ASES Tüplü Arbequina Bodur İspanyol Zeytin Fidanı 2 Yaş Meyve Verme Durumunda

399 TL

Ürün Bilgileri

ASES Tüplü Arbequina Bodur İspanyol Zeytin Fidanı 2 Yaş Meyve Verme Durumunda

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: asesfidan Satıcı Ünvanı: DUYGU ÇAPAR İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Hatay Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 8390514289
    Bu ürün asesfidan tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Not: Kullanılan fotoğraf orijinal ürün fotoğrafıdır. Arbequina Fidanı ve Meyve Özellikleri Arbequina hem yoğunluklu 5x5 hem de yüksek yoğunluklu (4x1,5 bitki/da) yetiştiricilik için uygun YAĞLIK ÇEŞİTTİR.İşçilik maliyetinin çok yüksek olduğu ve işçi miktarının az olduğu günümüz koşullarında Arbequina makinalı hasada uygun bir çeşit olmasıyla oldukça ön plana çıkmıştır.Zeytin yetiştiriciliğinde yıllık üretim maliyetinin %80’i hasat işçiliğidir ancak arbequina ile bahçe tesis edildiğinde bu maliyet %20’ye inmektedir. Makine ile 10 da arbequina bahçesi 1,5 saatte hasat edilmektedir. Ayrıca makinalı hasad sayesinde meyveler yere dökülüp ezilmediği için ve hasad edildiği gün içerisinde sıkıma gittiği için oldukça kaliteli extra yağ elde ediliyor.Zeytin hasat zamanı çok önemlidir, erken hasat yapıldığında yağ oranınız çok düşük olacaktır, geç hasat yaptığınızda meyvelerin çoğu yere dökülecek ve fermantasyon başladığı için yağ kaliteniz düşecektir, makineli hasat sayesinde meyvenizi optimum koşullarda topladığınız için verim ve kaliteniz yüksek olacaktır.Arbequina tozlayıcıya ihtiyacı yoktur kendine verimlidir. Zeytininin önemli hastalıklarından biri olan Verticillum’a en dayanıklı çeşitlerden biri olmasıda önemli özelliklerinden biridirÇok verimli bir çeşittir. Bu çeşitle bodur yetiştiricilik yapılırken en önemli konu yeterli miktarda suya sahip olmak ve ağacın formunu kontrol altında tutma yani budamadır. Ağacın yüksekliği makinanın rahat çalışabilmesi için max. 2.5 metre olmalıdır.Bodur yetiştiricilik yapan insanlar mutlu çünkü yaptıkları yatırımın geriye dönüşü çok hızlı olur.Bodur zeytin (yüksek yoğunluklu) yetiştiriciliğinde 2. yaştan itibaren verim başlar ve 4. yılda ekonomik verime ulaşır. İspanya’da optimum koşullarda alınan ortalama verim 1-1,15 ton’dur. Fidan Özellikleri : Fidan Yaşı :1 Yaş Fidan Durumu :Saksıda Fidan Gönderim Şekli:Özel kutuda gönderim yapılmaktadır. Hobi Amaçlı Yetiştiriciliğe Uygunluk : Uygun Saksıda Yetiştiriciliğe Uygunluk :Uygun Fidan Dikim bilgisi : Bitkinizin tüp poşetini veya üretim saksısını 3 farklı noktadan keserek dikimin ilk aşamasına hazırlayınız. Tüplü fidanlar istenen zaman aralığında dikime uygundur ve yılın 12 ayı boyunca dikilebilmektedir. Fazla Kökleri makas yardımıyla temizleyiniz. Köklerin temizlik aşamasından sonra bitkinizin köklerini hazırlamış olduğunuz çukura dik şekilde yerleştiriniz Dikkat! Aşı yerinin toprağın üzerinde kalacak şekilde olmasına dikkat ediniz. Bitkiyi hazırladığınız çukura yerleştirdikten sonra toprak ilave ederek kökleri iyice kapatın. Kökleri hava almayacağından emin olduğunuzda toprağına bastırarak kökünün üzerindeki Toprağın iyice sıkışmasını sağlayın. Dikimin işlemi tamamlandıktan sonra,bitki etrafında sulama havzası oluşturup can suyu veriniz. Dikimin yapıldığı iklime göre haftalık veya 15 günde bir bitkinizi sulamanız önerilmektedir Dikim işlemi tamamlanan bitkiniz için
  • bitki destek çubuğu destek çıtaları veya kazıklarını kullanarak, özellikler rüzgardan hareket etmesini engellemek gerekmektedir. Tüm Bu işlemlerin gerçekleştirilmesinden sonra bitkiniz kök salmaya hazır demektir. Size sadece bitkinizi sulamak ve gelişimini izlemek kalıyor
Geri Bildirim Ver

ASES Tüplü Arbequina Bodur İspanyol Zeytin Fidanı Trendyol'da

Ases tüplü Arbequina bodur İspanyol zeytin fidanı pek çok ortam koşulunda yetiştirilebilen bir bitkidir. Tüplü yani saksı içerisinde üretildiği için kök kısımlarıyla farklı alanlara dikilmesi çok kolaydır. Zeytinyağı elde etme amacıyla zeytin yetiştiriciliği yapmak isteyenler için uygun bir fidan türüdür.

 
  • Tüplü fidan
  • Meyve zamanında
  • Kolay dikim

Tüplü Arbequina Bodur İspanyol Zeytin Fidanı Özellikleri

Tüplü Arbequina Bodur İspanyol Zeytin Fidanı Özellikleri

Ases tüplü Arbequina bodur İspanyol zeytin fidanı 2 yaş özelliğine sahip bir fidandır. Genel olarak Katalonya bölgesinde yetişen İspanyol zeytin fidanı 2 ile 4 yaş arasında meyve vermektedir. Yani 2 yaşında olan bir zeytin fidanının tercih edilmesi kısa süre sonra verim alınmasını sağlayacaktır. Buna bağlı olarak avantajlı bir ürün olduğu söylenebilir. Diğer bir önemli özelliği ise tüplü niteliğe sahip olmasıdır. Boyutlarına uygun saksılar içerisinde kullanıcılara ulaştırılır. Saksı içerisinde üretimi gerçekleştiği için kök çevresi burada gelişmiştir. Buna bağlı olarak çok kolay bir şekilde bahçelere veya toprak olan herhangi bir alana bitkiye zarar vermeden dikim işlemleri yapılabilmektedir. İspanyol zeytin fidanı 130 santimetre ile 150 santimetre arasında değişen bir boya sahiptir. Bodur zeytin olarak adlandırılan İspanyol fidanları çok yüksek boyutlara ulaşmaz. Bu nedenle İspanyol zeytinlerinin rahat hasat edilmesini sağlar. Formu sayesinde yağlık olarak kullanılabilecek en uygun fidanlar arasındadır. Kolay şekilde hasat edildikten sonra yüksek oranda yağ alınmasını mümkün kılar.

 

Tüplü Arbequina Bodur İspanyol Zeytin Fidanı Kullanımı

Tüplü Arbequina Bodur İspanyol Zeytin Fidanı Kullanımı

Tüplü Arbequina bodur zeytin fidanı içerisinde kullanıcılara ulaştırılır. Hem toprak alanda hem de saksıda yetiştirilmeye uygun bir bitkidir. Yalnızca zeytin işçiliği için değil hobi olarak da yetiştirilebilecek bitkiler arasında yer alır. Uzun süre saksı içerisinde bakılabilmesi mümkündür. Bakımında birkaç konuya dikkat edildiği takdirde bir sorun yaşamayacaktır. Zeytin fidanları bilindiği üzere sıcak iklimleri seven bitkilerdir. Fakat çok soğuk olmayan karasal iklimlerde yetiştirilebildiği de görülmüştür. Sıcak havalarda dış mekanlarda soğuk havalarda ise iç mekanlarda bakılarak kolay bir şekilde yetiştirilebilir. Yağlık olarak çok sayıda yetiştirilmesi planlanıyorsa yüksek bir hasat alınacaktır. İspanyol zeytin fidanlarının bodur olması zeytin hasadı için ihtiyaç duyulan işçiliği de ortadan kaldırır. Bodur ağaçlara hasatta kullanılan toplama makineleri ile çok rahat ulaşılabildiği için insan gücüne ihtiyaç duyulmaz. Yapısı sayesinde yüksek bir verimin alınmasını da mümkün kılar. Fakat yetiştirilirken hasat zamanına mutlaka dikkat edilmelidir. Erken hasat edildiği takdirde alınacak verim düşebilir. Geç kalınması da verimsiz olacaktır.

 

Tüplü Arbequina Bodur İspanyol Zeytin Fidanı Fiyatı

Tüplü Arbequina Bodur İspanyol Zeytin Fidanı Fiyatı

Ases tüplü Arbequina bodur İspanyol zeytin fidanı 2 yaş fiyatı indirim ve kampanya dönemlerinde takip edilerek avantajlı alışveriş yapılabilir. Bitki fidanlarının özellikleri fiyatı üzerinde mutlaka etkilidir. Fidanın boyutu, yaşı, üretim şekli ve nadirliği gibi konular fiyatın belirlenmesini sağlayacaktır. İspanyol zeytin fidanı fiyatı belirlenirken de bu konular etkili olmuştur. Bunun dışında hasadı kolaylaştırması ve yüksek verim alınmasını sağlayan bir bitki olması gibi pek çok özelliği de yine değerinin belirlenmesinde dikkate alınmıştır. Ases tüplü Arbequina bodur İspanyol zeytin fidanı 2 yaş yorumları ve değerlendirmelerini inceleyerek yaşadığınız satın alma aşamasındaki kararsızlıkların ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Trendyol’dan İspanyol zeytin fidanı hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara ulaştıktan sonra hemen seçiminizi yapabilir ve ürünü satın alabilirsiniz.