Akademisyen Kitabevi Modern Hikayede Kutsalın Kuruluşu - İlknur Tatar Kırılmış

195,55 TL
Son 1 ürün!

Ürün Bilgileri

Akademisyen Kitabevi Modern Hikayede Kutsalın Kuruluşu - İlknur Tatar Kırılmış

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: bkmkitap Satıcı Ünvanı: POİNT İNTERNET TEKNOLOJİLERİ VE LOJİSTİK ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0563065227000001 Vergi Kimlik Numarası: 5630652270
    Bu ürün bkmkitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Edebiyatta hakikat anlayışından gerçekçiliğe doğru şekillenen yeni biliş tarzı, edebî türlerin şekil ve dillerini farklı bir boyuta taşır. Müslüman yazarın modern edebiyatta kendisini ifade etmenin yolunu hikaye ile araması, onu bir anlatı modelini seçme düşüncesiyle karşı karşıya bırakır. Geçmişte kalan geleneksel hikayenin teknik imkanlarıyla türün dilini kuramayan yazar, modern üslubu da tamamen alamayacağının farkındadır. Bu durumda yazar, Müslüman hikâye karakteriyle kendi dünyasını mı anlatacak veya kendisini metinde öldürüp anlatıcının dünyasına yansıyan merkezin okuyucu tarafından keşfedilmesini mi bekleyecektir? 1950 öykü kuşağı ile aynı dünyadan hikâyeye bakmayan Müslüman yazarların bakış açılarından metnin yapısına yansıyan göstergeler, mimesis kavramıyla yorumlanabilir bir söyleme dönüşür. Sezai Karakoç, estetiğin yeni merkezi kasabada kendilerinin de yer alması gerektiğini Meydan Ortaya Çıktığında hikâye kitabında bir imgeye dönüştürdüğü gibi “Kasaba Edebiyatı” isimlendirmesiyle düşüncesinin zeminini somutlaştırır. Rasim Özdenören’in öykülerinin çatışma merkezi, kasabada var olmaya çalışan karakterlerin günlük yaşantılarıdır. Modern hikayede kutsalın kuruluşunu, geçmişte kaldığı kabul edilen değerlerin şehre doğru yürümesi şeklinde tarif etmek mümkündür.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar İlknur Tatar Kırılmış
Geri Bildirim Ver