Kitap Yayınevi Osmanlı Devlet ve Toplum Hayatında Mevlevilik

409,90 TL
Son 1 ürün!
Ürünün Diğer Satıcıları (5)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
428,97 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
428,38 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
490,90 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Kitap Yayınevi Osmanlı Devlet ve Toplum Hayatında Mevlevilik

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: hak doğuş kitapevi Satıcı Ünvanı: NERİMAN KAPUCU İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 4990142206
    Bu ürün hak doğuş kitapevi tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Osmanli Devleti için 19. Yüzyil, ekonomik, sosyal, siyasi ve askeri alanda oldugu kadar dini-tasavvufi hayat alaninda da önemli degismelerin yasandigi bir yüzyil oldu. Özellikle 1826’da yeniçeri ocaginin kaldirilmasindan sonra Bektasiligin yasaklanmasi tasavvufi hayatta meydana gelen önemli gelismelerdendi. 19. yüzyilin baslarinda Osmanli tahtinda bulunan III. Selim’in Mevlevi müntesibi olmasi, II. Mahmud’un ise yine mevlevihaneleri ziyaret ederek Mevlevi seyhleri ile iyi iliskiler içinde bulunmasi Mevlevilik için devlet katinda önemli bir avantaj olusturmustu. Dönemin Galata Mevlevihanesi seyhi ve divan edebiyatinin önemli isimlerinden Seyh Galib’in III. Selim’in Nizam-i Cedit adi altinda uygulamaya koymak istedigi yenilik hareketlerini destekleyen siirler kaleme almasinda gerçeklestirilmek istenen yeniliklerin önemini kavramasi kadar III. Selim’in Mevlevi müntesibi olmasi da etkili olmustu. Ancak ayni destegin Konya Mevlana Dergâhi Seyhi Haci Mehmed Çelebi tarafindan verildigini söylemek zordur. Haci Mehmed Çelebi’nin Nizam-i Cedit’e muhalif olma sebeplerinin en önemlileri ise Istanbul’dan uzak olmasi kadar getirilen yeni vergilerdir. Zira mevlevihane seyhleri bulunduklari illerde devlet görevlileri ve toplum nazarinda önemli bir konumda yer aldiklari için yeni vergilerin konulmasi ya da yerel yöneticilerin adaletsizliklerinden duyulan rahatsizliklarda zaman zaman halkin basvurdugu isimler olmuslardir. Bu çalismada 19. yüzyil boyunca Osmanli Devleti ile Mevlevi tarikati arasindaki kurumsal iliskiler ele alinarak özellikle Bektasilik tarikatinin yasaklanmasi sonrasinda devlet ileri gelenleri arasinda yayginlik kazanan Mevleviligin konumu ortaya konulmaya çalisilmistir. Bu çerçevede Mevlevihanelere yapilan tamir ve iase yardimlari, vakif muafiyetleri, Mevlevi seyhleri ile devlet arasinda yasanan sorunlar ve sosyal hayatta mevlevihanelerin islevleri ele alinan baslica konular olacaktir. Serdar Ösen Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ögretim üyesidir. Yakinçag tarihi Osmanli devlet ve toplum hayati konularinda çalismalar yapmaktadir. Ürün Adı: Osmanlı Devlet ve Toplum Hayatında Mevlevilik Ürün Kodu: 9786051051499 Yazar: Serdar Ösen Basım Yılı: 2015 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 426 Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı Çevirmen:

Ürün Özellikleri

  • Yazar Serdar Ösen
  • Roman Türü Gençlik
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Sayfa Sayısı 401-450
Geri Bildirim Ver