Fiyat
Garanti Süresi
Fiyat Geçmişi
Tip
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Refraktometre

" araması için 201 sonuç listeleniyor

Refraktometre Modelleri ile Ölçüyü Asla Kaçırmayın

Refraktometre, bira ve şarap sektöründe fermententasyon takibinde kullanılan bir araçtır. Bu gibi sektörlerde sıkça kullanılan bu araçlar, ev biracıları tarafından tercih edilen bir araç değildir. Hidrometreye ile alternatif olarak kullanılabilen işlevsel bir cihazdır. Genel itibari ile refraktometre ile yağ, meyve suyu ve benzeri gıda türlerini incelemek ve şeker gıda sanayisinde, eczacılık sektöründe ya da kimya sanayinde ölçüm yapmak için büyük bir öneme sahiptir. Katı gıda ölçümü, şeker miktarı ölçümü, katı ve sıvı gıda ölçümü, su miktarı ölçümü, kırılma indisi ve brix aralıklarının ölçümünde kullanılmak amacıyla çeşitli refraktometreler dizayn edilir. Özellikle kimya, ilaç, gıda ve benzeri endüstrilerde yoğun olarak kullanılır. Gıda sektöründe reçel, şarap, bal, hazır meyve suları gibi pek çok farklı ürünlerin hazırlanma aşamasında kullanılır. Ürün indislerinin ölçümü yapılarak, detaylı bir değerlendirme yapılır ve standartları karşılayıp karşılmadıkları da bu gibi cihazlar ile kolayca öğrenilebilir. Üretimi yapılan ürünün saflık ve acılık dereceleri gibi tespitler ve de gerekirse birtakım işlemler uygulanabilir. Aynı zamanda bu ürünlerin kullanıldıkları alana göre dış dizayn ve özellik bakımından farklılıkları oluşması da normaldir. Dolayısıyla “Refraktometre nedir?” sorusuna cevap olarak sıvı ve katı gıdalarının saflık gibi bir takım değerlerini ölçmeye yarayan bir araç olarak tanım yapılabilir.

Refraktometre Nedir?

Refraktometre Nedir?

Refraktometre sulu çözelti ürünlerinin derecelerini ölçmek amacıyla kullanılan ve kullanımı da kolay bir araçtır. Ergonomik tasarımı ve pratik bir kullanımıyla da içecek ve gıda sektöründe yaygın olarak da sıkça tercih edilir. Bir iki damla sıvı ile her tür gıda, tarım, imalat ve kimya endüstrilerinde kullanımı mümkün. Dilimize Refraktometre olarak geçen Refractometer, İngilizce bir kelime olan Refrack’dan türemiştir. Işık sıvı ile temas ettiğinde yön değiştirir, bu yön değişimi de kırılma açısı olarak tanımlanır. Refraktometre, ışığın yön değişim derecesini ölçer ve buna kırılma açısı denir. Refraktometre ile kırılma açıları alınır ve oluşturulan kırılma indisi değerleri ile bir ölçüm yapar. Çıkan değerler kullanılarak, çözeltilerin konsantrasyonlarını belirlenir. Bununla birlikte bu değerlerin yardımıyla çözeltilerin sıvı içerisindeki uyumlarına bağlı olarak birbirinden farklı kırılma indislerin de çıkması ihtimaller dahilindedir. Cihaz içerisinde bulunan prizma, solüsyondan çok daha fazla kırılma indisine sahip olur. Elde edilen ölçümler, prizma ve çözümün ortak paydadaki sonuçlara göre değerlendirilir. Konsantrasyonu düşük olan bir çözeltideki kırılma indisi elde edilen numunedeki kırılma indisinden büyük çıkar. Büyük kırılma açısı ile düşük bir okuma açığa çıkar. Aynı durum tersi için de geçerlidir ve yüksek konsantrasyonlu bir çözülme açığa çıkar. Siz de gereksinim duyduğunuz refraktometre fiyat ve özelliklerini kıyaslayarak sizin için ideal olan ürünlere kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Aynı zamanda alkol,antifriz, tuz ölçer refraktometre çeşitlerini de inceleyebilirsiniz.

Refraktometre Çeşitleri ve Modelleri

Refraktometre Çeşitleri ve Modelleri

Birbirinden farklı kullanım amacına hitap eden ve farklı markalar tarafından değişik özelliklerde tasarlanan refraktometre cihaz çeşitleri bulunur. Bunlar içecek ve gıda endüstrisinde sıkça kullanılan aletler arasında yer alır. Modern ölçümleme yöntemlerinden birisi olan bu tasarımlar, ürün içeriğindeki kırılma indislerinin değerlerini ölçmeye yardımcı olan işlevsel icatlardır. Bu değerlere bakılarak ürün hakkındaki değerler kolayca hesaplanabilir ve bu doğrultuda ne yapılması gerektiğine karar verilebilir. Farklı kullanım şekilleri ile üretilen bu ürünlerde çeşit olarak manuel ve dijital kullanılabilen modellerin yanı sıra dürbünlü ve dijital çeşitleri ve de sıcaklık ayarlamalı dijital refraktometre cihazları yer alır. Manuel ve dijital olarak üretilen abbe refraktometre cihazı da farklı kısımlardan oluşur. Bunlar; prizma, termometre, su girişi ve çıkış bölmeleri, makro ve mikro vidalar ve ölçüm skalasından oluşur. Diğer bir çeşit olan el refraktometre çeşitleri de hızlı ve kolay ölçüm yapabilen cihazlardır. Bu modeller oldukça pratik, ergonomik ve hafif dizaynlıdır. Bu nedenle süt, reçel, meyve suyu, bal ve salça gibi gıda endüstrisinde sıkça tercih edilir. Sıvı numunelerde yüzde kuru değerlerini, kırılma indislerini ve Brix aralıklarını ölçebilen cihazlar olarak da nitelendirilebilir. Bu ürünlerde de kalibrasyon vidası, oküler, ayar vidası, prizma ve ışık toplama kapağı olan prizma haznesi ve tutma kolu gibi birtakım parçalardan oluşur. Son olarak da el tipi cihazlarda olduğu gibi basit ve kolay bir kullanım sağlayan dijital refraktometreler bulunur. Bunlarda da kolay ölçüm yapabilen bir sistem yer alır. Güvenilir ve yüksek hassasiyete sahip bu ürünler sıcaklık ayarlamalı olan cihazlardır. Diğer cihazlara oranla ölçüm yapıldıktan sonra dijital ekran üzerinde kolayca okunabilir formda bir özelliğe sahiptir. Siz de alıştığınız otomatik, portatif, dijital refraktometre çeşitlerinden birine ya da birkaçına sahip olabilirsiniz.

Refraktometre Nasıl Kullanılır?

Refraktometre Nasıl Kullanılır?

İçecek ve gıda endüstrisinde kullanılması amacıyla tasarlanan bu cihazlar, kolay ölçüm yapabilme ve ürün içerisindeki değerleri hesaplayabilme özelliklerinden dolayı firmalar ve bireysel kullanıcıları tarafından sıkça tercih edilen işlevsel parçalardır. Bu bağlamda bu ürünü ilk kez kullanacak olan kişilerin merakını cezbeden “refraktometre nasıl kullanılır?” sorusu yer alır. Bu ürünlerin farklı çeşitleri olmasına rağmen kullanımları son derece basit olan aletlerdir. Bu cihazlar, sıvıların yoğunluğunu sıvının ışığının kırılma oranına bakarak ölçüm yapar. Kullanımı sırasında sıvını ya da eklenmesi gereken gıdanın yere ölçümünü yapmak istediğiniz numuneyi ekleyerek ölçüm yapmaya başlayabilirsiniz. Ardından cihazın kapağını kapatabilirsiniz. Daha sonra ürünün dürbün kısmından gözünüzle ışığın varlığını tespit etmeniz gerekir. Beyaz ve mavi kısımları ayıran çizgi üzerinde yoğunluğunu inceleyebilirsiniz. Dijital cihazlarda okuma çok daha kolaydır. Bu nedenle dijital olan cihazlardan satın almanız sizin yararınıza olabilir. Ölçüm yapılma esnasında dikkat edilmesi gereken bir uyarı vardır. Bu da kalibrasyondur. Bozulma ihtimali bulunan kalibrasyonu ilk önce tamizlemeniz ve üzerine ürün ile beraber gelen distile sudan damlatıp, kapağı kapatmanız gerekir. Akabinde kutu içerisinden çıkan kıl alyen ile ATC yazısının hemen üstünde bulunan siyah kapağının hemen altındaki yuvayı döndürmeniz ve ayar yapmanız da ayrıca önemlidir. Mavi beyaz kısmın çizgisi 0 olması gerekir. Ölçüm yapmadan bu ayarlara dikkat ederek doğru bir değer alabilirsiniz. Refraktometre fiyat ve kampanyaları ürünün markasına ve sahip oldukları teknik özelliklere göre değişebilir. Farklı fiyatlar üzerinden kolayca kendi cebinize uygun olan modelleri bulabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. İşiniz gereği doğru ölçüm yapmak ve kaliteden ödün vermek istemeyenlerdenseniz çok daha kaliteli ve donanımlı modellere göz atmanız gerekir. Bu cihazlar hem kolay kullanılabilen hem de doğru ölçüm yapabilen işlevsel cihazlar olarak piyasaya çıkarılır. Refraktometre özellikleri ve çeşitleri ile farklı alternatifler sunan ürünlerini kıyaslayarak satın alabilirsiniz. Refraktometre göz, Brix solüsyonları ve nice ürünler için araştırma yapabilir ve elinizdeki cihaz için gerekli olan parçalara da sahip olabilirsiniz. Refraktometre şarap, kahve ve benzeri ölçüm yapan cihazların farklı alternatiflerine de ulaşmanız mümkün kılınır. Siz de ulaşılması güç olan ve her yerde kolay kolay ulaşamadığınız parçalara ve refraktometre gibi cihazlara Trendyol sayfası üzerinden hızlı ve rahat bir biçimde ulaşabilir ve keyifli bir alışveriş deneyimi geçirebilirsiniz.

Refraktometre Nedir?

Refraktometre; kimyasal analizlerde kullanılan bir ölçüm aletidir. Sulu çözeltilerin konsantrasyonu, bu aletler ile ölçülebilir. Işığın kırınım değerinin ortam yoğunluğuna göre değişmesi prensibiyle çalışan refraktometreler, farklı tasarımlara sahip olabilir. Bu aletler, kırılma alır. Sonrasında önceden belirlenen kırılma indeksleri cinsinden bir değer verir. Tablo üzerindeki indeks değeri, örneklerde bulunan katı madde yoğunluğu hakkında bilgi verir. Kolay okunabilir olma özelliği sayesinde sıklıkla kullanılan bu ürünler, son derece pratiktir. Ayrıca boyut itibarıyla küçük olan bu ölçüm aletleri, istenilen alana rahatlıkla taşınır. Dijital ve manuel olarak tasarlanan farklı modeller bulunabilir. Düzgün ve kolay örnekleme yapmayı sağlayan refraktometreler, pek çok analizde kullanılır. Bu aletler, hızlı sonuç verme özelliğine sahiptir. Ürünlerin tasarımında prizma, dürbün, gün ışığı plakası ya da vida kilidi gibi parçalar kullanılır.

Refraktometre Nasıl Kullanılır?

Refraktometre çeşitleri; gıda, kimya, eczacılık gibi alanlarda kullanılır. Kullanım alanına göre cihazı çalıştırma şekli farklı olabilir. Bununla beraber farklı sektörlere özel tasarlanan ürün çeşitleri de vardır. Temel prensip olarak refraktometre üstünde yer alan prizma üzerine ölçüm yapılmak istenen sıvı madde damlatılır. Ölçüm yapmak için aletin ışık kaynağına doğru tutulması gerekir. Ayrıca sıvı örneğinin özel pipetler ile damlatılması, doğru ölçüm alınmasına katkı sağlar. Bu pipetlerin steril olması son derece önemlidir. Prizma üzerinde sıvı örneği varken ışık kaynağına tutulan aletin dürbün kısmından bakılarak yoğunluk miktarı okunabilir. Değerin doğru okunabilmesi için eğik prizmanın bulunduğu taraf ışığa bakacak şekilde olmalıdır. Dürbün üzerinde yer alan odak ayar halkası çevrilerek ölçü tablosu netleştirilebilir. Bu halka, netlik oluşana kadar sağ tarafa ya da sol tarafa doğru çevrilebilir.

Refraktometre Ne İşe Yarar?

Refraktometre; sıvı çözelti içerisindeki katı miktarını ölçmeye yarar. Bu cihazlar, sıvı ya da katı olan ortamlardaki kırılma indeksinin ölçülmesi konusunda yardımcıdır. Bu ortamlardaki ışık kırılma indeksinin ölçümü sayesinde yoğunluk gibi değerler tespit edilebilir. Çözeltiler içerisinde yer alan maddeyi tespit etmek için yapılan analizlerde bu aletler kullanılır. Alkollü içeceklerdeki şeker miktarı, kandaki protein miktarı, suyun tuzluluk seviyesi veya sıvıların donma noktalarının belirlenmesi gibi işlemlerde refraktor kullanımı yaygındır. Önemli kimyasal deneylerde gıda maddelerine ait brix aralıklarının ölçümü de bu aletler ile yapılır. Farklı bir alan olarak refraktometreler, optik çalışmalar yapılan laboratuvarlarda ışık kırılımları ile ilgili ölçümler yapmaya yarar.