Akçağ Yayınları Mesnevi Mevlanatek Cilt Tam Metin

661,90 TL
Peşin Fiyatına 3 Taksit!
Ürünün Diğer Satıcıları (2)
4. Ürüne 50 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
661,70 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
661,70 TL

Ürün Bilgileri

Akçağ Yayınları Mesnevi Mevlanatek Cilt Tam Metin

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: ENDÜLÜS KÜLTÜR MERKEZİ Satıcı Ünvanı: ENDÜLÜS KÜLTÜR MERKEZİ KİTAP KIRTASİYE YAYIN DAĞITIM VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Samsun Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0334113016900001 Vergi Kimlik Numarası: 3341130169
    Bu ürün ENDÜLÜS KÜLTÜR MERKEZİ tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • MESNEVİ MEVLANATEK CİLT TAM METİN

Ürün Özellikleri

  • Boyut Büyük Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Mevlana Celaleddin-i Rumi
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Mesnevi - Mevlana Tam Metin | Akçağ Yayınları

Divan edebiyatının yüzyıllarca devam eden şiirselliği ve edebi değeri, günümüze dahi hitap eden geniş bir hayal çerçevesi çizer. Eski dönem edebiyatının önemli isimlerinden olan Mevlana’nın büyük eseri olan Mesnevi, içerdiği konular itibarıyla okuyucuların ilgisini çeker. Mesnevi Mevlana tarafından yazılan ve günümüze gelen önemli eserler arasına girer. Bugün bile öğretisinden faydalanılan şiirleriyle Mevlana, eski edebiyatın önemli figürlerinden biridir. Evrensel ve manevi temalar içeren kitap ruh arındırma kılavuzu olarak okunabilir. Devrindeki itibarı sebebiyle eseri yaygın olarak okutulur ve Doğu coğrafyasına dağılır. Mesnevi Mevlana Adnan Karaismailoğlu’nun Türkçeye çevirdiği kitap herkesin okuyabileceği seviyededir. Mesnevi Mevlana okumak için nazım şeklinin bazı özelliklerini bilmek gerekir. Mesnevi’de saklı bulunan cevherleri anlamak için dikkatli olmanız önemlidir.

  • Destansı hikayeler
  • Manevi yönü ağır basan tema
  • Günümüz Türkçesi ve Latin alfabeli

Destansı Hikayelere Sahip Mesnevi Konusu

Destansı Hikayelere Sahip Mesnevi Konusu

13. yüzyılda yaşamış Mevlana, devrinin önemli alimi, şairi ve tasavvufçusu kabul edilir. Mesnevi Mevlana hikayelerinde Doğu ve Batı mitolojilerine dair konular ele alınır. Dünyadaki her coğrafyanın ve her insan hikayesinin eşit değerde olduğu anlatılmak istenir. 25.632 beyitten oluşan Mesnevi Mevlana kitap olarak şiir formlu bir eserdir. Türk destanlarını da içeren eser, halk öykülerine ve aşıkların şiirlerine geniş yer vererek eski Anadolu’daki edebi ve sosyal hayatı öğrenmek isteyenlere ışık tutar. Hikmet ve ibret içerikli pek çok hikaye bulunan kitap yer yer didaktik üslup taşır. Dini bölümleri de olan kitapta bazı kısımlar Kur’an-ı Kerim’de anlatılmak istenenleri aktarır. Dini kıssalar eserin büyük oranda içeriğini oluşturur. Mesnevi Mevlana şiirleri sanatlı bir dile sahip olmasına rağmen anlaşılır ve akıcıdır. Eserin giriş kısmında fihrist bulunur.

Mesnevi Mevlana Özellikleri ve İçeriği

Mesnevi Mevlana Özellikleri ve İçeriği

Orijinali 6 ciltten oluşan Mesnevi Mevlana tam metin olarak basılır. Mesnevi, şiirsel metinlere ilgi duyan okuyucuların seveceği bir eserdir. Farsça olarak kaleme alınan eser mesnevi nazım biçiminde yazılır. Mesnevi bir nazım biçimidir. Mevlana, bu nazım şeklini özelleştirerek Mesnevi’yi bu biçimin başyapıtı haline getirir. Mesnevinin kurallarına uygun olarak yazılan eser beyitlerden oluşur. Kitapta tasavvuf fikrine ve evrelerine genişçe yer verilir. Tasavvuf mertebeleri özellikleriyle anlatılarak Allah’a ulaşmak nihai hedef olarak aktarılır. Tasavvufi evreler hikayeler içinde anlatılır ve mertebe adım adım yükselir. Tamamı aynı vezinle yazılan eser Doğu edebiyatını her yönüyle derinlemesine işlerken Batı edebiyatına da yer verir. Mesnevi’nin karakteristik özelliklerinden biri de hiçbir hikayenin tamamlanmaması ve doğrudan başka bir hikayeye geçilerek kurgulanmasıdır. Mesnevi Mevlana özellikleri ve hikmetli beyitleriyle ufkunuzu genişletmenizi sağlar.

Mesnevi Mevlana Uygun Fiyatlarla Trendyol’da

Mesnevi Mevlana Uygun Fiyatlarla Trendyol’da

Okuyucuya hakikat fikrini aşılama gayesiyle beraber onları sanatsal olarak da tatmin eden Mesnevi Mevlana konusu ile günümüze kadar etkisini yitirmemiş bir eserdir. Kişisel gelişim kitabı olarak da değerlendirilen eser, gerçek irfana ulaşmak isteyenlerin faydalanabileceği bir araçtır. Şiir sevenlerin sanatsal zevklerini doyuracağı edebi sanatlar açısından zengin bir eserdir. Kitap akıcı bir dile sahip olsa da doğrudan okuyup geçmeye uygun bir tarza sahip değildir. Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu tarafından titizlikle hazırlanan eseri, anlaşılır ve doğru tercümesi sayesinde zorlanmadan okuyabilirsiniz. Güzel bir Türkçe ile tercüme edilen kitaptaki beyitleri anlam kaybına denk gelmeden inceleyebilirsiniz. Akademik bir altyapısı olan Mesnevi’de kaynaklar belirtilir. Bu nedenle Tarih, Edebiyat gibi bölümleri okuyan üniversite öğrencilerinin kitaplığında bulunması gerekir. Hikmetlerinden ve tarihi bilgilerinden faydalanacağınız Mesnevi Mevlana fiyat ve yorumlarını inceleyebilirsiniz.