Kitap Yayınevi Antikçağda Oyun ve Oyuncaklar Kitap Yay. (Korunaklı Poşetle)

304,98 TL
Son 1 ürün!
Ürünün Diğer Satıcıları (2)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
337,52 TL

Ürün Bilgileri

Kitap Yayınevi Antikçağda Oyun ve Oyuncaklar Kitap Yay. (Korunaklı Poşetle)

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: albatroskitap Satıcı Ünvanı: VESİLE AKTUNA İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 0420451940
    Bu ürün albatroskitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Büyük tarihçi Johan Huizinga, insani 'homo ludens' (oyun oynayan insan) olarak tanimlar. Hatta daha da ileri giderek, oyunun kültürden daha eski oldugunu iddia eder. Insanin oldugu yerde oyun da vardir. Oyunlar tarih boyunca toplumsal hayatin içinde önemli yer tutmustur. Insanlarin bir araya gelip sosyallesmesinde rol oynadigi gibi ne tür oyunlarin hangi kurallarla oynandigi toplumsal iliskilerin bir aynasi gibidir. Bu kitap, Eski Yunan ve Roma toplumlarindaki gündelik hayata, eglence kültürüne, sosyallesme yapilarina oyunlarin ve oyuncaklarin penceresinden bakmayi hedefliyor. Çalismanin amaci söz konusu toplumlarda oyunlarin islevini ve ne denli önemli bir yeri oldugunu gösterebilmektir. Arkeolojik bulgular ve antik yazin, Eski Yunan ve Roma da oyun oynamanin hem çocuklar hem de yetiskinler arasinda çok yaygin oldugunu göstermektedir. Gerçekten de bu toplumlarda çok sayida ve çesitte oyun, oyuncak ve oyun araci bulundugunu biliyoruz. Bu kitapta da antik dünyada oynanan baslica oyunlar ve oyuncaklar kapsamli bir sekilde incelenmeye çalisilmistir. Hangi oyunlar, hangi araçlarla, hangi kurallar çerçevesinde ve nerede oynaniyordu? Ne tür oyuncaklar yaygin olarak kullaniliyordu? Toplumlar arasindaki kültürel sürekliligi anlamak adina, Eski Yunan ve Roma da oynanan oyunlarla günümüz oyunlari arasinda ne tür devamliliklarin vardir? Oyun ve oyuncaklar konusunda Türkiye de arkeoloji yazininda var oldugunu düsündügümüz bir boslugu doldurmayi da amaçladik. Bu çalismanin kazilarda ele geçirilen ve müzelerde sergilenmekte olan oyun araçlarinin ve oyuncaklarin tanimlanmasinda bir basvuru kaynagi olmasini umut ediyoruz. Bu çalisma Salkim Selvi-Bener in Istanbul Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümünde 2008 de tamamladigi yüksek lisans tezinin kitaplastirilmis halidir. Yazar, ayni üniversitenin Eskiçag Tarihi Bölümü nde doktora ögrencisidir. Ürün Adı: Antikçağda Oyun ve Oyuncaklar Ürün Kodu: 9786051051178 Yazar: Salkım Selvi Bener Basım Yılı: 2016 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 240 Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı Çevirmen: * Esinti mağazsıyla vereceğiniz siparişler size özel korunaklı kargo poşetiyle size gönderilir. Bu sebeple kitaplarınız kusursuz ve sıfır kokusuyla size ulaşır. Diğer mağazalardan bizi ayıran fark, kadın girişimci olarak işimize verdiğimiz özveridir. * Esinti mağasıyla deprem bölgesinde faaliyet gösteren bir öğretmen kadın girişimidir.

Ürün Özellikleri

  • Yazar Salkım Selvi-Bener
  • Roman Türü Aşk-Romantik
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
Geri Bildirim Ver