Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dede Korkut Hikayeleri (KARTON KAPAK) & Kitab-ı Dedem Korkut

96 TL
Tükeniyor!
Ürünün Diğer Satıcıları (34)
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
71,57 TL
4 Adet ve Üzeri 25 TL İndirim
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
74,03 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dede Korkut Hikayeleri (KARTON KAPAK) & Kitab-ı Dedem Korkut

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Book Satıcı Ünvanı: EMRE GÜLTEKİN İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Konya Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 4220499865
    Bu ürün Book tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Dede Korkut Hikayeleri (Karton Kapak) Kitab-ı Dedem Korkut Anonim / İş Bankası Yayınları Basım Yılı: 2019
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
  • Ebat: 12,5 x 20,5
  • Dil: Türkçe
  • Cilt Durumu: Karton Kapak
  • ISBN: 9786052954270
  • Yazar: Anonim
  • Çevirmen: Ayşegül Çakan
  • Dede Korkut (tahmini olarak IX-XI. yüzyıl): Oğuzların Bayat boyundan yarı efsanevi bir bilge ve kendi adını taşıyan destansı hikâyelerin anlatıcısıdır. Hakkındaki bilgiler büyük ölçüde rivayetlere ve Dede Korkut Hikâyeleri'nde yer alan ifadelere dayanır. Hikâyelerinde Oğuzların geleneklerini yaşantılarını ve çeşitli olaylar karşısındaki tutumunu anlatan Dede Korkut ozanlar piri olarak nitelenmiş coşkulu bir üslupla aktardığı destanlarında iyiliği doğruluğu ve erdemli olmayı öğütlemiştir. Sözlü halk edebiyatının ürünü olan destanları yüzyıllar boyunca yaşamış XV. yüzyılda yazıya geçirilerek günümüze ulaşmıştır.

Ürün Özellikleri

  • Yaş 9+ Yaş
  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Hasan Ali Yücel
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Sayfa Sayısı 201-250
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI 481151 Dede Korkut Hikayeleri - Hasan Ali Yücel Klasikleri

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dede Korkut Hikâyeleri, herkesin mutlaka okuması gereken kitaplar arasında klasikleşen destanlardandır. Oğuzların Bayat boyundan Dede Korkut, yarı efsanevi bir bilgedir. Kendi adıyla anılan efsanelerin yaratıcısı olarak bilinen bu bilge kişilik hakkındaki fikirlerin çoğu, bu hikâyelerde yer alan ifadelere dayanır. Hikâyelerde Oğuzların geleneklerini ve süregelen yaşantılarını anlatan Dede Korkut, karşılaştığı olaylar karşısında tutumlarından da bahseder. Ozanlar piri olarak bilinen Dede Korkut, hikâyelerini oldukça coşkulu bir üslupla anlatmış ve oldukça ilgi çekici bilgiler vermiştir. Bu sayede yüzyıllar boyu adı herkes tarafından bilinen bir kişi olmuş ve günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Bilinen 12 hikâyenin hepsine yer veren bu kitap, herkesin mutlaka kütüphanesinde olması gereken eserler arasındadır.

  • Basım dili: Türkçe
  • Kapak türü: Karton
  • Sayfa sayısı: 208

Türki̇ye İş Bankası Dede Korkut Hikâyelerinin Basım Özellikleri Nedir?

Türki̇ye İş Bankası Dede Korkut Hikâyelerinin Basım Özellikleri Nedir?

Türkiye İş Bankası Dede Korkut Hikâyeleri, Hasan Âli Yücel Klasikleri Dizisi’nde yayımlanmış bir kitaptır. Türk kültürünün efsanevi edebiyat ürünlerinden Dede Korkut Hikâyeleri, günümüz Türkçesine çevrilirken asıl anlamı korunarak yerelleştirme yapılmıştır. Bu sayede değişen kültür ve dil özelinde çok daha anlaşılır bir hâle getirilmiştir. Genişliği 12,5 cm olan bu kitabın yüksekliğiyse 20,5 cm’dir. Normal kitap boyutunda basılan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dede Korkut Hikâyeleri, 208 sayfadan oluşur. Karton kapağı bulunan bu kitabın kâğıt cinsiyse 2. hamur kâğıttır. Bu sayede tam beyaz renkli olmayan yapraklar, okuyucunun gözlerini yormaz. Basım dili Türkçe olan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dede Korkut Hikâyeleri, Ayşegül Çakan tarafından çevrilmiştir.

Türki̇ye İş Bankası Yayınları Dede Korkut Hikâyelerinin İçeriği Nedir?

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dede Korkut Hikâyeleri, bir önsöz ve 12 farklı hikâyeden oluşur. Günümüze kadar gelmeyi başaran epik hikâyelerden oluşan bu eser, Göktürk Devleti’ni oluşturan halklardan biri olan Oğuzların savaşını anlatır. Dede Korkut, Oğuz boylarının sosyal yaşantılarını ve gördüğü yiğitlikleri bu hikâyeler aracılığıyla aktarır. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dede Korkut Hikâyeleri içeriği de bahsedilen bu yiğitlik anlatılarından oluşur. Hikemî bir üslupla anlatılan hikâyeler, âdeta ders verir özelliktedir. Bu hikâyeler arasında “Kam Bürenin Oğlu Bamsı” ve “Duha Koca Oğlu Deli Dumrul” herkes tarafından aşina olunan öykülerdir. Hikâyelerin bazılarında, anlatımın güçlü kılınması amacıyla şiirlere de yer verilmiş hâldedir. Tüm destanlarda Oğuz Türklerinin geleneklerini anlatan Dede Korkut, dönemin özelliklerini anlatan bilgilere de yer verir.

Türki̇ye İş Bankası Dede Korkut Hikâyeleri Kimlere Hitap Eder?

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dede Korkut Hikâyeleri’nin içeriği incelendiğinde anlatıcının okuyucuyla direkt olarak iletişim kurduğu görülür. Buradaki asıl durum, Dede Korkut’un dönemine kıyasla dahi son derece anlaşılır ve akıcı bir üsluba neden sahip olduğudur. Halka direkt olarak hitap eden Dede Korkut, hikâyelerinin anlaşılması için sade bir dil kullanmayı tercih ederek hitap sanatına sıklıkla öykülerinde yer vermiştir. Anlatımı kuvvetlendirmek adına öğütlerle bezediği hikâyeleri, okuyucunun direkt olarak kendisine seslenildiği izlenimini edinmesini sağlar. Bu sayede Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dede Korkut Hikâyeleri yorumları, bu kitabın dönemin özelliklerini son derece keyifli şekilde aktardığından bahseden görüşlere sahiptir. Atasözleri ve deyimlere sıklıkla yer veren Dede Korkut, hikâyelerini karşısındakine aktaran üslubuyla akıllara kazınan bir anlatıcıdır. Siz de efsaneleşen bu kitabı satın almak isterseniz Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dede Korkut Hikâyeleri fiyatını Trendyol üzerinden görüntüleyebilir ve ürünü kolaylıkla sipariş edebilirsiniz.