Vekâlet Savaşı (Proxy War) olgusunu oluşturmuştur. Diğer yandan, Soğuk Savaş’ın, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla sona ermesi, zıt kutupları birbirine yakınlaştırırken, Batı Blokunun savunduğu demokrasi, küreselleşme, kapitalizm, tüketicilik, serbest pazar ekonomisi gibi kavramların güçlenip kabul görmesine neden olmuştur. Soğuk Savaş, yaşandığı dönemde ve sonrasında, özellikle doğu ve batı bloku ülkelerinde önemli siyasi, ekonomik ve teknolojik sonuçlar doğurduğu gibi sanat eserlerini ve kültürel hayatı da doğrudan etkilemiştir. Özellikle müzik, sinema, tiyatro ve edebiyat dallarında, korku ve endişenin nüfuz ettiği ‘psikolojik savaş’ ortamını farklı yönleriyle dış dünyaya sunan eserler verilmiştir. Bu çalışma, Soğuk Savaş döneminde ya da sonrasında çeşitli ülkelerde ve dillerde yayınlanan edebiyat eserlerinin, Soğuk Savaş’ın izlerini hangi açılardan yansıttığı, savaşı hangi yönleriyle ele aldığı, edebiyatçıların savaştan nasıl etkilendikleri ve bu etkiyi eserlerine nasıl taşıdıkları vb. konuları tartışmayı amaçlamaktadır. Soğuk Savaş’ı edebiyat bağlamında ele alan Türkçe çalışmaların azlığı göz önüne alındığında bu çalışmanın literatüre önemli katkı sağlayacağı ve konuyla ilgili sonraki çalışmalar için de zemin hazırlayacağı düşünülmektedir.

Ürün Özellikleri

  • Yazar Mehmet Burak
  • Roman Türü Klasikler
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2021
Geri Bildirim Ver