İlgili Kategoriler
Çerçeve Tipi
Materyal
Fiyat
Boyut/Ebat
Parça Sayısı
Tema / Stil
Fiyat Geçmişi
Renk
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Kaplumbağa Terbiyecisi Tablosu

" araması için 399 sonuç listeleniyor

Kaplumbağa Terbiyecisi Tablosu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kaplumbağa Terbiyecisi Neyi Anlatıyor?

Terbiyeci Osman Hamdi Bey'in kendisidir. Terbiyeci olmanın zorluğu öğretici, akıcı, hicivli bir dille anlatılmıştır. Osman Hamdi Bey eserde değişime direnen toplumu sanat yoluyla çağdaş seviyeye getirmeye çalışmış, sanat okulu ve müze açma girişiminde bulunmuştur. Yapılan müzayedede açık artırma usulüyle İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi tarafından 5 milyon TL'ye satın alınmıştır. Tablonun bugünkü değerinin 15 milyon olduğu bilinmektedir. Bu tablo Pera Müzesi'nde sergilenmektedir. Sanat ve sanatsal faaliyetler açısından toplumu şekillendiren oldukça popüler, önemli bir başyapıt olarak geçmişten günümüze oldukça yoğun ilgi görür. Görsel zenginliği, ilginç hikâyesiyle dikkat çeken sanat eseri popüler, özel bir tablo olarak ün kazanmıştır. Çağdışı bir karakteri resmeden, yavaş etkisiz reform girişimlerini ön plana çıkaran eserin orijinal baskı kalitesi yüksek olup akıcı üslubu ve dikkat çekici konusuyla beğeni toplar.

Kaplumbağa Terbiyecisi Tablosu Kimindir?

Kaplumbağa Terbiyecisi 1906 -1907 yıllarında çizilen Osman dağ Hamdi Bey'in önemli bir eseridir. Osmanlı İmparatorluğu’ndaki Lale Devri yıllarında Sadabat eğlencelerinde gece bahçelerini aydınlatması için kaplumbağaların sırtlarına mumlar dikilerek serbest bırakılmasını anlatır. Osmanlı döneminin en değerli sanatçılarından olan Osman Hamdi Bey'in bu başyapıtı İstanbul Pera Müzesi'nde sergilenir. Osmanlı Devleti'nin okuması için yurt dışına gönderdiği yetenekli, zeki, hayal dünyası geniş bir sanatçı olan Osman Hamdi Bey 10 yıl Paris'te yaşamıştır. Beli kemerle bağlanan kırmızı uzun bir giysi giyen sakallı bir adam, eşyasız, bakımsız, mavi çinililerle süslenen bir odada izleyicilere arkası yarı dönük şekilde resmedilerek gösterilmiştir. Adamın elinde ney, başında derviş külahı takılı olup adamın ayaklarının dibinde yerdeki yaprakları yemekle meşgul kaplumbağalar resmedilmiştir. Bursa'daki Yeşil Cami’nin üst katı gösterilir. Tek ışık kaynağı kaplumbağa terbiyecisinin önündeki penceredir.

Kaplumbağa Terbiyecisi Hangi Teknikle Yapılmıştır?

Türkiye'nin en ünlü tablolarından olan Osmanlı Hamdi Bey'in eseri 221,5 cm x 120 cm boyutlarındaki tuval üzerine yağlı boya tekniğiyle resmedilmiştir. 1906'da Fransız Sanatçılar Derneği'nin Paris'te düzenlediği sergide yer alan bu eser gerçeküstücülük akımıyla anlatılır. Sanatın gelişmesi için var gücüyle çalışan Osman Hamdi Bey tablodaki yaratılış itibariyle yavaş olan kaplumbağa tembelliği temsil edilir. Tembelliği felsefe edinen insanları eğitmeye çalışan Osman Hamdi Bey bir dervişin çağdaşlaşma mücadelesini ortaya koyar. Yeşil Cami Hünkâr Mahfili’nin kuzeye bakan cephesi, muhteşem taç kapısının üzerinde kalan pencere önü resmedilir. Resim tarihinin en meşhur tablosu Türk tarihi açısından oldukça önem taşır. Oldukça önemli bir başyapıt olan, sanatın geri kalmış toplumu uygarlaştırmaya çalışan yorgun, asil bir aydının duruşunu sergileyen bu eserleri Trendyol'da analiz edebilir; bütçenize uygun fiyat seçenekleriyle satın alabilirsiniz.