Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm Ve Sürgün Ciltsiz

Son 3 ürün!
Ürünün Diğer Satıcıları (6)
4 Adet ve Üzeri 25 TL İndirim
Kurumsal Fatura
280 TL'ye %3 İndirim
Kurumsal Fatura
300 TL'ye 10 TL İndirim
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm Ve Sürgün Ciltsiz

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: ASUDE KİTABEVİ Satıcı Ünvanı: FATMA RABİA SARMAN İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 1276642932200001 Vergi Kimlik Numarası: 9550691915
    Bu ürün ASUDE KİTABEVİ tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • ISBN / BARKOD:9789751625199Yayınevi / Marka:Türk Tarih Kurumu YayınlarıYazar:Justin McCarthyKazancınız:4.80 TLKazanacağınız Puan:27 PuanBasim Tarihi:2018Sayfa Sayısı:402Kitap Ebatı:13.5x20 "Bu Müslümanların gerçek akıbeti o zamanın insanlarından ancak ölülerle can çekişenleri görmüş olanlar tarafından anlaşılmıştır
  • örneğin 1878 yılında Osmanlı Bulgaristan`ında, bazılarının aile fertleri olması muhtemel 400 kişilik bir grup mültecinin soğuktan donmuş vücutları arasında sağ kalabilen küçük kız çocuğunu bulan tren istasyonu görevlisi felaketin farkına vardı. Buradaki Müslümanların kaderi, o kızcağızın evlerinden çıkartılıp ölüme sürülmüş olan ailesinin akıbetiydi. Bu, aynı zamanda yabancı biri tarafından kurtarılan o kızcağızın da kaderiydi. O kızcağızla sağ kalan diğerlerinin evlatları, modern Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlarınn çoğunuluğunu teşkil etti." - Justin McCarthy

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Justin McCarthy
  • Basım Yılı 2022
  • Sayfa Sayısı 401-450
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm ve Sürgün

Ölüm ve Sürgün kitabı 19 ve 20. yüzyılın başlarında; Balkanlar, Orta Doğu ve Sovyetler Birliği gibi çatışma merkezleri olarak kalan bölgelerden milyonlarca Müslüman'ın sınır dışı edilip ölümünün dramatik hikayesini anlatır. Rus İmparatorluğu'nun genişleme tarihi ve Balkanlar'da yeni milletlerin yaratılışı, geleneksel olarak Osmanlı İmparatorluğu'ndan soyutlanmış Hıristiyan milletlerin bakış açısı ile anlatılır. Ölüm ve Sürgün; emperyalizm, milliyetçilik ve etnik çatışmalar sonucunda hem ölüme hem de sürgüne maruz kalan Türkler ile diğer Müslümanların hikayesini içerir. Türk Tarih Kurumu Yayınları kitapları arasında yoğun rağbet gören bir eser olarak göze çarpar. Bu eser, okuyucuları Müslüman Türk toplumunun yaşadığı en acı gerçeklik ile yüzleştirir. Fatma Sarıkaya tarafından çevirisi yapılan kitap, gerçekleri akıcı bir üslup ile su yüzeyine çıkarır.

  • Akıcı anlatım
  • Kusursuz çeviri
  • Farklı bakış açısı kazandırma

Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm ve Sürgün Kitabı İçeriği

Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm ve Sürgün Kitabı İçeriği

Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm ve Sürgün isimli kitap, Balkan savaşları esnasında Müslüman Türklerin uğradığı zulüm ve sürgünleri en akıcı şekilde kaleme alır. Müslüman Türkler, Emperyalizm ve Milliyetçiliğin en acı sonuçlarını tecrübe ederken, kendini yenilemeye çalışıp savaşın bir sonucu olarak akın akın gelen göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan Osmanlı Devleti’nden bahseder. Kitabın kapağına göz atıldığı zaman yaşları 5 ve 10 arası olan küçük çocuklar dikkat çeker. Bununla beraber eski püskü elbiselere sahip kadın ve erkeklerin kağnılar ile göç ettikleri bir manzara görünür. Kitabın dış tasarımı, içerik ile uyumlu şekilde çizilir. İlgili resim, yaşanılan üzüntüyü ve kederi yansıtır. Kitap, toplam sekiz bölümden oluşur. Toplamda 402 sayfadır. Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm ve Sürgün fiyatı yaşanılan zulmü herkesin öğrenebilmesi adına idealdir.

Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm ve Sürgün Hikayesi

Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm ve Sürgün Hikayesi

Türk Tarih Kurumu yayınlarınca hazırlanan bu özel kitap, Balkan devletlerinin kurulması esnasında çıkan isyanlarda Müslüman Türklerin nasıl katledildiğini anlatır. Sürgün ve Ölüm kelimelerinin anlam bulduğu bu kitap, 19 ve 20. Yüzyıl dönemlerini ele alır. Dönemin başlarında çatışmaların merkezi olan balkan ülkelerinin kuruluşu sırasında milyonlarca Müslümanın sürgününü ve ölümünü anlatır. Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm ve Sürgün yorumları kitabın anlam bütünlüğü bozulmadan ve akıcı şekilde çevrildiğini içerir. Kitap anlatımı, evrensel ve nesnel gerçekliklere dayanan bir içeriği kapsar. Kitap içerisinde yer alan hikayeler ve olaylar hayal ürünü olmayıp tamamen gerçektir. Kitabın gerçek bir olay anlatım örgüsüne sahip olduğu basit şekilde araştırma yapılarak anlaşılabilir. Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm ve Sürgün kullananlar kitabın fiziksel yapısından memnuniyetlerini ve gözlerini yormayan sayfa kalitesine sahip olduğunu belirtirler. Siz de keyifle okuyabilirsiniz.

Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm ve Sürgün Fiyatı

Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm ve Sürgün Fiyatı

Birinci Dünya Savaşından sonra Osmanlığı İmparatorluğunun yıkılması ile oluşan yeni Türkiye, Ermenistan, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve başka ülkelerden gelen göçmenleri pek çok kişi bilir. Eserde yeni Türkiye göçmen nüfusu birleştirip tek bir çatı altında toplamaya ve çağdaş bir şekilde yaşamlarını sürdürmeye çalışırken savaş sonrası yıkımın da üstesinden gelmeye çalışıldığı anlatılır. Tarih boyunca göçlere, işkenceye ve zorbalığa maruz bırakılan Türk toplumunu en iyi şekilde yansıtan bu kitap, bir Hristiyan bakış açısı ile kaleme alınır. Tamamen farklı bir bakış açısı ile anlatılan eserde tarihi dönem cümlelerin bağlanışı, akıcı üslup ve yazım kurallarına riayet edilir. Kitap; ince kapak yapısı, canlı baskı kalitesi ve kaliteli kağıt hamuru ile oluşturulur. Trendyol ile Türk Tarih Kurumu Yayınları Ölüm ve Sürgün satın alarak tarihi dönemde neler yaşandığına gerçekçi olaylar eşliğinde tanık olabilirsiniz.