İlgili Kategoriler
Avantajlı Ürünler
Fiyat
Müzik Türleri
Format
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Taş Plak

" araması için 69 sonuç listeleniyor
Seyhan Müzik Atilla Taş - Çikolata ( Cd )

Seyhan MüzikAtilla Taş - Çikolata ( Cd )

129 TL
Sepete Git

Müzikseverlere Eşsiz Bir Deneyim Sunan Taş Plak Modelleri Trendyol'da!

Müzik, köklü tarihi ile insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Zaman içerisinde teknolojik gelişmeler ile müzik çalışmaları kayıt altına alınmaya başlamıştır. Plaklar, bu şekilde ortaya çıkan ilk kayıt türlerindendir. Günümüzde kayıt türleri değişmesine rağmen bu plaklar sahip oldukları önemli özellikler ile hâlen büyük ilgi görmektedir.

Plak ile müzik dinlemek birçok insan için kaliteli ses anlamına gelir. Bunun yanında plaklar; nostaljik havası, özgün kayıt sesi ve antika tasarımı ile kişileri etkilemeyi başarır. Plakların ilk örneği sayılan ve çok daha orijinal bir yapıya sahip olan taş plaklar, müzik severler için ayrıca önemlidir. Bu ürünler bilhassa nadir bulundukları için müzik koleksiyonerlerinin ilgisini çekerler.

Müzik dinlemek için klasik bir yöntem olan plaklar, günümüzde hâlâ büyük bir ilgi görür. Pikap ve gramofon aracılığıyla kaliteli bir müzik deneyimi sunan bu medya türü görsel olarak da estetik özellikler taşır. Plaklar, farklı boyutları ve kayıt şekilleri ile çeşitli içerik özelliklerine sahiptir. Bu ürünler, kalınlık ve çap ölçülerine göre farklı gruplara ayrılır. Ayrıca içerisine aldığı müzik sayısına göre de bu ürünleri çeşitlendirmek mümkündür. 33’lük ve 45’lik plak modelleri yaygın olarak bilinen iki türdür. Bunların yanında çok daha nostaljik bir seçenek mevcuttur. 78’lik taş plak çeşitleri gerek ses kalitesi gerek sahip olduğu tarihî özellik ile müzik severlerin ilgisini çeker.

Geçmişten Günümüze Eskimeyen Taş Plak Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Geçmişten Günümüze Eskimeyen Taş Plak Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Plaklar, eski müzik dinleme araçlarından oldukları hâlde günümüzde popülerliğini korur. Bu ürünler, özellikleri ile pek çok farklı kitleye hitap eder. Geçmişten günümüze üretilen pek çok plak modeli mevcuttur. Bunlar, çalma esnasında dakikada yaptıkları tur sayısında göre farklı isimler ile adlandırılırlar. Bu dönme sayısına göre ürünlerin dakikada devri 78’lik plak olarak ifade edilir. Taş plakların bir diğer ismi olan 78’lik, her iki yüzünde birer şarkı bulunan ve gramofonla çalınan modellerdir.

Taş plak boyutları gereği 78 devir özelliğine sahiptir. Oldukça kırılgan tasarıma sahip olan bu ürünlerin bakımı ve korunması hususunda özellikle dikkatli olmak gerekir. Taş plakların en önemli özelliklerinden biri bu alanda ortaya çıkan ilk örnekler olmalarıdır. Bu ürünler, 1800’lü yıllardan beri vardır. 78’liklerin arka ve ön yüzlerinde birer parça yer alır. Gomalak denilen malzemeden üretilmiş olan bu ürünler, vinil plaklardaki gibi plastik yapılı değildir. Bu detay da taş plakları çok daha özel hâle getirir. Taş plaklar özellikle gramofonlarda çalınmaya daha uygundur. Hassas yapıları nedeniyle pikaplara kıyasla gramofonlarda çok daha güvenli şekilde zarar görmeden çalışabilirler. Bu ürünlerin saklanması ve depolanması için özel plak zarflardan ve albümlerden destek almak mümkündür.

Taş plak modellerinin bazılarında karton dış kapak mevcuttur. Bu ürünler, piyasaya sürüldükleri zamanda sahip oldukları orijinal kılıf ile kişilere ulaştırılır. Bazı taş plak eserler ise bu kapaklara sahip olmayabilir. Ürünler arasında kapağı olan ve olmayan türler yer almaktadır. Bu ürünlerin göbeklerinde bulunan detaylar da önemlidir. Bazı taş plak modellerinde bu orta kısımda sanatçı adı, eser adı ve kayıt yapılan yer gibi bilgiler yer alır. Bazı modellerde ise daha renkli bir göbek tasarımı mevcutken diğer seçenekler, tek renkli klasik kâğıt baskı ile üretilmiştir.

Taş plakların tüm çeşitleri, siyah renkli ve yuvarlak yapılıdır. Bu ürünlerin bir diğer ortak özelliği ise son derece hassas tasarıma sahip olmalarıdır. Bu yapısal özellikleri nedeniyle eserlerin üzerine çıplak elle çok fazla dokunulmaması ve kullanım esnasında hassas davranılması önemlidir. Eserler, gramofonla dinlendikten sonra zarf ve albüm gibi kaplar içerisinde nemsiz ortamda muhafaza edilerek korunabilir.

Nostalji Severlerin Almak İsteyeceği Taş Plak Formatları Hangileridir?

Nostalji Severlerin Almak İsteyeceği Taş Plak Formatları Hangileridir?

Plak formatları, çalma sistemlerine göre adlandırılır. Her bir türdeki ürünler, farklı sayıda müzik içeriğine sahip olur. Ayrıca hangi cihazlarda çalıştırılmaları gerektiği de plak formatlarına göre değişir. Bu ürünler arasında 16 devir plaklar vardır. Bu türlere genellikle rastlanılmaz. 16’lık plakların arka ve ön yüzünde birer parça bulunur. Bir diğer model ise 33 devir plaklardır. Bu türlerde genellikle 8-10 parça yer alır. Çok sayıda müzik barındırdıkları için bu plaklara “long play” ismi de verilir.

45’lik olarak adlandırılan ürünler ise plak formatlarından bir diğeridir. Bu müzik kayıtlarında plağın her iki yüzünde de bir parça bulunur. 45 devir plaklar yaygın olarak kullanılır. Bu nedenle bu formatta çok sayıda eser bulmak mümkündür. Bir diğer plak formattı ise taş plaklardır. Bu ürünlerin bilinen diğer adı ise 78’lik plaktır. Bu eserler, diğer plak formatlarına göre pek çok açıdan farklılık gösterir. 78 devir taş plaklar, gomalak ismi verilen kırılgan bir materyalden üretilirken diğer formatlar ise plastik malzemeden yapılır.

Taş plak formatlarının önemli ayırt edici özelliklerinden biri de çalıştırıldıkları cihazlardır. 78’lik plakların, gramofon gibi antika müzik çalarlar dışında herhangi bir aletle çalınması hâlinde eserde bozulmalar meydana gelir. Hatta plağın zarar görme riski mevcuttur. Pikaplar ise gramofonlara göre daha yeni nesil bir müzik çalardır. Bu cihazlarda tüm plak formatlarını rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Özenli ve dikkatli olunduğu takdirde cihaz da plak da sağlıklı şekilde kullanılabilir. Plaklar yapısal olarak hassas ürünler oldukları için kişilerin her zaman dikkatli olması gerekir.

Taş Plak Çeşitleri Hangi Müzik Türlerini Sunar?

Taş Plak Çeşitleri Hangi Müzik Türlerini Sunar?

Taş plak modelleri tüm dünyada hemen hemen aynı zaman diliminde ortaya çıkmıştır. Pek çok yerli ve yabancı sanatçı, bu araç sayesinde müziklerini kayıt altına alarak çalışmalarını dünyayla paylaşmıştır. Bu nedenle taş plak çeşitlerinin içerisinde pek çok farklı dilden ve türden müzik bulmak mümkündür.

Türk sanat müziği ve Türk halk müziği alanına yerli taş plak parçaları ilgi gören türler arasındadır. Bu müziklerin nostaljik havası ile plakların yapısal özellikleri bütünlük oluşturur. Sanatçıların seslerinin çok daha doğal işitilebilmesi bu eserleri önemli kılar. Ürünler arasında pek çok önemli sanatçının Türk sanat müziği taş plak eserleri kolaylıkla bulunabilir. Sanat müziği taş plakları arasında Zeki Müren, Müzeyyen Senar gibi önemli seslerin pek çok kaydını bulmak mümkündür.

Türk müziğinde tarih boyunca meydana gelen değişimleri taş plak üzerinde görmek de oldukça kolaydır. Arabesk alanında pek çok önemli eserin taş plak kaydının mevcut olduğu bilinir. Türk pop müziğin ilk ve önemli çalışmaları da yine bu kayıt sistemi ile yapılmıştır. Bu çeşitlilik, müzik kültürünü zenginleştirirken yerli taş plak sayısının da artmasını sağlamıştır.

Yabancı taş plak türleri arasında klasikleşmiş isimlerin, hemen herkes tarafından bilinen önemli eserlerini bulmak mümkündür. Örneğin Frank Sinatra gibi önemli sanatçıların pek çok taş plak kaydı vardır. Bu sayede plak dünyasında; jazz, blues, rock, R&B ve soul gibi birçok türün örneklerini de bulabilirsiniz.

Klasik müzik taş plak modelleri, özellikle pikap ile dinlenen ürün çeşitleridir. Pek çok önemli bestecinin enstrüman üzerindeki yeteneklerini çok daha net bir ses kaydı ile dinlemek bu ürünler sayesinde mümkündür. Taş plak dünyasında son derece büyük bir müzik çeşitliliği vardır. Her dil ve türden eserin taş plak versiyonuna erişmek mümkündür. Bu ürünlerin aktif olarak kullanıldığı tarih aralığı göz önünde bulundurulduğunda yerli ve yabancı müzik tarzının ilk örneklerini taş plaklarda görebilirsiniz. Bu durum, plakların değerini biraz daha artıran bir detaydır.

Taş Plak Çeşitlerinin Ses Kalitesi Nasıldır?

Taş Plak Çeşitlerinin Ses Kalitesi Nasıldır?

Taş plaklar, oldukça yüksek bir ses kalitesine sahiptir. Pek çok insan bu ürünlerin nostaljik özelliklerden ziyade barındırdıkları kaliteli ses performansından etkilenir. Bu ürün çeşitlerinde ses analog yolla kaydedilir. Dijital kayıtlarda seste kırılmalar olur ve bu da tını kayıplarına yol açar. Taş plaklarda yapılan analog kayıt tekniği ile sesin aktarımında performans düşüklüğü görülmez. Bu ürünlerdeki müzikler, kayıt altına alındığı zamanki şekliyle dinleyiciye ulaşır. Bu sayede daha gerçekçi ve doğal bir tını ile müzik dinlemek mümkündür.

Taş plaklara kayıt yapılırken sesin sıkıştırılması gerekmez ve böylece parçaya müdahalede bulunulmaz. Bu nedenle taş plak gramofon üzerinden dinlenirken sanki seslendiren sanatçı şarkıyı canlı bir performansla söylüyormuş gibi bir his ortaya çıkar. Bu orijinallik ve ses kalitesi, pek çok kişinin plaklara ilgi duymasını sağlar. Gramofonların yanı sıra taş plak pikap ile de rahatlıkla çalınabilir. Bu durum ses kalitesinde hiçbir değişikliğe neden olmaz.

Taş plaklarda sevilen bir diğer ses özelliği, ürünü pikaba taktıktan sonra çıkan cızırtıdır. Bu ses, müziği arka planda bırakmadan ortama hoş bir hava katmayı başarır. Böylelikle müzik dinleme deneyimini farklı bir boyuta taşır. Gramofon ve pikap ile kolaylıkla dinlenebilen 78’lik taş plakların hemen hemen hepsinde bu hafif cızırtılı çalışma sesi duyulabilir.

Dekoratif Amaçlı Kullanılan Taş Plak Ürün Çeşitleri ve Özellikleri Nasıldır?

Dekoratif Amaçlı Kullanılan Taş Plak Ürün Çeşitleri ve Özellikleri Nasıldır?

Plaklar ve bu ürünleri çalmaya yarayan gramofon veya pikap gibi ürünler, görsel olarak da ilgi çekicidir. Pek çok kişinin müzik dinleme keyfi dışında bu ürünleri görsellikleri nedeniyle tercih ettiği bilinir. İçerdiği kaliteli seslerin yanında dekoratif taş plak modelleri de mevcuttur. Bu ürünler hem içerdiği parça ile nostaljik bir dinleme deneyimi sunarken hem de ortamı süsleyen şık aksesuarlardan biri olur. Kişiler sahip oldukları bu plakları, özel taş plak klasörleri içerisinde korurken şık bir şekilde sergileme şansına da sahiptir.

Günümüze çok sayıda çizilmiş ve hasar görmüş taş plağın var olduğu bilinir. Bu ürünler, çeşitli müzik aletleri ile dinlenme özelliklerini kaybetmiştir. Fakat sahip oldukları antika yapı ile yine de büyük ilgi görürler. Pek çok çatlak ve antik özellikteki taş plak, stand üzerinde biblo şeklinde sergilenerek dekoratif amaçlı kullanılır. Aynı şekilde hasar görmüş pek çok koleksiyon niteliğinde parça, klasik veya sade çerçeveler içerisinde duvarlara asılarak sergilenir.

Kalın kapaklı ve genellikle antika görünümlü taş plak albümleri, koleksiyonerler başta olmak üzere plak dinlemeyi seven herkesin sahip olması gereken önemli bir aksesuardır. Bunun yanında bu ürünler, dekoratif özellikleri ile de bulundukları ortama hoş bir hava katarlar. Antika taş plak çeşitlerinizi sıralı ve korunaklı bir şekilde depolarken göze hitap edecek tarzda dekoratif amaçlı sergilemek de oldukça kolaydır. Ayrıca plakları, bu alana ilgi duyan sevdiklerinize verebileceğiniz hem dekoratif hem kullanışlı bir hediye seçeneği olarak da değerlendirebilirsiniz.

Dekoratif olarak taş plak görselinden tablolarda da sıklıkla faydalanılır. Ürünün estetik görüntüsü, çeşitli tablolar şeklinde evlerde ve iş yerlerinde duvarları süsler. Büyük plak şeklindeki yuvarlak formda plak görünümlü duvar süsleri de oldukça popülerdir. Bu dekoratif ürünleri, pek çok farklı alanda hoş bir görüntü oluşturmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca müzik ve sanata ilişkin çalışma alanlarında ve atölye gibi mekânlarda bu ürünlerin sembolik anlamlarından faydalanabilirsiniz.

Dinleyicilerine Eşsiz Bir Müzik Ziyafeti Sunan Taş Plak Fiyatları Nasıldır?

Dinleyicilerine Eşsiz Bir Müzik Ziyafeti Sunan Taş Plak Fiyatları Nasıldır?

Taş plak fiyatları büyük bir çeşitliliğe sahiptir. Ürünlerin değerlerinin belirlenmesinde pek çok kriter göz önünde bulundurulur. İlk olarak taş plağın üretim senesine bakmak gerekir. Günümüz tarihinden uzaklaştıkça sanatçısı tanınan bir taş plağın değeri artış gösterir. Bunun yanında plakta yer alan müziğin bestecisinin veya sanatçısının kim olduğu hususunu incelemek gerekir. Belli başlı sanatçıların popüler eserleri o kişilerin taş plak kayıtlarının da daha değerli olmasını sağlar. Taş plaklar arasında nadide parçalar olarak adlandırılan ürünlerin de diğer eserlere göre daha yüksek fiyata sahip olduğu bilinir. Bu noktada eserin orijinalliği ve benzerinin bulunma ihtimalinin düşük olması ürünleri koleksiyonerler tarafından önemli kılar. Böylelikle ürünlerin fiyatlarında da yükselme görülebilir.

Pahalı taş plak modellerinin yanında çok sayıda uygun fiyatlı ürün de mevcuttur. Özellikle yerli sanatçıların pek çok klasikleşmiş çalışmasının plak versiyonunu cazip rakamlara rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu eserlerin iyi korunarak günümüze kadar saklanabilmiş olması ürünlerin değerini yükseltir. İyi korunmuş parçalar, daha üst bütçelere hitap eder. Aynı üründen piyasada çok sayıda taş plak olması ise fiyatların daha uygun bir hâl almasını sağlar.

Taş plaklar yapısal özellikleri ile de kırılgan, narin ürünlerdir. Çok sayıda hasar görmüş plak da kişilerin beğenisine sunulur. Özellikle koleksiyonerler ve plakları dekoratif olarak kullanmak isteyen kişilerin bu türdeki ürünlere dikkat ettiği görülür. Bu ürünler, pikap üzerine takılarak dinlenmediği için önemli bir özelliğini yitirmiş olur. Hasarlı eski taş plak fiyatları, bu doğrultuda çok daha düşük rakamlara meraklısına sunulur.

Dekoratif amaçlı kullanılan taş plak modellerinin ve diğer aksesuar ve ürünlerin de geniş bir fiyat yelpazesine sahip olduğu görülür. Pek çok farklı boyutta taş plak görselli ile oluşturulan tablolar bulunur. Siyah beyaz ve renkli seçeneklere sahip olan bu duvar aksesuarları yapısal özelliklerine göre çeşitli rakamlara sahiptir.

Duvar aksesuarlarının yanı sıra taş plak alan kişilerin bu ürünleri iyi biçimde muhafaza edebilmesi için sahip olması gereken bazı yardımcı saklama aksesuarları da bulunur. Bu ürünler arasında her bütçeye uygun seçenek yer alır. Bütçenize ve zevkinize uygun plak zarfları ve albümlerini rahatlıkla bulabilirsiniz.

Gramofon ve pikap kullanıcıları için de karşılaşılabilecek arızalara karşın ihtiyaç duyacakları aksesuarlar ürünler arasında yer alır. Bu parçalar da cihazın markası, modeli gibi özelliklere göre farklı fiyatlara satılır. Eşsiz ses kaliteleri ile aradığınız taş plak modellerine ve pek çok dekoratif amaçlı ilgili ürünlere Trendyol güvencesiyle kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Taş Plak Nasıl Çalışır?

Taş plak, müzik kaydetmek ya da çalmak için kullanılan eski bir aygıttır ve PVC malzemeden yapılır. Çalışma prensibi ise hazırlık aşamasıyla başlar. Müzik, ses dalgalarının basılması için kullanılan master kaydı oluşturur. Ardından analog olarak cihaz üzerine kazınacak şekilde kalıp ya da şablon olarak kullanılır. Kayıt aşamasında, cihaz üzerine aktarılır. Ses dalgaları cihaz üzerine kesici ya da lazer kullanılarak kazınır. Müziğin her sesi ve enstrümanı cihaz üzerine kaydedilir. Plak çalma işleminde kaydedilen müzik, cihazdan okunur ve ses yeniden üretilir. Cihazın üzerinde bir iğne bulunur. Bu iğne, cihaz üzerindeki izlere temas eder. Dalga formları algılanarak elektriksel sinyallere dönüşür. Elektriksel sinyaller, cihazdan entegre amplifikatörü aracılığıyla güçlenir ve yüksek seviyeye çıkar. Ardından hoparlör ya da kulaklık gibi cihazlara iletilir.

Taş Plak Normal Plak Farkı Nedir?

Taş plaklar ile normal modeller arasında bazı farklar bulunur. Bunlardan ilki malzemedir. Taş plak porselenden, normal modeller ise PVC ya da benzeri malzemelerden üretilir. Taş plaklar daha eskidir ve popülerliği azdır. Genellikle elde yapılan bu materyaller az sayıda üretilir. Normal modeller ise yaygın olarak üretilir ve sıkça tercih edilir. Ses kalitesi açısından değerlendirildiğinde bu yeni materyallerin yüksek performanslı olduğu görülür. Analog bir format olması, seslerin doğal ve sıcak gelmesini sağlar. Taş plaklar, gerçekçilik konusunda daha net bir performans ortaya koyar. Ayrıca olumsuz etkilere karşı normal olanlara kıyasla dayanıklılık gösterir. Çizilme ve bozulmalara daha az rastlanır. Normal plakları ise özenli kullanmak gerekir. Kullanım kolaylığı açısından değerlendirildiğinde bu seçenekler daha pratiktir. Taş plaklar için özel plak çalar ve dönüşüm ekipmanı gerekir.

Taş Plak Nereden Alınır?

Bu materyaller, günümüzde nostalji tutkunları tarafından yoğun ilgi görür. Hem yerli hem de yabancı şarkılardan oluşan binlerce seçenek bulunur. Taş plakları bulmak pek kolay değildir. Bu durum, başta koleksiyonerlerin aradıkları ürünü bulmasını zor hale getirir. Cihaz seçeneklerine göz atarken ürünün durumunu ve özelliklerini iyi bir şekilde araştırmak gerekir. Alternatiflere göz atarken yerli ve yabancı müzikler arasından araştırma yapılır. Özellikle bu cihazı sevdiklerine hediye etmek isteyen kişiler, farklı seçeneklere göz atar. Taş plak seçeneklerini güvenli ve pratik bir şekilde Trendyol aracılığıyla bulmak mümkündür. Geniş ürün seçenekleri sayesinde dilediğiniz müziği dinleyebilir, nostalji ve keyif dolu anlar yaşayabilirsiniz.