Ekin Basım Yayın 1950-1960'lı Yıllarda Bursa'da Kültürel Ve Sosyal Değişim

251,58 TL
Son 2 ürün!

Ürün Bilgileri

Ekin Basım Yayın 1950-1960'lı Yıllarda Bursa'da Kültürel Ve Sosyal Değişim

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: My Perla Satıcı Ünvanı: MY PERLA E-TİCARET İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0627116961200001 Vergi Kimlik Numarası: 6271169612
    Bu ürün My Perla tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu çalışmamda II. Dünya Savaşı yıllarında yaşanan kıtlık ve yer yer yaşanan açlıktan sonra gelen barış ve nispi özgürlük yıllarında Bursa'da yaşam tarzındaki değişimi inceledim. NATO desteği ile karayollarının hızla yapıldığı, ABD'den askeri ve ekonomik yardımların geldiği, çiftçinin zenginleştiği ve ülkenin o döneme göre lüx diyebileceğimiz eşyaları kullanmaya alıştırıldığımız yıllardı. Bu yıllar aynı zamanda ülkede Demokrat Parti'nin iktidar olduğu yıllardı. 1950 sonrası Türkiye kültürel kırılma yaşadı. Amerikan kültürü sinema ve dergilerle dayatıldı. Radyo, sayı ve frekans açısından yetersiz olduğu için diğerleri kadar etkili olamadı. Ellili yılların sonlarına doğru yeni radyo istasyonları kuruldu. İktidarda CHP olsa bu politikalar değişir miydi? diye sorarsanız, "Belki biraz" diyebilirim. Demokrat Parti, Amerikan kültürü benimsedi ve yayılmasının önündeki engelleri kaldırdı. Çalışmamda ağırlıklı olarak anı kitaplarından, yerel gazete ve dergilerden, sözlü tarih kaynaklarından faydalandım. Ayrıca üniversite tezlerinden faydalandım. Size o yıllarda Bursa'nın "Sudan İbaret" olduğunu ve Bursa Ovası'nın Uludağ'ın eteklerinden başlayan ve Mudanya ve Gemlik tepelerine kadar uzanan "Yeşil Bir Deniz" olduğunu hatırlatacağım.

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Ekrem Hayri Peker
  • Basım Yılı 2022
Geri Bildirim Ver