İTEK - Ex-Proof Gaz Alarm Dedektörü

Ürün Bilgileri

İTEK - Ex-Proof Gaz Alarm Dedektörü

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: ASTEK BİLİŞİM GÜVENLİK Satıcı Ünvanı: MURAT ŞİMŞEK İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 8130613755
    Bu ürün ASTEK BİLİŞİM GÜVENLİK tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Sanayi tipi mutfaklarda, kazan daireleri ve benzeri yerlerde kullanılmak üzere havadaki patlayıcı gazları algılayabilen (doğalgaz ve LPG) bir cihazdır. Bu tür tehlikeli gazların tespit edilmesi durumunda, cihaz buzzerı(zil) ile sesli, LED’i ile ise ışıklı uyarı sağlar. Röle çıkışı ile alarm durumunda çalışması istenilen cihazlara bağlanabilir.(solenoid valf,siren gibi). Sensörü poliüretan ve sinter malzeme ile toza, suya, neme ve patlamaya karşı koruma altına alınmıştır. Ortamda bulunan gazların patlama veya parlama oluşturmayacak kontrasyon sınırına Alt Patlama Sınırı(APS) denir.Doğalgazın APS değeri %5, LPG(tüpgaz)’ın %3 olup gaz alarm cihazı gaz sızıntısı bu değerin beşte birine ulaşmadan cihaz alarm vermeye başlar.Doğalgaz için %0.5 veya 5000 ppm LPG için ise de %0.3 veya 3000 ppm alarm verme noktalarıdır. Cihazın Kurulumu ve Çalışması: Cihazın enerji beslemesini yapınız. Enerji verildiğinde yeşil ışık yanar. 60 saniyelik kalibrasyon süresi vardır.Bu sürede cihaz gazı algılamaz.Test etmek için de gaz koklatılmaz.(Elektrikler kesilip tekrar geldiğinde 60 saniyelik kalibrasyon ihtiyacını tekrar duyar.) 60 saniyelik süre dolduktan sonra cihaz hazır hale gelmiş olur. Bu durumda patlayıcı gazlar dan (doğalgaz ve LPG) biri alt patlama sınırına ulaştığını tespit etmesi durumunda alarm ışığı (kırmızı led) ve buzzer devreye girer.Alt patlama sınırının altına düşene kadar cihaz alarm verir. Alt patlama sınırının altına düştüğünden cihaz normal çalışma durumuna döner. Cihaz üzerindeki fault ışığı (sarı led) ise hata (arıza) durumunu bildirir. Fault ışığı (sarı led) sensörün süreklilik kaybı ve kısa devre durumunda devreye girer.Bu durumda teknik servis ile irtibata geçiniz. Bakım: Cihazı temizlemek için hafif nemli bir bezle silenebilir.Cihazı temizlemek için herhangi bir kimyasal(deterjan) kullanılmamalıdır. Cihazın sağlamlığını kontrol etmek amacıyla altı ayda bir çakmak gazı ile test yapınız.Cihazı denemek maksadıyla ortamın tamamına gaz vermeyiniz.Aksi durumda tehlike yaratabilirsiniz.
Geri Bildirim Ver