Nobel Yaşam Matematik Tarihi Giriş

235,96 TL
Son 2 ürün!
Ürünün Diğer Satıcıları (4)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
330,93 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
331,13 TL
2. Ürüne 75 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura

Ürün Bilgileri

Nobel Yaşam Matematik Tarihi Giriş

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: hesapkitap Satıcı Ünvanı: TURKUVAZ MÜZİK KİTAP MAĞAZACILIK PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Kocaeli Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0306034476400052 Vergi Kimlik Numarası: 3060344764
    Bu ürün hesapkitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Öğretmen yetiştirme programlarına matematik tarihi ve matematik felsefesi dersleri eklenerek, matematik eğitiminin bu derslerle birlikte düşünülmesi amaçlanmıştır. Bu bağlamda, yeni yayınlar üretilmekte ve bu alanın uzmanları meseleleri ayrıntılı olarak ele almaktadırlar. Matematik tarihi içinde farklı dönemlerde matematik üreten insanlar ve/veya medeniyetler, farkında olsun veya olmasınlar, matematiğe, matematik felsefesine ve matematik öğretimine katkıda bulunmuşlardır. Günümüze kadar üretilmiş olan matematiğin nasıl bir tarihsel süreç içinden geçtiğini bilmek matematiğin insanî bir çaba olduğu olgusunu anlamamıza katkıda bulunacaktır. Matematik yaparken bu bilgi bize rehberlik edecektir. Bu bağlamda David Burton’un The History of Mathematics-An Introduction adlı kitabı matematik tarihini ele alış tarzı açısından matematik öğretimine katkıda bulunma potansiyeline sahiptir. Salt kişi, dönem, konu veya medeniyet değil o kişinin, dönemin, konunun veya medeniyetin matematiği öğrenmemize etkisi somut örneklerle ele alınmıştır. Bu kitabın matematik eğitimi üzerinde düşünen akademisyenlere, öğretmenlere, öğretmen adaylarına ve matematikle ilgilenen herkese fırsatlar sunacağı düşüncesiyle çevrilmesine karar verilerek çeviri ekibi oluşturulmuş ve Nobel Yayıncılık'tan Nevzat Argun’un da desteği ile bu çeviri eser ortaya çıkmıştır. Matematiğin tarihi insanlığın tarihi demektir. Matematiğin tarihinde sizleri bizlerle birlikte bir gezintiye davet ediyoruz. Umarız bu gezinti, matematiğe bakış açınızda olumlu izler bırakır. “ Aradığınız Tüm Üniverstite, Fakulte Ders Kitaplarını Mağazamızdan Sipariş Verebilirsiniz.

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar David M. Burton
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Nobel Yaşam Matematik Tarihi Giriş

Matematik, hayatın her alanında, doğanın her ayrıntısında gizli bir bilimdir. Çağlar boyunca birçok konuda yapılan çalışmalar, araştırmalar, hesaplamalar dolaylı olarak da olsa matematiğin tarihini oluşturur. Cebir, aritmetik ve geometri kullanılarak çeşitli alanlarda hesaplamalar yapılan Mezopotamya uygarlıklarında matematik tarihinin temelleri atılır. Nobel Yaşam Matematik Tarihi Giriş kitabı, bu temelleri konu alan içeriği ile öğretmenlere yol gösteren, ışık tutan, konunun özünü anlatan içeriğe sahiptir. Alanında uzman isimlerden biri olan David M. Burton tarafından kaleme alınan ürün Türkçeye kolektif olarak çevrilir. Çok eski medeniyetlerin insanları astroloji haritası çizerken, vergilendirme gibi hesap işlerinde zamanı belirleyip hatırlamayı kolaylaştırırken, çeşitli takvimleri oluştururken farkında olmadan konunun tarihini yazar. Siz de ürüne sahip olarak konunun derinliğini inceleyebilirsiniz.

  • Şık karton kapak
  • 796 sayfa detaylı içerik
  • 1. kalite hamur kağıdı

Davit M. Burton Matematik Tarihi Giriş Kitap İçeriği

Davit M. Burton Matematik Tarihi Giriş Kitap İçeriği

Bilimin hemen her alanında yeni neslin eskiyi alt ederek tüm olguları baştan yarattığı iddia edilir. Yeni araştırmalar, keşifler, çürütülen eski bilgiler daima bilimi bir adımı öne taşır. Nobel Yayınları Matematik ise sadece bu bilimin eski bilgiler üzerine sürekli yenilerinin eklenerek büyüdüğünü kanıtlayan veriler ve örnekler açıklamalar içerir. İnsanlar tarihin her kademesinde bu bilim alanında araştırmalar yaparken büyük oranda farkında olmadan bir bilim tarihi oluşturur. Bazı ulemalar ise keşiflerini sonraki nesillere aktarabilmek için derin araştırmalarının kayıtlarını tutar. Kuşaktan kuşağa aktarılırken görevini fazlasıyla yerine getiren bu kayıtlar, matematik tarihinin de temelini oluşturur. Birçok matematik severin kaynak olarak kullandığı eser detaylı örneklerle desteklenir. Matematiğin tarihsel gelişimini, yüzyıllar içerisinde geçirdiği değişimleri, insanlığa kattığı büyük hizmetleri öğrenmek için giriş niteliği taşıyan bu üründen faydalanabilirsiniz.

Çok Beğenilen Nobel Yaşam Matematik Tarihi Giriş Yorumları

Çok Beğenilen Nobel Yaşam Matematik Tarihi Giriş Yorumları

Temelinde var oluşa, doğayı anlamaya, bilinmeyene dair tutkulu duygular barındıran matematik; insan merakının, hatırlama güdüsünün ve öğrenme arzusunun en verimli meyvesidir. Mizacınız hakkında ipuçları veren astroloji, cebirsel işlemlerle keşfedilir. Zaman döngüsünü güneşin hareketlerinden hesaplayarak saatlere, günlere, aylara ve yıllara bölen yine bu hesap bilimidir. Yoğun ve derin düşüncelerin etkili bir sonucu olan cebir, tarih öncesinde ortaya atılan bir hipotezin yüzyıllar içinde kanıtlanarak ilerlemesiyle bu evrelere gelir. Büyük buluşların ve çok eski dönemlerin anlatımıyla bu esrarengiz ilmin tarihçesini yansıtan Nobel Yaşam Matematik Tarihi Giriş yorumları bilime hayranlık duyanların beğenisini yansıtır. Sade ve akıcı diliyle dikkat çeken ürün, alanında efsaneleşen isimlerin yaşamları hakkında bilgiler de içerir. Ürün, temelini ve felsefesini anladığınız sürece gözünüzde devleşecek olan matematiğe merak duyuyorsanız başucu kitaplarınızdan biri olabilir.

Nobel Yaşam Matematik Tarihi Giriş Fiyatı ve Kampanyaları

Nobel Yaşam Matematik Tarihi Giriş Fiyatı ve Kampanyaları

Nobel Yaşam Matematik Tarihi Giriş fiyatı ürünün fiziksel özellikleri ve içeriği göz önüne alınarak belirlenir. 2017 yılında baskıya giren kitap, 17x24 mm boyutları ile ideal ölçülerdedir. Toplam 796 sayfalık bir ürün olan bu kitap, matematiğe ilgi duyan herkese hitap eder. Akademisyenlerin, öğretmenlerin ve birçok öğrencinin dikkatini çeken matematik tarihi David Burton tarafından uzun araştırmalar sonucu ortaya çıkan bir eserdir. Cebire ve geometriye bakış açınızı değiştirecek olan eser, Nobel Yayınevi tarafından yüksek kaliteyle basılır. Çevirisinde dev bir kadro bulunan ürün, titizlikle hazırlanarak okura sunulur. Bu temel bilimin öğretim sürecine büyük katkı sağlayan kitap, farkındalığı artıran satırlarla doludur. Bilim insanlarının sınırsız hayal gücü sayesinde varılan noktanın, gelişen teknolojinin ve sayıların büyülü dünyasının geçmişine yolculuk yapmak için Trendyol’dan sahip olabileceğiniz bu eserden yararlanabilirsiniz.