İlgili Kategoriler
Hafıza Kartı Tipi
Fiyat
Garanti Tipi
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı

32 GB Hafıza Kartı

32 GB Hafıza Kartı Fiyatları ve Özellikleri

32 GB Hafıza Kartı Fiyatları ve Özellikleri

32 GB hafıza kartı gibi bellek kartları, verileri bir ortama depolamak ve başka bir ortama aktarmak için kullanılabilen küçük, çıkarılabilir bellek donanımlarıdır. Günümüzün SD kartları, akıllı telefonlardaki depolama alanını genişletmekten oldukça küçük sayılabilecek donanımlarda bir terabaytlık dosyayı saklamaya kadar gelişmiş depolama yetenekleriyle gelir. Birçok cihaz için gerekli olan hafıza kartları SDHC ve SDXC gibi farklı adlar, hız sınıfları ve depolama seçenekleri ile satışa sunulur. Bir cihaz için en iyi hafıza kartı, diğer bir cihaz için aşırı, hatta uyumsuz olabilir. Farklı hafıza kartlarının farklı özellikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olarak cihazınız için doğru kartı bulabilir ve kullanmayacağınız özellikler için fazla ödeme yapmadan maksimum performans elde edebilirsiniz. Hafıza kartları, saniyede megabayt veya MB / s olarak ölçülen hızlarda veri aktaran, metal temas noktalarına sahip küçük bir kart biçiminde donanımlardır. Çok sayıda kart bulunduğu için doğru kartı seçmek kolay olmayabilir. Hafıza kartı satın alırken doğru ürüne sahip olmak için, kartı hangi amaçla aldığınızı göz önünde bulundurmanız önem taşır. Profesyonel bir video çekimi veya fotoğrafçılık için tasarlanan kartlar, belgelerinizi depolamak için tasarlanan kartlara kıyasla daha yüksek performans özelliklerine sahiptir. Örneğin, SD kartlar hemen hemen tüm cihazlarla uyumlu olsa da performans kaybı yaşamamak için uyumluluğun kontrol edilmesi önemlidir. Hafıza kartı satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer özellik, donanımın hız sınıfı veya hız derecesidir. Hız sınıfı ne kadar yüksekse veri aktarımı o kadar hızlı olur. Hız oranını kontrol ettikten sonra, performans uygulamasını da dikkate almalısınız. Tüm özellikleri inceledikten sonra, beğendiğiniz SD kartları fiyat açısından karşılaştırabilir, ihtiyaçlarınız için en iyi fiyat-performans dengesini sunan ürünü seçebilirsiniz. Piyasada SD kart, Micro SD kart, CF kart, Eye-Fi kart ve M2 gibi birçok bellek kartı türü bulabilirsiniz. Eye-fi hafıza kartları, yerleşik Wi-Fi ile birlikte gelen benzersiz SD kartlardır. Kablosuz protokolleri destekleyen tasarımı sayesinde, verileri bilgisayarınıza veya bulut tabanlı bir hizmete veya hatta akıllı telefonunuza doğrudan aktarmanıza olanak tanır. Bu sayede özellikle fotoğraf çekimi yaparken bellek kartını değiştirmenize gerek kalmadan belleği temizlemenizi sağlar. Bu kartlar ile fotoğraflarınıza mevcut kablosuz hizmetle coğrafi etiket uygulamak bile mümkündür. İlk olarak 1994 yılında piyasaya sürülen Compact Flash kart ya da CF kartlar ise yüksek hıza ve yüksek kapasiteye sahiptir. Profesyonel kameralarda birincil kart yuvası olarak kullanımı yaygındır. Mevcut SD kartlar, CF kartların hız ve kapasitesine eşittir. Kamera üreticileri, genellikle hem SD hem de CF kart için ürünlerinde yuvalar sağlar.

Hafıza Kartı 32 GB Kart Çeşitleri, Özellikleri ve Kullanım Alanları

Hafıza Kartı 32 GB Kart Çeşitleri, Özellikleri ve Kullanım Alanları

Kameralar için geleceğe yönelik depolama yöntemi olarak üretilmeye başlayan SD kartlar, oyun konsolları ve hemen hemen tüm Android telefonlar başta olmak üzere, çok sayıda cihazla birlikte kullanılabilir. SD kartlar büyük ölçüde geleneksel SD ve microSD olmak üzere iki popüler boyutta gelir. Hangisine ihtiyacınız olduğu cihazınızın desteklediği kart yuvasına bağlıdır. Micro SD kart, SD kartın minyatür bir versiyonudur ve cep telefonlarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. MicroSD kartın kapasitesi ve aktarım hızına dair bazı kısıtlamaları vardır. Bu nedenle öncelikle müzik, uygulama ya da görece daha az aktif verileri depolayabilen akıllı telefonlarda, aksiyon kameralarında ve drone kameralarında kullanılır. SD kartları ise DSLR'lerin ve kompakt kameraların çoğunda bulunur. Çoğu microSD kart, bir microSD adaptöre takılır ve daha sonra herhangi bir standart SD kart okuyucu ile kullanılabilir. Bir SD veya microSD'ye ihtiyacınız olup olmadığından emin değilseniz cihazınızın teknik özelliklerini kontrol edebilir ya da kart yuvalarını inceleyebilirsiniz. SD kartlar, SDHC, SDXC ve hatta SDUC gibi farklı sınıflara sahiptir. SD’den sonra gelen ekstra harfler, hafıza kartının kapasitesini kategorize etmeye yardımcı olur. Normal bir SD kart, FAT 12 ve 16 dosya sisteminde 4 GB'a kadar bellek kapasitesine sahiptir. SDHC, Secure Digital High Capacity'nin kısaltmasıdır. FAT32 dosya sistemi kullanan bu modeller 4 GB'ın üzerinde kapasiteye sahiptir. SDXC, Secure Digital Extended Capacity'nin kısaltmasıdır ve genişletilmiş kapasite anlamına gelir. 64 GB ile 2 TB arasında veri için yeterli alana sahip kartları içerir. SDUC, Secure Digital Ultra Capacity'nin kısaltmasıdır ve 1 TB ile 128 TB arasında veri depolayabilir. Çoğu modern cihaz SD, SDHC veya SDXC'yi birbirinin yerine kullanabilir, ancak daha eski cihazlarda bu her zaman geçerli olmayabilir. 2008'den sonra piyasaya sürülen cihazlar tipik olarak SDHC ile uyumludur ve 2010'dan sonra piyasaya sürülen çoğu cihaz SDXC ile çalışır. Orijinal SD kart, herhangi bir SD cihazla uyumludur.

32 GB Hafıza Kartı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

32 GB Hafıza Kartı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde çoğu kamera ve akıllı telefon yüksek megapikseller ve büyük dosyalar kullandığı için 2 GB gibi düşük kapasiteli SD kart modelleri oldukça hızlı dolar. Satın alma kararınızı vermeden önce, hafıza kartınızda ne kadar içerik depolamak istediğinize karar vermeniz gerekir. Daha sınırlı kapasiteye sahip 16 GB seçenekleri çoğu yedekleme işi için ideal olabilir, ancak 4K video çekmek istiyorsanız alabileceğiniz en büyük kartı hedeflemeniz gerekir. Daha küçük kartlar, düşük çözünürlüklü kameralar ya da telefonlar gibi cihazlar için hala uygundur. Bazı fotoğrafçılar daha küçük boyutlarda SD kartları kullanmayı ve bunları sık sık değiştirmeyi tercih eder. Bu şekilde bir kart hasar görürse tüm fotoğraflar kaybolmaz. Diğer yandan tek bir depolama birimi kullanmak isteyenler için en ideal seçenekler SDHC ve SDXC kartlardır. 32 GB hafıza kartı telefon kapasitesi, yaklaşık 2,000 adet 16 megapiksel görüntüyü veya yarım saatin biraz altındaki 4K videoyu tutmak için yeterlidir. Hobi amaçlı fotoğraf çekiyorsanız ya da sık sık kart değiştirmeyi düşünmüyorsanız bu kapasite megapiksel kameraların çoğu için yeterlidir. Daha yüksek kapasiteli SDXC gibi hafıza kartı modelleri yüksek çözünürlüklü kameralar, 4K videolar ve çok sayıda akıllı telefon verisini tek bir karta saklamak için idealdir. Örneğin, küçük bir taşınabilir sabit diske eşdeğer depolama alanı sunan 1 TB SDXC hafıza kartı gibi modeller, çok sayıda çekim yapanların yanı sıra sıkıştırılmamış RAW fotoğraflar ve hatta 4K video çekmekten hoşlananlar için idealdir. Bir SD kart seçmek için sadece doğru türe ve boyuta karar vermek yeterli değildir. Yanlış kart hızı cihazınızı yavaşlatabilir veya asla kullanmayacağınız hızlar için fazla ödeme yapmanıza neden olabilir. Daha yüksek hız oranı, fotoğraf veya videoda size daha yüksek çözünürlük sağlar. Çoğu zaman, tüm profesyoneller UHS veya Video Hız Sınıfına ait bir SD kart kullanır. Her SD kartın teknik özelliklerde bir okuma ve yazma hızı vardır. Bununla birlikte SD kart sınıfına bakarak bir kartın ne kadar hızlı olduğunu bir bakışta görebilirsiniz. Kartta gösterilen, kartın okuyabileceği maksimum hızdır, ancak en önemli şey yazma hızıdır. Okuma hızı, verilerin karttan okunması, yazma hızı ise verilerin karta yazılması için geçen süredir. Basitçe söylemek gerekirse, karttan verileri aktardığınızda okuma hızı, kayıt ya da çekim yaptığınızda yazma hızı devreye girer. Genel olarak yazma hızı, SDHC kartlarda okuma hızının yaklaşık yarısı kadardır. Diğer birkaç kartta hem okuma hem de yazma hızları hemen hemen aynıdır. SD kart hız sınıfı, Ultra yüksek Hız (UHS) sınıfı ve video hızı sınıfı olmak üzere üç yoldan biriyle kategorize edilir. Birinci hız sınıfı, 2 MB / sn ile 10 MB / sn arasındaki minimum yazma hızlarını kapsar ve sınıf numarası, minimum yazma hızına karşılık gelir. Bu kategori için sınıf 10 en hızlısı, sınıf 2 en düşük olanıdır ve hız kategorisi SD kartın önüne yazılır.

Yüksek Hızlı Hafıza Kartı Çeşitleri

Yüksek Hızlı Hafıza Kartı Çeşitleri

UHS hız sınıfı, daha da yüksek hızları kategorize eder. 1'in minimum yazma hızı 10 MB / sn, üçüncü sınıf 30 MB / sn minimum yazma hızına sahiptir. UHS hızı, içinde sınıf numarası bulunan U gibi görünen bir sembolle belirtilir. En yeni hız sınıfı olan video hız sınıfı, sınıf numarasının önünde bir V sembolü ile belirtilir. Bu kategoride, sınıf numarası minimum yazma hızına eşittir. Bu nedenle bir V6 en az 6 MB / s, bir V90 en az 90MB / s yazar. UHS olmayan bir ana bilgisayarda bir UHS bellek kartı kullanırsanız bu kart varsayılan olarak standart veri yoluna geçer ve "UHS Hız Sınıfı" derecesi yerine "Hız Sınıfı" derecelendirmesini kullanır. UHS hafıza kartları, gerçek zamanlı yayınları kaydetme, büyük boyutlu HD videolar ve son derece yüksek kaliteli profesyonel HD yakalama konusunda çok daha yüksek potansiyele sahiptir. CF kartlar söz konusu olduğunda, hız genellikle X katı olarak belirtilir ve birçok kartta saniyede MB olarak yer alır. Hız 600X veya 1066X olarak belirtildiğinde saniyede 150 KB anlamına gelir. Örneğin, 600X hızlı bir kart saniyede 90 MB okuma hızı (600 - 150/1000) kapasitesine sahiptir. En yeni CF kartlar, kameranın tampon belleğini hızlı bir şekilde temizlemeyi geliştiren UDMA 7 ile birlikte gelir. Kameranın UDMA 7'den tam olarak yararlanabilmesi için ürün yazılımının yükseltilmesi gerekir. Hafıza kartı alışveriş yaparken veri yolu hızı olarak bir hız kategorisi daha görebilirsiniz . Hız sınıfı, bir kartın sunduğu minimum hızı ifade ederken veri yolu hızı mümkün olan maksimum hızı gösterir. Şu anda çoğu SD kartta ya UHS-I (104 MB / sn'ye kadar) ya da UHS-II (312 MB / sn'ye kadar) veri yolu hızı seçenekleri bulunur. Daha hızlı UHS-III (624 MB / s'ye kadar) ve SD Express (985 MB / s'ye kadar) hızları standartlaştırılmış olsa da henüz yaygın olarak kullanılmamaktadır. UHS-II kartın farkı, arkasında ikinci bir metal pim sırası olmasıdır. Bu tasarım kamera gibi bir cihazla daha yüksek hızlara izin verir. Ancak kartın tasarımı biraz farklı olduğu için tüm kameralar UHS-II ile uyumlu değildir. UHS-II uyumlu olduğundan emin olmak için kameranızın teknik özelliklerini kontrol etmelisiniz. Giriş seviyesi kameralar genellikle uyumluluğu sunmaz. Çift SD kart yuvasına sahip bazı kameralar, yalnızca bir yuvadaki UHS-II ile uyumludur.

A1 ve A2 Uygulama Performans Sınıfı

A1 ve A2 Uygulama Performans Sınıfı

Uygulama performansı, yazılım ve uygulamaların yönetilmesi ve izlenmesi anlamına gelir. İhtiyaçlarınızı karşılayan bir SD kart satın alırken dikkate alınması gereken önemli bir özelliktir. Uygulama performansı ne kadar yüksekse cihaz o kadar iyidir. Uygulama performansı genellikle kullanıcı memnuniyeti veya Apdex puanlarıyla ölçülür. Erişim genellikle megabayt / saniye veya MB / sn olarak belirtilir, ancak IOPS birçok açıdan çok daha güvenilir bir birimdir. IOPS, minimum okuma ve yazma hızlarına bağlıdır ve ve IOPS ne kadar yüksekse uygulama performansı o kadar iyi olur. İki tür uygulama performansı sınıfı vardır. Birincisi A1 ve ikincisi A2'dir. Uygulama Performans Sınıfı 1 veya basitçe A1, 5.1'in spesifikasyonu olarak tanımlanır. Haritaları, videoları, sözlükleri, resimleri ve belgeleri saklamak için idealdir. Uygulama performans sınıfı 2 veya kısaca A2, 6.0 spesifikasyonu, Command Queuing ve Cache işlevlerini kullanarak SD bellek kartını A1 performansına kıyasla daha yüksek bir seviyeye taşır. A1 vs A2 SD kartlar söz konusu olduğunda, pek çok kullanıcı ilk olarak performansı göz önünde bulundurur. Sınıf A1 SD kart minimum 1500 IOPS okuma ve 500 IOPS yazma hızı gerektirirken A2 4000 ve 2000 IOPS gerektirir. IOPS birimi saniye başına giriş / çıkış anlamına gelir. Genellikle, bir A1 SD kart 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 200GB, 256GB, 400GB ve 512GB kapasitelere sahiptir. A2 SD kartta 64GB, 128GB, 256GB, 400GB, 512GB ve 1TB mevcuttur. A1 micro SD kart, Android akıllı telefonlar ve tabletler için ideal bir seçimdir. Ayrıca Google'ın uyumluluk standartlarını karşılayan Chromebook'larla çalıştığı da onaylanmıştır. En büyük avantajlarından biri, A1 SD kartın saatlerce Full HD video yakalayıp depolayabilmesidir. A1 SD kart ile karşılaştırıldığında, A2 SD kartları genellikle yüksek çözünürlüklü görüntüleri ve 4K UHD videoları aktarmak için kullanılır. A2 SD kartlar, A1 SD karttan daha yüksek aktarım hızlarına sahiptir. 16 GB ya da 32 GB telefon hafıza kartı gibi nispeten küçük kapasiteli bir SD kart kullanmak istiyorsanız A1 SD kart daha iyi bir seçimdir.

İndirimli 32 GB Hafıza Kartı Telefon Fiyatları Trendyol'da!

İndirimli 32 GB Hafıza Kartı Telefon Fiyatları Trendyol'da!

Hangi hafıza kartına ihtiyacınızın olduğu, kullandığınız kamera veya akıllı telefon gibi cihazların özelliklerine bağlıdır. Örneğin, 8K video için V60 veya V90 kartlar idealdir. V60, V30 ve UHS 3, yüksek megapiksel kameralarda seri çekim RAW dosyalarının yanı sıra 4K için de kullanılabilir. UHS 1, Sınıf 10 ve V10, HD videonun yanı sıra 20'li ve 30'lu megapiksel sayılarına sahip çoğu DSLR fotoğrafları için iyidir. Sınıf 2, Sınıf 4, Sınıf 6 ve V6 genellikle düşük çözünürlüklü cihazlar için uygundur. Akıllı telefonunuzun depolama alanını genişletmek için bir microSD arıyorsanız en az Sınıf 10, ancak tercihen UHS 1 veya UHS 3 olan bir kart aramalısınız. Düşük hızlar, telefonunuzun uygulama performansını düşürebilir. Sadece dosya depolamak için değil, aynı zamanda çalışan uygulamaların performansını artırmak için UHS 3 kartı modellerini tercih edebilirsiniz. 4K fotoğraf ve videoların daha yaygın hale gelmesiyle birlikte, birçok bellek kartı daha yüksek çözünürlükler için optimize edilerek size daha fazla ayrıntı sunar. Daha yüksek çözünürlük ve depolama kapasitelerinin yanı sıra, hafıza kartlarının erişilebilir fiyat seçenekleri ise bütçenizi zorlamadan satın alma avantajı sağlar. Hafıza kartı satın alırken verilerinizin güvenli bir şekilde depolanabilmesi ve herhangi bir kart hatası ile karşılaşmamak için saygın markaların ürünlerini tercih etmeniz önemli hale gelir. Hız ve kapasitenin yanı sıra markaları karşılaştırırken kartın dayanıklılığını da göz önünde bulundurmalısınız. Bazı SD kartlar suya ve toza karşı dayanıklıdır. MicroSD'yi akıllı telefonunuzdan çıkarmayı planlamıyorsanız muhtemelen darbelere dayanacak şekilde tasarlanmış daha pahalı kartlara ihtiyacınız yoktur. Su geçirmez bir kamerayla çekim yapıyorsanız veya yalnızca mümkün olan en fazla korumaya ihtiyaç duyan dosyalara sahipseniz koruma sınıfı özelliklerine sahip daha dayanıklı kartları inceleyebilirsiniz. İhtiyaçlarınız için en iyi kart modellerini ayrıcalıklı Trendyol fiyatlarıyla şimdi sipariş edebilirsiniz.