İngro Çavdar Unu 850 gr

67,10 TL
Tükeniyor!

Sıkça Sorulan Sorular

Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

İngro Çavdar Unu 850 gr

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: İngro Gıda Bilişim Pazarlama Satıcı Ünvanı: HASAN YÜRÜMEZ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Karaman Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 3778722334600001 Vergi Kimlik Numarası: 9950195228
    Bu ürün İngro Gıda Bilişim Pazarlama tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • ÇAVDAR UNUÇavdar buğdaygiller ailesindenbir tahıl bitkisidir. Görünümü arpaya çok benzer. Taneleri buğdaya göre çokuzun ve incedir. Çoğunlukla ekmeklik un ve hayvan yemi olarak kullanılmaktadır.Çavdar unu çavdar tahılınınöğütülmesi ile elde edilen bir un çeşididir. Çavdar buğday gibi rüşeym, kepek,endosperm gibi ayrılması zor olduğundan genellikle her şeyiyle bütün olaraköğütmektedir. Bundan dolayı çavdar unu , normal beyaz una(buğday unu) göre besindeğerleri açısından oldukça zengindir. Tarihi nerelere kadar uzanır ?Tarihi orta çağa kadar uzanır. M.Ö.6500 yıllarında Asya’da yetiştirildiği bilinmektedir. Nerelerde yetişir?Dünyada en fazla Rusya veAlmanya’da , ülkemizde ise Kayseri, Niğde, Sivas, Yozgat, Nevşehir ve Konya’dayetiştirilmektedir. Faydaları nelerdir ?Tahıllar içerisinde, içerisindeen çok çözünür diyet lif bulunduran ve doyurucu olan çavdardır. Bağırsaklarıçok güzel çalıştırır. riskini minumuma indirir. En düşük glisemikindekse sahip çavdar ekmeğidir. İçerisinde niasin olduğundan dolayı kaslarıngüçlenmesine fayda sağlar. Eski pehlivanlar güçlerini artırmak amacıylaçavdar(unu) tüketmişlerdir. İçerisinde bol lif olduğu için sindirimikolaylaştırır, kan şekerini düzenler ve uzun süre tokluk hissi verir. İçerisinde neler vardır ?İçerisinde lif, protein,kalsiyum, potasyum, demir, çinko, magnezyum, B1, B6, B12 vitaminleri ve folikasit açısından oldukça zengindir. Ekmek dahil tam buğday ununun kullanıldığıher yerde kullanılır. Nerede Kullanılır?Ekmek yapımında buğdaydan sonraen çok kullanılan undur.*Ekmek yapımı*Kek çeşitleri*Kurabiye ve bisküviler*Pizza pide vb.*Muhallebiler Raf ömrü ne kadardır ?Rafömrü 1 yıldır. Nasıl ambalajlarda bulunur?1000 g a kadar Kraft Doypackkilitli torbalar kullanılarak ambalajlanır. 5- 10-25.000 g da Lamine Polietilen çuvallar kullanılarak ambalajlanır. 5 ile 25 kg arası paketler hazırlanır. Sevkiyat işlemi nasıl gerçekleştirilir?Anlaşmalıkargolar ile gönderim yapılmaktadır. Tonajlı alımlar ambar, lojistik firmalarıve anlaşmalı nakliyeciler ile gerçekleştirilmektedir. Besin özellikleri nelerdir? Enerji ve Besin Ögeleri 100 g için Enerji 329 kcal Yağ 1,2 g - Doymuş Yağ 0,2 g Karbonhidrat 70,1 g - Şekerler 1,1 g Protein 6,4 g Tuz 0 g Lif 6,5 g ÇAVDAR EKMEĞİMalzemeler·Yarım kg saf çavdar unu(ingro çavdar unu)·Ekşi çavdar unu mayası( yoksa yaş maya)·Su·TuzYapılışıMaya su ile çözdürülür. Çavdarunu, maya tuz ve suyu karıştırıp, hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. Üzeribir bezle kapatılarak mayalanması sağlanır. Mayalanma bitince fırında uygunsıcaklıkta (200 derece) pişirilirAfiyet olsun
Geri Bildirim Ver