Timaş Yayınları Osmanlı Ve Modernleşme & Iıı. Selim Dönemi Osmanlı Denizciliği

200 TL
Ürünün Diğer Satıcıları (8)
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
195,95 TL
2. Ürüne %10 İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
229,30 TL226,49 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
226,29 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Timaş Yayınları Osmanlı Ve Modernleşme & Iıı. Selim Dönemi Osmanlı Denizciliği

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Kitap Sipariş Satıcı Ünvanı: TİMAŞ BASIM TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0844003390200014 Vergi Kimlik Numarası: 8440033902
    Bu ürün Kitap Sipariş tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • No.8 House olarak Trendyol' a özel fiyatlarla sizlerleyiz. "Çesme yenilgisinin (1770) sonucu olarak Osmanli denizciliginin modernlesmesinde Osmanlilarin çagdasi devletlerin teknolojisini adapte etmedeki basarisinin, devrin önemli denizci devletlerinin en iyi olduklari alanlar üzerinden yapilmasi, tercihlerin tesadüfî olmadigini göstermektedir. Tuncay Zorlu'nun kitabi bütün bu konulari aydinlatacak bilgi birikimini ve degerlendirmeleri sunmaktadir." -Idris Bostan-"18. asirdaki ordu modernlesmesi önemli ölçüde bilgimizin disindadir. Osmanli tarihindeki büyük bir boslugu dolduran, III. Selim devrini ele alan Doç. Dr. Tuncay Zorlu'nun eseri bahriyedeki teknik yenilenmeyi içeriyor. Osmanli modernlesmesi ve mühendisligi açisindan önemli bir katkidir. Bu gibi çalismalar Osmanli Denizcilik Tarihi hakkindaki önyargilari ve yavan degerlendirmeleri süratle degistirecektir." -Ilber Ortayli- Osmanli deniz gücü, birtakim önyargi ve tarafli yaklasimlarin çevreledigi bir alan olarak karsimiza çikiyor. Bilinen en yaygin yaklasim süphesiz Osmanli deniz gücünün varligini Piri Reis ile Barbaros arasindaki kisa bir süreyle sinirlandirandi. Osmanli deniz gücünü sadece deniz savaslariyla iliskilendirerek deniz ticaretinden hiç bahsetmeyen bir baska önyargili yaklasim da mevcuttu. Osmanlilarin hiçbir zaman bir deniz gücü olusturabilecek teknolojiyi gelistiremedikleri ya da birtakim dinî-ideolojik sebeplerden dolayi adapte edemedikleri düsüncesi de önyargilar zincirinin son halkasini olusturuyordu.Peki tüm bu yaklasimlar ne kadar dogruydu, eksiklikleri ve basarili yönleriyle Osmanlilar denizlerde hangi ufuklara dogru yelken açmisti? III. Selim dönemiyle beraber iyice degisim ve gelisim gösteren Donanma-yiHümâyûn nasil dönemin baslica büyük deniz güçlerinden biri hâline gelmisti?Dönemin söz konusu yenilikçi yönünü ele alan Osmanli ve Modernlesme/III. Selim Dönemi Osmanli Denizciligi, Osmanli donanmasinin III. Selim dönemi sonlarina dogru nasil Avrupa'nin en güçlü donanmalarindan biri hâline geldigini ortaya koyuyor. Doç. Dr. Tuncay Zorlu'nun kalemi, Prof. Dr. Idris Bostan'in önsözüyle iste Osmanli deniz gücünün perde arkasi...(Tanitim Bülteninden) Ürün Adı: Osmanlı ve Modernleşme / III. Selim Dönemi Osmanlı Denizciliği Ürün Kodu: 9786050815078 Yazar: Tuncay Zorlu Zorlu Basım Yılı: 2014 Kapak Türü: Sayfa Sayısı: 392 Kağıt Cinsi: Çevirmen:%100 Orijinal Ürün! Hızlı kargolama ile ürününüz hemen elinizde!

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Tuncay Zorlu
  • Basım Yılı 2023
  • Sayfa Sayısı 351-400
Geri Bildirim Ver