2
İnceleme kategorisinde
en çok değerlendirilen 2. ürün

Pegem Akademi Yayıncılık Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri

263 TL
Ürünün Diğer Satıcıları (11)
3 Adet ve Üzeri %4 İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
289,93 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Pegem Akademi Yayıncılık Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: YÜKSEL STORE Satıcı Ünvanı: YÜKSEL KIRTASİYE VE BÜRO MAKİNALARI ELEKTRONİK TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0995007447900015 Vergi Kimlik Numarası: 9950074479
    Bu ürün YÜKSEL STORE tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Sosyal bilimler alanında lisans ve lisans üstü düzeylerde “bilimsel araştırma yöntemleri” ile ilgili pek çok ders okutulmaktadır. Anayasada, eğitimle ilgili yasalarda, öğretim programlarında ve yönetmeliklerde okullar ile öğretmenlerin öğretim dışında bir başka temel görevinin araştırma olduğunun vurgulanmasına rağmen, eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırıldığı 1997 yılından itibaren öğretmen yetiştiren lisans programlarının tamamına yakınında bu tür dersler programlardan çıkartılmıştır. Daha sonra yapılan pek çok yerel, ulusal ve uluslar arası araştırmaların sonuçları ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin en başarısız oldukları alanlar içinde bilimsel süreç becerilerinin ve problem çözme becerilerinin olduğunu göstermiştir. Bu kitap, eğitimin yanı sıra sosyal bilimlerin diğer alanlarında lisans düzeyinde okutulan araştırma yöntemleriyle ilgili dersler için ders kitabı olarak hazırlanmıştır. Kitabın aynı zamanda sosyal bilimler alanında çalışma yapan tüm araştırmacılar için kaynak bir kitap olabileceği düşünülmüştür.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Şener Büyüköztürk
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Pegem Akademi Yayıncılık Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri

Diğer bilim dallarında olduğu gibi eğitim biliminin gelişmesinin temelinde de doğru araştırma yöntemlerini kullanmak bulunur. Şener Büyüköztürk, sosyal bilimler bölümlerinin derslerinde Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri kitabıyla lisans ve lisansüstü öğrencilerine yardımcı olur. Kitap akıcı ve anlaşılır bir dille yazılır. Yazar, öğretim programlarında eğiticilerin asıl görevinin araştırma yöntemlerini öğretmek olması gerektiğini vurgular. 1997 yılında yeniden yapılandırılan eğitim fakültelerinin öğretmen yetiştirilen lisans programlarının çoğundan bu tür dersler çıkarılır. Bu durum, öğrenim görenlerin problem çözme yeteneğinin gelişememesine neden olabilir. Ancak yazara göre bu sorun, kitabı dikkatli okuyan kişilerde ortadan kalkar. Ders kitabı özelliğini bulunan eser, lisans ya da lisansüstü öğrencilerinin dışındaki bireyler için de iyi bir kaynak olur.

  • Açıklayıcı dil
  • Nitel ve nicel araştırmalar
  • Eğitimde bilimsel araştırma yöntemlerinin aşamaları

Kaynak Olabilecek Özellikte Kitap

Kaynak Olabilecek Özellikte Kitap

Açıklayıcı ve okuyucuyu anlayan kitaplar her zaman ön planda olur. Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri Şener Büyüköztürk’ün kolay anlatımıyla hazırlanır. Kitapta dilediğinizi açık ve sade anlatımla bulabilirsiniz. Ders içeriğine uygun olan kitap, araştırmacı bireyler tarafından bir kaynak olarak da kullanılabilir. Yazar, okuyucuların problemi tanıması ve araştırmalarını yaparken herhangi bir noktayı atlamaması için nitel ve nicel çalışmalarını açık ifadelerle sunar. Detaylı ve kolay anlatımıyla aradığınızı rahatlıkla bulabilirsiniz. Bir araştırmacıysanız, aradığınız her detayı Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri Pegem aracılığıyla bulabilirsiniz. Kitabın içeriğine baktığınızda olay döngüsü içinde sırayla yapmanız gerekenleri ve alanınızda sizi başarıya götüren yöntem analizlerini görebilirsiniz. Baştan sona bir araştırmacının yapması gerekenler detaylı ve açık bir dille anlatılır. Kitap, sosyal bilimlerin diğer alanlarında da kullanılabilecek nitelik taşır.

Dersler İçin Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri

Dersler İçin Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri

Eğitim fakültelerinde öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerinin derslerde faydalandığı kitap, bilimsel araştırma metotlarının aşamalarını anlatır. Öğrencilerin yanı sıra akademik kariyer yapanlar ya da araştırmacılar da bu kaynakla kendini geliştirebilir. Alanınızda size yükselme imkanını sağlayan bu kitap ilham verici olabilir. Pegem Akademi Yayıncılık Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri 105477 kitabı örnekleme ve bunun gibi birçok araştırma yöntemini açıklar. Yazar, grafikler üzerinden açık ve anlaşılması kolay bir dille yöntemleri gösterir. Sade bir dil kullanan yazar, her yaştan okuyucusuna rahatlıkla bilgileri aktarır. Bu anlamda başarılı olan kitap, projelerinizde başarılı olabilmeniz için basamak özelliği taşır. Araştırmalarınızı yaparken önünüzde size örnek olabilir ve doğru sonuçlara gitmenizi sağlayabilir. Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri yorum ve okuyucu deneyimleri sayesinde içerik hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri Fiyatları

Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri Fiyatları

Yazara göre araştırma kültürünün öğrencilere aşılanması için öncelikle eğitimcilerin bu bilince sahip olması gerekir. Bu kaynaktan yararlanan öğretmenler ve eğitimciler temel paradigmalara hakim olarak problem çözme yetilerini geliştirebilir. Bunun için önünüzde gerçek bir bilgi kaynağı bulunur. Araştırmalarınızda doğru teknikleri kullanmanızı sağlayan bu kitap yol göstericiniz olabilir. Aynı zamanda emeklerinizin karşılığını almanıza da katkı sağlayabilir. Eğitim hayatınızda yol gösterici bir rehber olan bu kitap sayesinde siz de araştırmalarınızı doğru yapabilirsiniz. Derslerde de kullanılan Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri kitap olarak akıcı teorik anlatıma sahiptir. Yazarın gözlemlerini ve dile getirdiklerini eğitiminizde kendinize örnek alabilir, çalışmalarınızı bilinçli yapabilirsiniz. Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri fiyat aralığına Trendyol’dan ulaşabilir ve okuyucu önerilerine göz atabilirsiniz. Ayrıca son derece güvenilir bir şekilde kitabı satın alabilirsiniz.