Kitap Yayınevi Osmanlı Istanbul Unda Ta Am Bişirüb Satanlar

278,15 TL
Son 3 ürün!
Ürünün Diğer Satıcıları (13)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
241,43 TL
100 TL'ye %1 İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
241,02 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
256,23 TL
2. Ürüne 20 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
249,99 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Kitap Yayınevi Osmanlı Istanbul Unda Ta Am Bişirüb Satanlar

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: trendykitap Satıcı Ünvanı: ÜMRAN ÜLGER İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 9050204850
    Bu ürün trendykitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Elinizdeki kitabın konusunu 15. yüzyıldan 18. yüzyılın sonuna kadar İstanbul aşçı ve tatlıcı esnafının faaliyetleri oluşturuyor. Bunlardan 1501 tarihli İstanbul İhtisab Kanunnamesinde 'aşçılar ve başçılar ve büryancılar ve börekçiler fi l-cümle ta am bişirüb satanlar' diye bahsedilir. Peki kimdir bu 'ta am bişirüb' satanlar? Kaç kişidirler, İstanbul un neresinde, ne pişirirler, kaça satarlar? Bu soruların cevabı aranırken bir yandan da, kaynakların izin verdiği ölçüde kira, vergi ve istihdam ile İstanbul un fethinden hemen sonra şehrin iskân ve şenlendirme faaliyeti kapsamında Bigadiç ten gelen helvacı Mustafa ile Çorlu dan gelen helvacı Hacı İbrahim örneklerinde olduğu gibi ta am pişirip satanların coğrafi kökenleri gibi konulara da yer veriliyor. Çalışmada Ayrıca 15. yüzyıldan 18. yüzyıla Osmanlı mutfağının nasıl bir değişim geçirdiği ve bunun nedenlerinin izleri sürülüyor. Gerek Osmanlı iktisat tarihi gerekse Osmanlı mutfak kültürü araştırmalarında, Osmanlı klasik dönemi İstanbul unda ev dışında yeme olgusu ve parayla yemek satan işletmeler hakkında herhangi bir çalışmaya rastlanmıyor. Osmanlı mutfak kültürü hakkındaki çalışmalar, ağırlıklı olarak saray mutfağı odaklıdır ve sıradan halkın ne yediği, nerede yediği hakkında pek bilgi vermezler. İktisat tarihi araştırmalarında ise, aşçı ve tatlıcı esnafına genel esnaf tarihi içinde yer verilmekle birlikte özellikle bu esnafı ve faaliyetlerini araştıran bir çalışma bulunmuyor. Tamamen arşiv belgelerine ve birinci el kaynaklara dayanarak hazırlanan elinizdeki çalışmayla bu eksikliğin giderilmesine katkıda bulunmaya çalışılıyor. Mustafa Altıntaş, Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi Tarih bölümünden mezun oldu, yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Bilim Dalında 'Osmanlı İstanbul unda Lokanta ve Tatlıcı Esnafı' isimli teziyle tamamladı. Halen mutfak kültürü ve yemek tarihi üzerinde araştırmalar yapıyor. Ürün Adı: Osmanlı İstanbul unda Ta am Bişirüb Satanlar Ürün Kodu: 9786051051741 Yazar: Mustafa Altıntaş Basım Yılı: 2020 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 176 Kağıt Cinsi: 2. Hamur Çevirmen:

Ürün Özellikleri

  • Yazar Kolektif
  • Roman Türü Tarihi
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Sayfa Sayısı 151-200
Geri Bildirim Ver